Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
vaclav_havel.jpg'- Srbi, pamtit ću vam ovo dok sam živ!'
Posted

Inače, Grof Jankovič von Saraorci je izvisio u Deželi. Novu vladu sastavit će vama & nama dobro poznati kaplar Janša J.

Posted
Pretpostavljam da je taj reflex jednakog porijekla kao i inače kad je riječ o licemjernom propovijedanju vode uz ličnu konzumaciju vina. Kurioziteta radi, neka ostane zabilježeno da je jedna od opskurnijih evropskih studijskih skupina u okviru proliferacije birokratske volje k definiranju postojećeg formulirala između drugih stvari i dekalog eurovrijednosti:
  1. Ljudska prava i ljudsko dostojanstvo;
  2. Osnovne slobode;
  3. Demokratski legitimitet;
  4. Mir i odbijanje nasilja kao sredstva;
  5. Duh solidarnosti u okviru EU i prema Svijetu;
  6. Poštovanje drugog;
  7. Jednakost šansi;
  8. Načelo racionalnog mišljenja: etika dokazivanja na osnovu činjenica;
  9. Zaštita ekosistema;
  10. Lična odgovornost.

(European Commission Study Group on Education and Training, 1997:57)Pakate drugi put pitaju, koje ono vrijednosti Evropa proklamira, te licemjerno gazi, da ne ispadneš neobaviješten.

ih, samo da znas koliko sam zainteresovan za taj spisak eurovrijednosti, u srbiji to ima potpuno drugacije znacenje. u srbiji su se u poslednjih 10 godina toliko pozivali na evropske vrednosti da mi dodje da povracam kada ih cujem da o tome pricaju. btw, vaclav se bas istaokao u promoviranju evropskih vrednosti, narocito mu je cetvrta tacka bila srcu mila.
Posted
Havel, dijete iz prebogate građanske obitelji, se nije ustručavao protratiti mladost i zdravlje u komunističkim kazamatima i na prisilnom radu. U godinama izvan zatvora je imao ličnog žbira koji ga je pratio u stopu od jutra do sutra. Čovjek se zove Jiří Dvořák, živ je i u dobrom zdravlju. Svjedoči ne samo o izostanku osvete, već i o autentičnom ljudskom odnosu koji je Havel s njim izgradio gledajući ga ne kao tamničara, već kao neslobodnog roba među robovima. Kao buržujsko dijete nije se smio upisati u gimnaziju, pa je redovito pohađao realku. Gimnaziju je studirao kao večernju školu. Havel nije bio herojski materijal. Nema u njegovoj biografiji modrica s barikada. S majčinim mlijekom je posisao građanske načine, prije svega jednostavnu pravdoljubivost i običnu pristojnost. Kao političar i predsjednik države je bio svjestan koliko njegovo shvatanje "nepolitičke politike" s parolom "istina i ljubav pobjeđuju laž i mržnju" zvuči naivno i parodično. Slavna je postala fotografija na kojoj stoji u prekratkim hlačama pred počasnim vodom. Njegov apel k protokolu da se potrude da ne izgleda još više amaterski nego što već jest. Prijateljstvo s Lou Reedom i Stonsima, a prije toga s the Plastic People of the Universe, češkim Velvetima iz '70ih. "Havlovci" su na današnjoj češkoj političkoj sceni rutinski ismijevani kao pobornici "istine i ljubavi". Njihovo zalaganje protiv otuđenja političke moći, protiv pražnjenja političkog sadržaja i općenito protiv potrošačkog kapitalizma današnjice je većinski percipirano kao nekakva bezopasna, ali iritantna jurodiva subverzija u najavi.Ovoga trenutka spuštaju Havla u grob. Ja kuckam odgovor na riječi "češka jajara". Bez prevelike volje i bez iskrenog bijesa pominjem pakleni sumpor i vječnu vatru u kojoj će nestati ovaj forum. Da, Havel je bio građanski kičast. Na potpis je dodavao :heart:
ustvari me savršeno briga dal je bio malo buržoašče il je jeo svinjeće glavudže i sankao se u naćvama. Savršeno me ne zanima dal je ortać sa Lu Ridom il se slika sa Stonsima i počasnim vodom u trofrtaljkama, kao ni ostale pozerske gluposti. Havel je lobirao i izlobirao da me bombarduju. I bombardovali su me. A on je kenjao o ljuckim pravima. Dok je moja prava sjebavao. On ozgo a Milošević ozdo. E zato me, jako lično, subjektivno i anticivilizacijski, bole patka što je ciknuo.A sva ostala palamudjenja o njegovoj biografiji koja teraju vodu na neku Hare Krišna vodenicu mi jako idu na jetra.
Posted
jedna crtica o Havelu, iz ugla koji je Cesima, uveren sam, dosta zanimljiv. a i meni je.\citat
We definitely cannot forget the president's immediate aid and unequivocal response when we informed him of skinhead attacks on the Romani population in North Bohemia. President Havel emphatically and unambiguously called on the Interior Minister to immediately resign, which happened the following day. In connection with these attacks, President Václav Havel also ensured that Romani neighborhoods and towns in North Bohemia were guarded by military patrols.
jeste, Havel je podrzao bombardovanje. ne, suprotno opstem uverenju, neciji doprinos covecanstvu ne meri se iskljucivo odnosom prema bombardovanju Srbije.
Posted
jeste, Havel je podrzao bombardovanje. ne, suprotno opstem uverenju, neciji doprinos covecanstvu ne meri se iskljucivo odnosom prema bombardovanju Srbije.
Apsolutno. Ali je bitan za to što delegacija Srbije nije prisustvovala sahrani.
Posted
ne, suprotno opstem uverenju, neciji doprinos covecanstvu ne meri se iskljucivo odnosom prema bombardovanju Srbije.
normalno, to je sasma irelevantan podatak.
Posted
Apsolutno. Ali je bitan za to što delegacija Srbije nije prisustvovala sahrani.
naravno, tu odluku ne sporim, samo malo provociram ove koji demonstriraju vatrenu ravnodusnost zbog Havelove smrti. ne postoji nacin da me se ubedi da je Havel bio krvolok zeljan srpske krvi, pa to ti je.
Posted (edited)
jedna crtica o Havelu, iz ugla koji je Cesima, uveren sam, dosta zanimljiv. a i meni je.\citat
odlicno, verovatno ce oni otici da mu zapale svecu.@vasama ubismo se od dokazivanja da je covek bio zedan srpske krvi. toliko smo radikalni da smo samo podrzali to sto niko iz srbije nije otisao na sahranu. Edited by kojot
Posted
ma ubismo se od dokazivanja da je covek bio zedan srpske krvi. toliko smo radikalni da smo samo podrzali to sto niko iz srbije nije otisao na sahranu.
ne ti, matori :) steinsu pricam
Posted
odlicno, verovatno ce oni otici da mu zapale svecu.@vasama ubismo se od dokazivanja da je covek bio zedan srpske krvi. toliko smo radikalni da smo samo podrzali to sto niko iz srbije nije otisao na sahranu.
zbog takvih kao ti treba opet da nas bombarduju
Posted
naravno, tu odluku ne sporim, samo malo provociram ove koji demonstriraju vatrenu ravnodusnost zbog Havelove smrti. ne postoji nacin da me se ubedi da je Havel bio krvolok zeljan srpske krvi, pa to ti je.
a ko uopšte kaže da je Havel bio KZSK.....? On je bio jedan političar koji se zalagao za neselektivno kažnjavanje (čitaj:bombardovanje) Srbije. I to je to. Jel ti to želiš nas da ubediš da trebamo da turamo crni flor na rever zbog njegove smrti da bi dokazali da nismo KZHK*? *krvoloci zeljni Havelove krvi.
Posted

jel se zna dokle će srbi kalimerisati zbog bombardovanja - el će to da ishlapi protokom vremena i usled lekovitog dejstva ilovače, ili ćemo ridati dok se ne organizuje 1 konferencija na kojoj će se uputiti 1 zvanično izvinjenje 1 natoa?i samo da ponovim ono što vas uvek iznervira - znate kad bi sloba pao bez bombardovanja? nikad pa ni tad. aj sad nastavite :)

Posted
jel se zna dokle će srbi kalimerisati zbog bombardovanja - el će to da ishlapi protokom vremena i usled lekovitog dejstva ilovače, ili ćemo ridati dok se ne organizuje 1 konferencija na kojoj će se uputiti 1 zvanično izvinjenje 1 natoa?
dok se ne promeni odnos snaga u svetu, i nato zemlje nam isplate odstetu od hiljadu milijardi talenata
Posted
...Havel je lobirao i izlobirao da me bombarduju. I bombardovali su me. A on je kenjao o ljuckim pravima. Dok je moja prava sjebavao. On ozgo a Milošević ozdo. E zato me, jako lično, subjektivno i anticivilizacijski, bole patka što je ciknuo....
Auuu, ala su te izbombardovali - prilicno dobro tipkas za takve muke koje se valjda mogu porediti samo sa sarajevskim.* Da ostane zabelezno da sam i ja bombardovan, da se ni tada ni danas nisam principijelno slagao sa time ali mi jos dan danas ostaje gorak ukus kad cujem sve te nacionalisticke zalopojke dok se nemo gledalo (u najboljem slucaju) kako se u komsiluku i na Kosovu bombardovalo, klalo, proterivalo i pljackalo. Dobro kaze KL, mnogi su tada nekako postali Milosevic i to sa neverovatnom lakocom (iako nisu glasali za njega) a on i njegova vlast nisu zapravo bili nista bolji prema svojim gradjanima od nekog ordinarnog okupatora. Havel je doneo pogresnu odluku, podrzao je pogresan metod ali zato i dalje zasluzuje sto puta vise postovanja od mnogih ovdasnjih "velikana nauke i umetnosti" koji su igrali (i igraju) svoje neslavne uloge tokom tih godina.
  • Create New...