Jump to content

Featured Replies

Just now, Shan Jan said:

Ja bas suprotno, nemam teams i mail ni na telefonu, maksimalno zelim da se iskljucim iz svega. Jedino ovo veznao za zdravlje - san, stres i sl. bi bilo korisno al cekam da nadjem nacin da i za to koristim mob (ne volim da imam previse stvari, minimalista sam).

ja već duže vreme uživam u noćnim funkcijama telefona, moj se gasi u ponoć i pali u 08.00

a može da se isprogramira i drugo vreme

prija

• Replies 1.4k
  • Views 151.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Stigla prinova 

• le petit nicolas
    le petit nicolas

jedna istorijska zanimljivost, sa FB stranice Crno-beli Beograd: Nedavno mi je gospodin Bratislav Djordjević, nekadašnji ambasador Jugoslavije u UN, ispričao da je pre nekoliko godina, tokom pose

• le petit nicolas
    le petit nicolas

posle natezanja a postom, carinom, postom... stigli magnet satovi. carina skoro 30 odsto, crkli dabogda. al neka, vole deca.        poz

Posted Images

8 minutes ago, Mil@n said:

Sve se to sinka na fon tj prateći app, sat je bitan pre svega zbog senzora.

Pa da, kapiram da vecina mobilnih (ako ne svi?) nemaju te senzore.

1 minute ago, Eleniko said:

gasi u ponoć i pali u 08.00

a može da se isprogramira i drugo vreme

prija

Kako vam je prija?

mehanicki satovi jesu pre svega nakit, mada ja se lozim mało i na taj stari zanat da se ta precizna minijaturna mehanika spakuje u lepo kuciste. ima i memenat porodicne tradicije da nasledis sat ili kolekciju, prosiris je i prosledis sledecoj generaciji. poklon za diplomski od roditelja, razmena satova sa suprugom za neki milestone u zivotu ili kupovina samom sebi da se obelezi neki poslovni uspeh koji je doneo neku lovu. dobar sat traje vecno i jedan je od najbolnjih predmeta za ubrizgavanje sentimentalne vrednosti.

@Eleniko ja bas kupovinu satova kao investiciju uopste ne razumem. to je nepredvidivo trziste koje zavis od trenutnog hajpa, moze da se osteti, izgubi, bude ukraden... i to pricam za ove sto kostaju po 10k i iznad novi, za jeftinije tek nema govora. sat je pre liability nego asset. milion boljih investicja za 10k+ ima.

@Mil@n zezam se, ne mislim ozbiljno da je trol da se pise o pametnim satovima ovde. licno mi estetski smetaju i kad vidim likove u biznis kosulji i sakou sa smart watch-em na ruci pripadne mi muka. imam i ja jedan suunto koji sam koristio dok sam ozbiljnije vozio biciklu po brdima da cekiram puls na briznu, a i gps i dobra mapa sumskih staza su prakticne jer ne moras da vadis telefon iz ranca. definivno dobra stvar za sport i outdoor aktivnosti, tracking sna i ostalih zdravstenih markera, samo sto sada za sve to (osim mapa) imas prsten ili one skroz minimlasticke, tanke narukvice. za poruke i ostale notifkacije imam telefeon, kompjuter i tablet. koji ce mi kurac da me ta sranja prate jos i na zglobu.

Edited by Heaviside

15 minutes ago, Shan Jan said:

Pa da, kapiram da vecina mobilnih (ako ne svi?) nemaju te senzore.

ne moze mobilni da ti meri puls, saturaciju kiseonikom, krvni pritisak, da (neprecizno) osacuje potrosene kalorije, proceni kvalitet i duzinu sna itd.

al ja bih za to sad uzeo prsten i cao

Edited by Heaviside

1 hour ago, Moća said:

Modni detalj.

Možda, sve zavisi od osobe. Ima npr. ljudi koji uopšte ne mare za muziku, ne osećaju je i potpuno im je nepotrebna. E, isto kao što bih bez muzike otišao s mozgom, tako sam na trncima i sluđen kad par puta godišnje zaboravim sat. Da li je Casio od 15€ ili Omega, apsolutno je nebitno - od estetskih momenata mi je samo slaganje boja donekle važno, ali ako izlazim iz kuće - sat mora biti na ruci.

haha isto, sa tim da ja i po kuci nosim. bez sata sam kao bez gaca.

8 minutes ago, Heaviside said:

ne moze mobilni da ti meri puls, saturaciju kiseonikom, krvni pritisak, da (neprecizno) osacuje potrosene kalorije, proceni kvalitet i duzinu sna itd.

al ja bih za to sad uzeo prsten i cao

Prsten? Nisam znao da i to ima kao opcija. Ali sad me bacilo u razmisljanje, kako bi bilo kul imati neki elegantant lep sat old school dizajna koji radi i kao smart watch koji sve to radi.

Edit: kad pomenu ove tanke narukvice... kapiram da mozda ima neki sat lepog dizajna koji ima senzore i umesto da ocitavas na njemu, samo syncuje sa telefonom?

Edited by Shan Jan

2 minutes ago, Shan Jan said:

Prsten? Nisam znao da i to ima kao opcija. Ali sad me bacilo u razmisljanje, kako bi bilo kul imati neki elegantant lep sat old school dizajna koji radi i kao smart watch koji sve to radi.

Edit: kad pomenu ove tanke narukvice... kapiram da mozda ima neki sat lepog dizajna koji ima senzore i umesto da ocitavas na njemu, samo syncuje sa telefonom?

da, prsten. oura je najpoznatiji valjda, ali trziste je razvijeno tako da ima dosta opcija.

imas i takve satove kakve si opisao, TAG connected mi prvi pada na pamet. 1k-1.5k kosta i prave ih u razlicitim izvedbama. smart watch koji izgleda tako da te nije blam da ga nosis van sume. ima valjda i neka verzija u kojoj mozes da menjas mehanicki i smart watch mehanizam. i jedno i drugo ne moze da se spakuje u pristojno kuciste u isto vreme.

8 minutes ago, Heaviside said:

ja i po kuci nosim

Kući imam strateški raspoređene zidne i stone satove, te nije frka happy

Hvala puno. Kapiram da je jedno sa drugim maltene nespojivo ali sa razvojem elektronike sigurno ce uspeti jednom da sve smandrljaju u standardno kuciste.

tad nece ni morati da to kace na sat. flexible electronics, flastercic neki nevidljivi i teraj. pametni satovi su samo tranzicija ka tome sto se tice biometrike. za ljude koji bi da citaju notifikacije na displeju od 2cm vezanom za rucni zglob jer ne bi da vade telefon iz dzepa ce verovatno da izbace neka sociva.

Edited by Heaviside

1 hour ago, Heaviside said:

ima i memenat porodicne tradicije da nasledis sat

GIF by Supercompressor

toeto

Uzecu za 50.Baume & Mercier Riviera i toeto.Mozda Aqua racer .Diver koji sam uzeo za 40. je izlupan lager otisao ,takav posao.Racunam da zadnju deceniju sljake provedem na mirnijem mestu .