Jump to content
IGNORED

izdavači


kgmr

Recommended Posts

meni je, ono, bas super akcija samizdat+neki proizvođač hrane ili poljoprivredni kombinat. tako npr. knjigu 'piti kafu na nekom drugom mestu' izdaju sa don kafom, a 'prijatelji, ljubavnici, cokolada' u saradnji sa soko starkom. verovatno su i knjige daleko bolje ako se citaju dok se pije kafa ili jedu najlepse želje.

Link to comment
meni je, ono, bas super akcija samizdat+neki proizvođač hrane ili poljoprivredni kombinat. tako npr. knjigu 'piti kafu na nekom drugom mestu' izdaju sa don kafom, a 'prijatelji, ljubavnici, cokolada' u saradnji sa soko starkom. verovatno su i knjige daleko bolje ako se citaju dok se pije kafa ili jedu najlepse želje.
jel ti je super il me zezash da ti je super :lol:meni je jedino super sto su se setili marketinshkog poduhvata pre narodne knjige. sto je praktichno nemoguce :P
Link to comment
  • 2 weeks later...
jei, odgovor na temi!
jej, josh jedan odgovor na temi, al avaj konshtruktivan:http://www.clio.co.yu/akcija.htmlclio ima akciju ove nedelje, svakog dana novi komplet knjiga na akciji, pa ko shta voli. danas su ovi shpanci, ja uzela preko delegata :Dkaze delegat da su mi dali i komplimentari blokche i zahvalili se sto pazarim kod njih :P
Link to comment

taki su ti oni: ushtivni i ljubazni cool.gif volim njihovu ediciju gral. uvek se iznova zacudim koliko ima dobrih pisaca malih knjizevnosti i njihovih dobrih knjiga.volim i onu sto uredjujem, xixi.elem, posto u poslednje vreme vise pratim izdavace knjiga za malu do srednje veliku decu, preporucujem nasu mladinsku knjigu. besprekorni prevodi, lektura, ilustracije, stampa. poslovni, povoljni.istina, kad jednom nesto kupite, ne mozete da se otresete njihovog marketinga i dozlaboga komplikovanih nagradnih igara.pozedit: sad sam otisla na bubin linka pa se setila "jednog tako dugackog pisma". preporucujem.

Edited by le petit nicolas
Link to comment
imate omiljenog?
Ne bih mogla reći da mi je neki omiljeni, ali omraženog imam - već pomenuta narodna knjiga. Ono što me na prvu loptu izludi u njihovim izdanjima, ako nešto iz ponude uzmem da pročitam, je br. štamparskih grešaka po strani, a cene su angry.gif
sa kojim ste se zeznuli...
Prvo što mi je palo na pamet samizdat b92. Svojevremeno nisam mogla da dočekam da izbace najavljene romane Aleksandra Mekol Smita o detektivki iz srca crne Afrike. Kad sam pročitala prvi deo, ćutala sam. Pomislila sam - to je samo zagrevanje. Posle pročitanog drugog, nisam krila nezadovoljsto. Jedino je odličan dizajn korica.
fabrika knjigadobre edicije, dobra izdanja, dobri prevodi, minijaturna kuća, mikro tiraži
Slažem se za ono što sam pročitala od njihovih izdanja. Osveženje.Ovo sad postavlja pitanje koliko knjiga odredjenog izdavača treba pročitati da bi se doneo koliko-toliko validan sud. Recimo, pročitala sam i sedam-osam knjižica koje je objavio okean (www.okean.co.yu). Zanimljive i korektno prevedene, ako smem to da kažem bez uvida u original. Svidelo mi se i kako je informatika opremila Akunjinove knjige, tako da, teško je reći... :rolleyes::lol:
Link to comment
  • 3 months later...

Smederevski "Heliks", naravno.Zbog usmerenja na popularnu nauku, ali vrlo preciznog pronaucnog, kritickog i skeptickog usmerenja. Ja da pravim izdavacku kucu, bila bi takva. Pritom ne mislim samo na "God Delusion" koja ih je proslavila, vec upravo na inspirativni krug autora koji pripadaju toj "trecoj kulturu" kao sto su M. Ridli, S. Pinker i slicni majstori.

Link to comment

"L.O.M." Flavia Rigonata je neprikosnoven, makar meni. kroz svoj opus - Selinovo "Putovanje nakraj noći", Bukovski (proza + 1000 stranica najkvalitetnije poezije), celokupni John Fante, celokupni Selindžer, nešto Hamsuna i Kafke i Džojsa i Crnjanskog, zatim Viktor Peljevin itd. - "L.O.M." srpskom čitaocu nudi optimalno pribežište od sumorne zbilje. isto tako raduje mogućnost da direktno u prostorijama izdavača (ulica Blagoja Ćorovića na Doćolu, ispod Tehnološkog faksa) možete da nabacite sve ove suštastvene naslove sa rabatom od 40%. moi, recimo, kad neki ortaci stupaju u brak, redovno kod Flavia obezbeđujem svadbene poklone. i uvek predam te poklone ezgaltiran, bez griže savesti da sam otaljao posao. posle, na bračnoj ceremoniji, Hamsun i Kafka i Selin i Kinaski uvek prilično nezgrapno štrče okruženi svim tim mikserima i peglama i teveima i keramičkim tigrovima, ali moje srce je ipak na mestu.

Link to comment
"L.O.M." Flavia Rigonata je neprikosnoven, makar meni. kroz svoj opus - Selinovo "Putovanje nakraj noći", Bukovski (proza + 1000 stranica najkvalitetnije poezije), celokupni John Fante, celokupni Selindžer, nešto Hamsuna i Kafke i Džojsa i Crnjanskog, zatim Viktor Peljevin itd.
mada objave i ponekog raspadača, tj raspadačicu kao milenu marković, desanku pušić, snežanu andrejević... :D ali i to treba pročitati :Dpodsetio si me za poklone... ja već godinu i više, pred svaki rođendan odem u izdavačku kuću 'kornet', ista fora kao i sa lomom, dobije se knjiga s popustom i uzmem 'kraljević marko - nadrealni ciklus', borisa starešine. i osećam se isto kao i ti :) ali zaista ljudi mi posle kažu kako su se smejali dok su čitali, a retko kad neko prokomentariše knjigu koju poklonim... a ima i super ilustracije i uopšte, super su dizajnirane kornetove knjige.
Link to comment
Willow, moze li se na Dorcolu kupiti Selinovo Putovanje?
može. upravo proverio kod izdavača. cena za obe knjige sa popustom: 1100 - 440 = pišljivih 570 din. telefon: 322-88-38. adresa: Svetozara Ćorovića 19, stan 1. radno vreme: od 9 do 15-15:30. srećno ;)naravno, kad si već tu, osim Selinovog "Putovanja..." obavezno overi i ostale besmrtne naslove (posebno Fantea, kao i 4 debele knjige poezije, plus dnevnike, od Kinaskog. priceless ).
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...