Jump to content

Kitchen Appliances

Featured Replies

vidim da na forum.hr dosta hvale brend nejm kuhinjsku masineriju iz lidla, seckalice, blendere, miksere, koju kupuju na akcijama, garancija tri godine i odlicno radi, dobije se dosta muzike za kintu koju das.

• 2 months later...
On 21.7.2017. at 14:40, MayDay said:

105egzk.jpg

Evo doneo mi kurir. Imam dva noza i imam cak 4 case.

Kupio letos isti ovakav set, nemam neke zamerke, dobro radi i lako se održava.

Edited by Jeremija

• 4 weeks later...

jel ima nekog forumskog iskustva sa slow cookerom?

danas bio na roditeljskom ručku, keva spremala neke batake sa suvim šljivama, maslinama kuvanim u bvinu u tom sokoćalu. bataci bili poluživi, a kuvali se četiri sata :blink:

navodno je sve po receptu sa pinteresta :isuse: 

od slova do slova

doduše u pozivnici je stajalo da se za svaki slučaj ponese i sendvič

Ej, pa lepo kaže, "slow cooker"...  hvataj03et0.png

Nemam nikakvog iskustva sa njima, ali bataku je uglavnom dovoljno negde sat vremena da se kuva na umerenoj vatri, e sad ovde možda treba i 8 sati (?) da bi svi sastojci fino ispustili sokove, veze nemam...

Možda treba da se uključi?
:Jova:

:Jova:

to sam i ja pitao

:lolol:

čudno je što ni šljive nisu bile raspadnute ko u kompotu nego su sačuvale oblik, sa sve maslinkom unutra

ništa, čeka se kiseli kupus. tu ne može da omane

valjda

:mellow:

treba duze da se kuva,bataci sa koskom sigurno duplo od 4sata..pasulj,kupus i to se kuva 6sati...

On 15.7.2018. at 12:17, beyoncé said:

@iwtp

štapni mikser je zakon, sve druge andrmolje samo komplikuju život (montiranje, pranje...)

za bebine kašice mi se takođe čini sasvim dovoljan

nutribulet i slični juice ekstraktori (ovde ima raznih lažnih i povoljnih https://www.nonstopshop.rs/seckalice-i-blenderi) pretvore hranu u tečnost/retku kašu a to ne želiš 

beba treba da razvija sposobnost žvakanja (koja se za čvrstu hranu ontogenetski razvija i pre nego za kašastu hranu), što je važno i za razvoj govora itd

u tom smislu, i viljuška radi posao za raskuvano voće i povrće, a meso može da se isecka sitno sitno najsitnije

najviše paziti na meso koje posle blending tretmana nekada izađe kao klupko konaca što može biti problem za gutanje i ume da "davi"

Bebac jede sve sta je probao do sad, a sve usitnim genijalnom kujnom alatkom - viljuskom :D Za meso radi jos noz, i to je sve - jeftino smo prosli :D Tako da nista jos nisam kupila (niti gledala) od gedzeta, jednom kada odem u prodavnicu isprobacu izlozene stapne kako leze u ruci i mozda pazarim konacno neki. Posebni deo u prodavnici ima Braunova MultiQuick serija, a ovako vizuelno ima jos tona takvih, samo od drugih firmi.

On 11.11.2018. at 15:00, I*m with the pilots said:

Bebac jede sve sta je probao do sad, a sve usitnim genijalnom kujnom alatkom - viljuskom :D Za meso radi jos noz, i to je sve - jeftino smo prosli :D

naravno, odma viljuška i nož, neće valjda čovek da se zeza tamo nekim kašicama za bebe :rolleyes:

On 5.11.2018. at 7:53, ivy said:

treba duze da se kuva,bataci sa koskom sigurno duplo od 4sata..pasulj,kupus i to se kuva 6sati...

I duže, zavisi od snage i konstrukcije, takodje je bitno da bude valjano poklopljeno. Sve što sam pravio je ispalo ok ali malo je ukus drugačiji, blaži i nedovoljno dubok...osim pasulja sa kobajom koji je ispao vrh i nije mu trebala nikakava zaprška.

• 1 month later...

Uzeo spric za marinadu.Radujem se da probam kako ce biti.Injekcija ce biti od jabukovog sirceta,worchestera ,nekog BBQ sosa i soli.

mene to sad plashi :ohmy:

sent from bubamoto

• 1 month later...
On 19.12.2018. at 11:41, askeladden said:

Uzeo spric za marinadu.Radujem se da probam kako ce biti.Injekcija ce biti od jabukovog sirceta,worchestera ,nekog BBQ sosa i soli.

Jel to neki poseban spric ili obican, samo sa nekom debljom iglom?

I kako je ispalo? :)