Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pozorište

Featured Replies

Ako neko hoće u maju na Semper idem, u sredu 8/4 će samo za to igranje pustiti karte.

5 minutes ago, oyashirazu said:

Screenshot_20260406_120258_Instagram.jpg

Hvala ti si car!!!

On 6. 4. 2026. at 12:04, oyashirazu said:

Ako neko hoće u maju na Semper idem, u sredu 8/4 će samo za to igranje pustiti karte.

Screenshot_20260406_120258_Instagram.jpg

Moja supruga se nacrtala u Laguni pre podneva pokusavajuci da mi napravo rodjendanski put u Sombor na predstavu. Nazalost nije pomoglo

• Replies 523
  • Views 72.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• od preksinoc pohadjam predstave na 27. jugoslovenskom pozorisnom festivalu u mom gradu.  veceras sam gledala eichmann u jeruzalemu zagrebackog kazalista mladih i to je tri sata jako jako zanimlji

• Balet je bio super, dosta sam happy što sam bila. Jeste, bilo bi vrv malo lepše na Velikoj sceni Narodnog (doduše to znači i 5x manje ljudi u publici*) ali i ovo je bilo sasvim u redu.  Najv

• Gledao sam sinoć Edipa u JDP-u. Predstava je smeštena u moderno doba, radnja se odvija uglavnom u kafani. Likovi i tekst je baš po drami, više liči na neki krimić i baš je fino sve uklopljeno. U kafan

Posted Images

A gde se to daje?

Ja sam po slici skapirao da je u Somboru, a u tekstu ne piše.

Jeste Somborsko. Veoma lepo pisao Behemoth gore

@vracharac Nije bilo vise karata ili ipak nije moglo preko Lagune?

Nisam bila u prilici da idem do Lagune u podne, pa sam mislila da svratim kasnije.

Koliko sam shvatio suprugu oni preko tickets bezuspesno pokusavaju

I Sombor pozoriste za ponos ima a i Srbija IMG-70837bba8fb753b57976c6a9a9e86002-V.jpgpublikuIMG-a97dec2cedbd9e4aef1e90affa652adc-V.jpg

21 hours ago, vracharac said:

Jeste Somborsko. Veoma lepo pisao Behemoth gore

Ma znam da je Somborsko, nego reko' možda gostuju negde.

Čudno mi bilo da Vračarac ide u Sombor u pozorište, a sad vidim da je rođendanski put. think

Srećan rođendan!

Hvala Kralju!

• 2 weeks later...

Dođoh iz drugog somborskog pozorišnog pohoda, gledala sam Ljude od voska. Gluma, naravno, besprekorna, autor (kasnije sam saznala) je scenarista filma Nije kraj, koji mnogo volim. Režija sjajna, da ne tupim dalje jer ne umem.

Ako neko bude išao, imam preporuku i za izletište i za kolače, al za to ima druga tema.

Edited by oyashirazu

1777157454555.jpg

(Rasprodato se odnosi na 23. maj.)

Semper idem

Narodno pozorište Sombor

25.04.2026.

Detaljno je o ovoj predstavi pisao Behemoth, na prethodnoj strani, i u potpunosti se slažem sa njim.

Gorčin je prvenstveno uradio izuzetnu dramatizaciju, a zatim i režiju.  Dvadesetočlani glumački ansambl je to izveo perfektno.

Publika je tri puta ovacijama vraćala glumce, Marković je na kraju izvadio i podigao index.

Somborsko pozorište je malo, publika stešnjena, postavljene dodatne stolice duž bočnih prolaza. Čini mi se da je ta vrsta bliskosti doprinela kolektivnoj katarzi putem ovog genijalnog umetničkog dela.

Imali smo smeštaj odmah iza pozorišta, sedišta u petom redu partera. Predstava jeste duga, ali vrlo sadržajna i brzo prođe. Oboje smo je vrlo emotivno doživeli, pa smo jedno drugo smirivali u pauzama. U toku druge pauze išao sam do smeštaja da ženi donesem lek za smirenje. Nije čitala knjigu, nije bila potpuno pripremnjena. 

Nažalost, poražavajuće je da aktuelna svetka i ovdašnja dešavanja uveliko opravdavaju naslov romana i predstave. Kao da smo na ivici ponora...

SEMPER IDEM! Izgleda AD INFINITUM!

Dodatak:

Iz apartmana smo imali pogled na Galeriju "Milan Konjović" i Somborsku gimnaziju. Galerija ima preko hiljadu Konjovićevih radova. Izloženi radovi, u stalnoj postavci i retrospektivnoj izložbi su izuzetni. Imao sam sreću da prisustvujem vođenju. U subotu, oko 12 časova, ispred gimnazije su se skupljali neki baš vremešni maturanti. Bukvalno su jedni druge pridržavali. Jedan reče "Hajde naše odeljenje da se slikamo ispred". I skupiše se njih pet-šest...

Kada odete na Wikipediu ove gimnazije, među istaknutim alumnima nećete naći Đorđa Lebovića, ali je uredno pomenut Irinej Bulović.

Dodatak dodatka:

U povratku, nas četvoro sofisticiranih ljubitelja kazališta, završismo u Sivcu na 4. Štraparijadi, ispod šatora, uz muziku braće Rosić i Marice Divljak. Šta je to Štraparijada, i kako smo tamo dospeli, ne pitajte. Život je čudo.

Potpuno sam zatečen što ljudi zbog pozorišta idu na put. Ja mnogo volim da putujem, ali me je do sada nemoguće bilo naterati na put zbog nekog zabavnog koncerta, utakmice, pa ni svadbe ako taj put nije podrazumevao više od dva mosta, i nikad nisam zažalio što sam propuštao. Ovaj Semper idem u Somboru mi baš gađa živac. Sombor je prelep gradić i čitajući vas 3 koji ste tamo gledali SI, u ozbiljnom sam iskušenju, mada sam od glumaca čuo da predstave koje puno gostuju treba gledati na gostovanjima.

2 hours ago, kralj said:

Sombor je prelep gradić

To je tek posebna priča.

Samo da dodam da se crkva na kojoj je bio natpis Semper idem nalazi upravo na Pozorišnom trgu, odmah pored pozorišta. To sam saznao od zaposlenog u Galeriji "Milan Konjović". Fino smo se ispričali. Crkva više nije u funkciji, a kada je vršena restauracija natpis nije obnovljen.

• 2 weeks later...
On 6. 5. 2026. at 14:23, oyashirazu said:

još jedan semper idem alert - dva igranja u junu. kako smo čuli, tickets u Laguni ne radi posao, bolje onlajn, samo osvežavajte stranicu u petak 8. već u 10.00h. srećno svima u igri brzi prsti.

https://npozoristeso.tickets.rs/venue/narodno_pozoriste_sombor_121

Screenshot_20260506_141655_Instagram.jpg

Hvala! Pobedila moja supruga petak 26. Jun konacno