Jump to content

žestina


henrik larsson

Recommended Posts

henrik larsson

Kao osvedočeni ljubitelj istih, svečano otvaram ovaj humani topić.Blagotvorna u sedećim situacijama, instant funkcionalnosti, za razliku od piva nisu kabasta i nemaju onu strmoglavu krivu umaranja posle dosezanja peaka. Izvanredna kao sredstvo relaksacije među kolegama posle užasnog zaglavljivanja na poslu oko neke kampanje sumanutog klijenta ili u trenucima korporativnog alkoholnog survavanja zbog dobijenog pitcha.U poslednje vreme sam počeo da preferiram one varijante 2 u 1, tipa pelinkovac, absint i razne travice koje isključuju aophodnost korišćenja ostalih stimulativnih sredstava dostupnih savremenom čoveku. Naravno, obavezan dodatak takvim bahanalijama je ogromna količina vode (u mom slučaju obične/agazirane flaširane), koja umnogome olakšava situaciju ujutru.Da čujem i vas :)

Link to post
 • Replies 973
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • renne

  53

 • Frank Pembleton

  50

 • yolo

  50

 • Аврам Гојић

  32

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ajd' жiveli

beefeater

ako ti je ostalo dzina evo ti ideja za nesto vrlo englesko i negazirano, mozda ti se dopadne. zove se royal-tea cocktail a u principu je dzin + ledeni caj, tacnije dzin + ledeni earl grey  

Posted Images

De me nađe.. :D1. pelinkovac * dobro ohlađen, BEZ leda i moooožžda limun, ali ako se menjaju čaše, ako se dosipa u istu gde se limun uveliko rastvara - sranje.2. vodka * smirnoff, wyborowa, stolichnaya.. Ko pije Baltic i slične zozovače preporučujem mu da odmah pređe na parafin, manje će da boli3. metaxa, ouzo (ali neki turski, zaboravila sam kako se zove)4. ostao mi da probam neki češki liker od trava, na foru pelinkovca. U svakom slučaju, primećujem da mi ne odgovaraju tzv ''obojeni alkoholi'' kao što su viski, vinjak, konjak i sl.

Link to post

vodka - stolicna, smirnofka, etc.gin - gordons, bifiter..tekila - dvaprsta, sauza blanko, al ne pijem više otkad sam se otrovao onomadđek denijelzaj kad je valk stavila pelin onda ću i ja jeger mada su to likerčićiitd..u principu sve sem rakije :D

Link to post

Hmmmm, široka tema. Hvala velikom humanisti Larssonu na ovom topiku.1. voćne rakije (kajsija, viljamovka, dunja) - isključivo od proverenih domaćina, dobro ohlađene, u fićoku2. "travuljine" - samo 3 vrste, Gorki list, Jeger i Unicum (tim redom). Badelov i Maraskin pelin ne bih popio ni pred streljanje.3. burboni - svi, iz frižidera, bez leda. Ako nisu bili u frižideru, može kockica4. gin - uvek i svugde5. votka - see Valk, obavezno pre ispijanja držati u zamrzivaču6. kašasa - par puta godišnje mi stiže isporuka. Malo je reći retko...Inače se gnušam alkohola :rolleyes:

Link to post
Cruella De Ville
4. ostao mi da probam neki češki liker od trava, na foru pelinkovca.
let me guessposle nje nista vise nije isto -_- nekada kojesta, razne faze su bile. onda godinama samo konjak uglavnom zimi, pa dosta dugo ni kap alkohola. poslednje tri godine jako retko pelinkovac.
Link to post
let me guessposle nje nista vise nije isto -_-
DA DA DA!! Imam je imam, donela mi majka iz Praga, pa to se mora otvoriti čim prije!edit: fala kolezi Maistoru što me poceti za Tekilu :) i da dodam još - ''Aftershock'', neki mirišljavi liker od cimeta. Medovača lično :njamnjam:
Link to post
henrik larsson

Da se i ja izrazim malo detaljnije.Naravno, vrhunska domaća radža dolazi na 1 1. mesto. Preferiram one letnje varijante tipa dunja, kajsija i sl (da se odmah ogradim - nikako ne poštujem pravila o temperaturama određenih pića. Sve žestine preferiram što hladnije, bez leda, a ako ga stavljam, onda mora da ga bude gomila u velikoj čaši. Da bi ohladio piće, a ne razblažio).Votku ne volim da pijem, osim kao sastojak neke mešavine (omiljeno: 2-3 prsta votke, 2-3 prsta kamparija, ceđeni grejp i led preko toga - zagarantovana instant zabava posle nekoliko velikih čaša, a i za vreme istih).Tekila (sa jedenjem limuna, bez soli - daje onaj aophodni™ udarac svežine mozgu) da, viski da (Jack, Jim Beam).Džin ne pijem. Ona južna pića na bazi Baktrima takođe (uzo, mastika itd).Već sam pomenuo 2 u 1 travke, Beše lepa Jeger žurka letos u Na Kraj Sveta na Adi :) Stučeš 10 onih ohlađenih epruvatica na brzinu i onda može dalje lagano :)Da pomenem i kuvanu rakiju, koju (kao vrhunska stoka) takođe spremam mimo postojećih pravila. Od ljute rakije, 2/3 iste i 1/3 vode, sa minimumom šećera :)

Edited by henrik larsson
Link to post

ako mi se piju kokteli, onda je osnova uvek vodka, za bilo koje pice...retko pijem cistu...ako se ide na parti ili cert, idealna je tekila, zato sto od piva posle nje nece da ti bude zlo(uglavnom)...nedavno smo ljustili zutu tekilu sa pomorandzama i cimetom, nije lose, ali ako se pije podosta, bolje samo limun i so....ako se pijucka, bleji na gajbi ili igra kerpo, onda dzeks ili makedonska loza 'antika' (dok je nisam probao, mislio sam da crnogorci prave najbolju lozu)...pelinkovac mi se bas retko pije, a i tada ga volim samo sa nacedjenim limunom preko, bez da se stedi na limunu...domaca dobra sljiva je uglavnom retkost, na zalost....a jedan mi je od favorita...sto se tice posluzenja, sve osim dzeka volim da drzim stalno u frizu, u medolikom agragatnom stanju, i tako sluzim....tada piju i oni sto inace nikada ne piju zestinu... :wicked:edit:...ako ikada odem na 1 ff, mislim da je aophodno da igram sa larsonom u ekipi...

Edited by BigLebowsky
Link to post
S obzirom da vidim da se ovde priča o nekim pićima, prilažem fotku predmeta sa svog radnog stola u ovom trenutku.becherovka.jpg
pravljenje zazubica od sada na novom u te svrhe otvorenom topiću.tnx larsson. Edited by Maistor
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...