Gojko & Stojko Posted October 24, 2022 Posted October 24, 2022 Moja omiljena izložba koja prethodne dve godine nije bila održana zbog pandemije je ponovo u toku (neke fotke sam već kačio ovde i ovde) Share & Enjoy 4
Popular Post beta Posted October 27, 2022 Popular Post Posted October 27, 2022 imala sam sreću da u tokiju posetim izložbu teamLab planets tokyo. trodimenzionalna digitalna umetnost koja briše granice imeđu posetilaca i okolnog prostora. izložba se sastoji od svetlosnih instalacija u više prostorija velikog muzejskog prostora povezanih mračnim koridorima koji funkcionišu kao jedinstvena celina - pulsiraju kao mega organizam. prva izložba je održana 2016. druga izložba dopunjenog sadržaja održana u periodu 2018-2020. od 2021. je dopunjena "baštom". kroz izložbu se ide bez obuće i čarapa. malo je reći da sam bila očarana i da sam se radovala ko dete. 6 5
Filozof manijak Posted October 27, 2022 Posted October 27, 2022 Sjajno, hvala što si ovo podelila ovde s nama.
I*m with the pilots Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Marijele Nojdeker, 400 hiljada generacija U pozadini Tiina Itkonen, Bez naslova (Ledeni fjord Ilulisat) Tomas Vrede, Glecer Rone II Izlozba "Veciti led" https://kunst-und-natur.de/museum-sinclair-haus/ausstellungen/eis 4
beta Posted November 8, 2022 Posted November 8, 2022 (edited) retrospektivna izložba moon shin-a, towards the universe u MMCA (nacionalnom muzeju moderne i savremene umetnosti) u seulu. južno korejski slikar, vajar i arhitekta poznat po istraživanju simetrije i masivnim skulpturama u javnim prostorima taktilnih organskih formi. jedna od njegovih skulptura-instalacija je naručena za potrebe olimpijskih igara u seulu 1988 i deo je stalne postavke u SOMA (seoul olympic museum of art) https://www.artnews.com/list/art-news/artists/moon-shin-retrospective-mmca-deoksugung-highlights-1234637901/self-portrait-1943/ ova poslednja je i moja omiljena, "the ant" mrav Edited November 8, 2022 by beta kentauri 4 1
Hermetico Posted December 8, 2022 Posted December 8, 2022 Sandra Nikač, u Maloj galeriji ULUPUDS-a, pokidala. To joj je prva izložba. Ona je lutkarka, radi u Malom pozorištu Duško Radović, ali je u lokdaunu počela da crta i napravila se u majstora crteža. Mnogo dobro, a bilo je i posećeno, gužvanjac. Ajde da se nešto pametno konačno desi u toj galeriji, super je iskoristila prostor. Do 15. decembra traje, velika preporuka. 1
Popular Post Ras Posted February 14, 2023 Popular Post Posted February 14, 2023 (edited) U intervjuu sa Ljubom Gamulin naše malo misto spominje se u kontekstu vukojebine, što ono uistinu i jeste. Čitajući dalje, saznajem da je prva Sebastijanova kolekcija bila izrađena u staklu i to u Paraćinu. Sećanja su navrla, a nakon što sam link ka intervjuu prosledio prijateljima ispričao sam im ukratko o Draganu Drobnjaku, vajaru koji je izrađivao divne skulpture od stakla. Drobnjaci su naše komšije, poznavao sam i njegovu ćerku Maju (Marija Drobnjak), mlađa je od mene i nismo se baš družili. Maja je očevim stopama krenula da se bavi dizajnom i rano u svojoj karijeri postigla izvestan uspeh, pa sam njeno ime mogao da pročitam u medijima još tamo početkom devedesetih. Elem, koincidencija je da sam pre neki dan u izlogu lokalne galerije ugledao poznate mi guštere, pomalo zastrašujuće ribe sa grubim ustima i nalepljenim krljuštima od stakla druge boje, pa vaze i činije i druge staklene predmete, koje je svojevremno imala baš svaka kuća. Izložba je priređena u međunarodnoj godini stakla (2022. godina), a istovremeno i 60 godina početka rada Fabrike stakla "9. oktobar". Staklara, kako smo je svi zvali, prestala je sa radom 2003. godine, a pored fabričkih zgrada, ili čak i u samom dvorištvu niklo je divlje cigansko naselje. Kad god pročitate vest da se Toplica izlila iz svog korita, ovo je naselje među prvima na udaru. Za potrebe izložbe, predmeti su prikupljani od građana, jedan je deo naravno sačuvan u kolekcijama, a mnogo toga je verujem i izgubljeno. U razgovoru sa zaposlenima u galeriji saznao sam i da su za potrebe otvaranja izložbe doveli i penzionisane duvače stakla koji su u prostoru galerije pred posetiocima demonstrirali veštinu oblikovanja stakla. Mini peći još se nalazeu tamo. Staklara je, saznajem u razgovoru, osim tih velikoserijskih izrađivala predmete po porudžbini - kugle za osvetljenje na primer. Naravno, posebno mesto zauzimaju staklene skulpture Dragana Drobnjaka. Nekada smo po te predmete neobične lepote odlazili do Staklare, kupovali ih za zaista smešne pare i poklanjali vršnjacima za rođendane. Da sam bio pametniji, sačuvao bih neki za sebe. Neki od radovi Dragana Drobnjaka: Biste - Boža Ilić i Rade Drainac Spoiler Činije Figure za predstavu Lutkarskog pozorišta iz Niša - sredina sedemdesetih Glassforms: "Patinirano" staklo Edited February 14, 2023 by Ras 5 2 3
maheem Posted April 20, 2023 Posted April 20, 2023 https://www.rijksmuseum.nl/en/johannes-vermeer Stephen Fry nas vodi kroz Vermeerove slike. Jako lepo uredjeno za digitalne prozore. 1 1
kud u maglu Simoviću Posted April 20, 2023 Posted April 20, 2023 (edited) čekajući stalnu postavku ovo ne bi trebalo propustiti, od sutra na trgu nikole pašića biće izloženi najvredniji predmeti iz zaostavštine karađorđevića & obrenovića e mogu i republikanci da dođu Edited April 20, 2023 by kud u maglu Simoviću 1 1
slepa živana Posted April 21, 2023 Posted April 21, 2023 ko voli poentilizam, ima u kolarcu lepa izložba, autorka je đurđa šivački to je nešto za divljenje 1
Moonwalker Posted May 22, 2023 Posted May 22, 2023 U Van Gogovom muzeju Amsterdamu slave 50 godina. Ekskluzivna izlozba njegove pislednje faze od 12. maja do 3. Septembra. Exhibition ‘Van Gogh in Auvers’ Tako ke je Amsterdam blizu ili uz put, ili Bice je i u Parizu u jesen zimu 2023/24. Collaboration The exhibition is a collaboration with Musée d’Orsay in Paris, where it is on display from 3 October 2023 to 4 February 2024.
makaronee Posted June 17, 2023 Posted June 17, 2023 (edited) /// Edited June 17, 2023 by makaronee vec vidjeno
Recommended Posts