Jump to content
IGNORED

islamski ekstremizam

wall

Recommended Posts

Posted
ne budali. uvek ces naci neku koja kaze da voli circumcision i da bas zeli da ne izlazi iz kuce i da zasluzuje da joj se sipa kiselina u lice ako pogleda drugog muskarca. branis kodifikovani varvarizam.
da li si uopste procitao recenicu koju citiras?
  • Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

373

• Hella

361

• Indy

217

• kim_philby

205

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Ja bih volela da sednem da se ispricam sa nekom bas verujucom islamskom zenom koja je i vrsni intelektualac. Jeste nekad nabasali na neku knjigu gde je tako neka dama autor i pise o problemu burki i slicnim temama? Strasno me zanima takav jedan ugao, a nikad se nisam udubljivala da sama istrazim.
meni je odlično legla knjiga ayaan hirshi ali infidel.posle sam čitala i neke kritike i ok, verovatno da nešto od toga stoji, ali ako hoćeš ženski autobiografski ugao i još da se lepo čita - eto.
Posted
Martha Nussbaum nije muslimanka. Htela bih autentičan ugao, a ne scholar analizu.
probaj hirsi ali. mada ces zapravo neku nezavisnu unbiased intelektualku tesko da nadjes. cim se usudi da kritikuje nesto u vezi islama krene da dobija pretnje smrcu, pa to malo utice na ovaj ili onaj nacin. sto naravno nece ni na koji spreciti forumske udarnike da blebecu.
da li si uopste procitao recenicu koju citiras?
aaa, izvini, nisam. ali ti se serem na recent study.
Posted
aaa, izvini, nisam.
nista :)
Posted (edited)

^^^^&^^^To žena od Najla Fergusona? Isuse Kriste. :DHoću, pogledaću. Ja u seljobusu iz Nemačke sedela blizu jedne devojke potpuno uvijene, koja je trčala napolje u Kelnu iz autobisa da se nanrzaka pomoli ma trotoaru dok je autobus skupljao putnike. Usput je čitala Sartra. Očajno sam želela da pričam s njom, ali mi bilo neprijatno.Hvala svima na preporukama.

Edited by MayDay
Posted
ja na primer ne vidim neku razliku izmedju napadanja zene zbog toga sto nosi sorc i zbog toga sto nosi burku. u oba slucaja to je nepodnosljivo zadiranje u privatno.
Ovo je naravno tacno samo u slucaju da zene i dobrovoljno nose burke.Ako se ima u vidu vehabijska indoktrinacija od malih nogu sta je dobrovoljno a sta ne nije lako razluciti.Zato decu od najmanjih nogu treba uciti da postoji i alternativa pa neka biraju a svaku roditeljsku kulturolosku represiju sistematski kaznjavati.
Posted (edited)
bas verujucom islamskom zenom koja je i vrsni intelektualac.
The year is 1966. A middle-aged woman sits in an Egyptian military prison, awaiting the torture sessions that have become part of her daily routine. She is among the top leaders of the Muslim Brotherhood, a social organization which seeks to Islamize Egyptian society and government. She is imprisoned on charges of sedition and conspiring to assassinate President Gamal ‘Abd al-Nasser. She denies these charges, and while other members of the Brotherhood are weakened into submission through torture, every crack of the whip only serves to strengthen her resolve.The year is 1981. A woman in her mid-sixties sits at a publishing desk for al-Da’wah magazine, a publication of the Muslim Brotherhood. She is the editor of a women’s column for the magazine, and writes articles on the domestic nature of females and on the importance of motherhood and wifedom for Muslim women. When she is not writing, she lectures on the Islamic call, al-da’wah, the social movement whose participants seek Islam as a way of life, not merely a religion.These are two stories, but they speak of only one woman. She is Zainab al-Ghazali, leader of The Muslim Brotherhood and one of the most controversial female Muslim figures of the 20th century.
Edited by Gandalf
Posted
Ovo je naravno tacno samo u slucaju da zene i dobrovoljno nose burke.Ako se ima u vidu vehabijska indoktrinacija od malih nogu sta je dobrovoljno a sta ne nije lako razluciti.Zato decu od najmanjih nogu treba uciti da postoji i alternativa pa neka biraju a svaku roditeljsku kulturolosku represiju sistematski kaznjavati.
znaci, treba napadati samo one zene koje burke ne nose dobrovoljno?
Posted
Zato decu od najmanjih nogu treba uciti da postoji i alternativa pa neka biraju a svaku roditeljsku kulturolosku represiju sistematski kaznjavati.
Malo gdje je čovjek neslobodan kao u islamskom svijetu i tu islam kao organizirana konfesija igra izrazito negativnu ulogu, kako već organizirana religija čini kad joj se omogući toliki utjecaj na život ljudi. Zato ni histerična islamofobija, kakvu nam demonstriraju neimenovani furunaši, ne začuđuje. Radi se o dominantnom sentimentu u zapadnom svijetu, da metnem tu argumenta radi i kloačicu. Samo što je to jako slabo i tragično pogrešno, jednako kao i nesposobnost zapadnih zemalja da integriraju muslimane. Postavljanje granica svjetova gdje se onda pod "mi" mora podvesti i Breivik ujedno znači i njihovo brisanje. Još ćemo se mi svega nagledati.
Posted
Meni je (ne samo kod Helle) opasna ideja da nema islamofobije. Ima, i te kako. Mislim da je trenutno jedna od vodecih emocija medju zapadnjacima (barem ovima sto govore engleski).
Problem je u stvari što sadašnji islam, makar njegovi glasni delovi, sve više liče na agresivnu ideologiju nego na religiju.Odatle suštinski i potiče sve snažnija (fakat) islamofobija.
Posted (edited)

a, to je znaci, dok islam nije postao sve vise nalik na agresivnu ideologiju - u Evropi nije bilo netolerancije. pa sto ne rece...

Edited by Marko M. Dabovic
Posted
Odatle suštinski i potiče sve snažnija (fakat) islamofobija.
A na njoj svako grije svoju juhicu. Prvoborci islamofobije postaju predvodnici, oni su mrzili još onda kad se to nije smjelo.
Posted
Problem je u stvari što sadašnji islam, makar njegovi glasni delovi, sve više liče na agresivnu ideologiju nego na religiju....Odatle suštinski i potiče sve snažnija (fakat) islamofobija.
Problem jeste vecinski Islam ali ne onako kako mislis.Vecina muslimana je umerena ali retko kada agresivno krece u suzbijanje islamskog ekstremizma sto je velika greska jer tako i sami postaju laka meta generalizacije.Slicno je i u Evropi recimo sa umerenom desnicom - nacisti se efikasno suzbijaju najbolje tamo gde ih upravo umerena desnica ne tolerise jer je naucila iz proslosti.
Posted

Problem nisu radikali već baš sve slabije razumevanje i interakcija između umerenjaka na obe strane. Nekad je zapadna levica obožavala Arafata, danas politički islam ne može da ima pristalica i saveznika na onoj strani zapadne civilizacije koja postavlja sve više standarde u poštovanju ljudskih prava.