Jump to content
IGNORED

Kvanti, savanti i prevaranti u doba korone


אַף אֶחָד

Recommended Posts

17 hours ago, Ted said:

da, mišljenje zahteva kognitivni proces. i pored toga ne zahteva ništa. "sve žene su kurve" ili "zemlja je ravna ploča" jesu mišljenja. kada pitaš čoveka kakvo je njegovo mišljenje povodom određenog pitanja, dobićeš nekakav iskaz, možda baš neki od ovih koje si naveo. nećeš dobiti metodologiju kojom je neko izveo zaključak i zauzeo stav, niti pisani akt o tokovima kognitivnog procesa. ti ćeš dalje da pitaš, ali kako si došao da takvog zaključka, ja se sa tim uopšte ne slažem i tu počinje nekakav dijalog. ako uopšte počne, odnosno ako druga strana ima volju da objašnjava i argumentuje svoje stavove. da, nekada čovekovo mišljenje nije autentično njegovo, on je negde čuo, pročitao i obradio neke informacije i prihvatio ih, u skladu sa svojim standardima.

...

evo još jednog primera. pre neki dan je bio referendum gde su građani suštinski trebali da daju mišljenje o predlogu za promenu Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe. šta misliš, koliko građana ima suštinsku predstavu o tome šta konkretni predlozi znače? koliko ih je upšte pročitalo predlog?

...

stoga, mišljenje pojedinca o nečemu ne mora da bude autentično njegovo, ne mora da bude rezultat dubokog promišljanja i poznavanja materije, ne mora da sledi neka metodološka pravila da bi bilo priznato kao mišljenje. sa druge strane, kada staviš svoje mišljenje na tržište (kad ga izrekneš) ne uživaš dalju zaštitu u smislu da se podrazumeva da tvoje mišljenje, pored toga što je tvoje, ima i neki kvalitet.

...

u galimatijasu oko Novaka stvar stoji još gore, jer je njemu za zlo uzeto nešto za šta je pretpostavljeno da on misli. ovde kao da je neko imao nameru da uđe čoveku u glavu i napravi pretpostavke o tome šta on tačno misli, onda da te pretpostavke uzme kao dokazanu istinu i da osnovu svega toga konstruiše opasnost koja ne postoji, a onda da iskoristi pravnu mogućnost diskrecionog odlučivanja koje ga faktiči lišava potrebe da svoju odluku utemelji na bilo čemu osnovanom ili postojećem. evo, da ostavim Hitlera malo na miru, recimo da bi Staljin bio ponosan ovakvom pravnom lobotomijom.

 

@Ted Izvini sto ti kratko odgovaram. Do danas sam bio u izolaciji (vidi sledeci post), pa sam imao vremena za forumasenje, sad mora da se radi.

 

Pa da, to je taj nesporazum koji ti i ja imamo. Ja stavove poput "sve su zene kurve" ne smatram "misljenjem", bar ne u smislu u kojem je  "sloboda misljenja" vrednost garantovana ljudskim pravima. Neki forumski psiholog moze da se prikljuci s razlicitim tipovima misljenja s te strane.

 

Hvala ti za primer referenduma. Referendumi i izbori, dakle ceo demokratski proces, zasnovan je takodje na ideji na glasaci imaju misljenje o temi referenduma ili politici generalno. Deo krize demokratije s kojom se suocavamo je izazvan upravo manjkavostima te pretpostavke.

 

Sto se Djokovica tice, mimo cele price sa AO, on je glede covida ispao potpuni retard sto nije neocekivano s obzirom da je i ranije pokazivao da selektivno "veruje" medicini i da veruje u svakojaka druga sujeverja i budalastine. Za ovu dansku kompaniju (za covid research) tek ce da ga zezaju kad provale kakav je lik ovaj Loncarevic koji je tu direktor i kakve su se tu budale skupile. To sto oni zovu "kvantnom medicinom" je medicina taman koliko su Osmanagiceva brda piramide. Otprilike na tragu ovog lupetanja.

 

 

  • +1 5
  • Hvala 1
Link to comment

Licno iskustvo. U petak smo imali gosta na veceri. Igrali neki board game posle, u svakom slucaju - 3-4 sata oko kuhinjskog stola, u zatvorenom, bez maske. Gost sutradan dobio simptome i 24h kasnije dobio pozitivan test. S obzirom da je omicron najzarazniji tokom inkubacije, sva je prilika da je bio u full zaraznom modu u trenutku tog kontakta. Punih pet dana (izolacije) kasnije, svi smo i dalje negativni i bez simptoma. Niko u kuci nije ranije prelezao covid, svi smo vakcinisani ukljucujuci i podmladak. S obzirom na pretpostavljeni fluks virusa koji je bio u vazduhu to vece, sve govori da su nam vakcine odradile odlican posao (uz, naravno, mogucnost da svi spadamo u onaj mali procenat covid-otpornih).

 

  • +1 6
Link to comment
 
... tek ce da ga zezaju kad provale kakav je lik ovaj Loncarevic koji je tu direktor i kakve su se tu budale skupile. To sto oni zovu "kvantnom medicinom" je medicina taman koliko su Osmanagiceva brda piramide. Otprilike na tragu ovog lupetanja.
 
 
chekaj, to se neki nashi nashli da mu isisavaju kintu? ohmy.gif

au.

sent from novi mnogo jak bubamoto.


  • +1 1
Link to comment
 
da li si sumnjala [emoji3]
mozda se malo i chudim shto nisu ranije pocheli. mislila sam da ce glavna trka biti izmedju osmanagica i ludog nestora, al vidish mlade nade ne chekaju [emoji38]ol:

naravno, kvalifikovan je da mece svoje novce digod voli. da mi ne skache neko dry.png

sent from novi mnogo jak bubamoto.



  • +1 1
Link to comment

Zli Gli,

 

Mozda je prepreka za obaveznu vakcinaciju privremena dozvola za vakcine. Pre nekih 14 meseci vakcine su imale samo privremene dozvole za upotrebu na ogranicenoj polulaciji - godine, nije za trudnice i sl.

 

U medjuvremenu, napravljena su prosirenja za 12+ godina ali samo za neke vakcine. 

Na drugoj stani, pojedine vakcine su otisle u legendu, recimo Astra i J&J.

 

Pozdrav,

X500

 

Ps: nisam antivakser i dobio sam 3 cipa

Edited by x500
  • +1 2
Link to comment
13 minutes ago, gospa buba said:

chekaj, to se neki nashi nashli da mu isisavaju kintu? ohmy.gif

au.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

 

 

Loncarevicev fb, ima tu svega od Osmanagica, antivaxa, NLO-a, ravnozemljasa, Sase Radulovica, teorija zavere...

https://www.facebook.com/ivan.loncarevic1

 

Irena Cosic (iz Melburna) je jedan od istrazivaca povezanih sa kompanijom.

 

 

A ako je nekom promakao njen saradnik (pominje ga u ovom intervjuu):

 

http://www.dejanrakovicfund.org/index.html

 

 

 

 

Bubo, ovce su vazda bile za sisanje.

  • Hvala 1
Link to comment
5 hours ago, Zli Gli said:

Nece ceo post da se posalje a ne pomaze ni edit, divno

Dakle, imamo sledecu situaciju - mi smo Vlada neke zemlje, necemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju iako smo u mogucnosti jer ne zelimo da nam opadne rejting ili sta vec kod onih

 

To je validna hipoteza. 

Lično, imam i goru: da im je svejedno šta će biti, ili daleko goru - da im je u interesu da pomre određeni broj ljudi. 

 

Ako uzmete da su još u doba dr Tomice ugašene razne mogućnosti prevencije/lečenja u zdravstvenoj službi, teško je da mi paranoja ne proradi. 

Vidite, ako npr. ukinete redovne obavezne ginekološke kontrole, ambulante po firmama i slično - i uvedete tzv. oportuni skrining (da se žena konotroliše na PAPA i slično samo kad sama dođe - u našim uslovima pred porođaj, dakle dvaput u životu) - onda kao neminovnu posledicu dobijete da za 10 godina izbijemo na sve top liste preventabilnih maligniteta. 

 

A ako duže pratite "hitove" Onih Gore, prosto ne možete da se otmete utisku da je to rađeno namerno: uzeti od zdr. sistema što više, a vratiti što manje - kroz opremanje, plate zaposlenima, usluge korisnicima itd. Posledice su svima vidljive... 

Edited by Taurean_rulez
  • +1 5
Link to comment
44 minutes ago, x500 said:

...

U medjuvremenu, napravljena su prosirenja za 12+ godina ali samo za neke vakcine. 

Na drugoj stani, pojedine vakcine su otisle u legendu, recimo Astra i J&J.

...

 

U Srbiji se i dalje može primiti Astra Zeneka sudeći prema zvaničnim sajtovima:

 

image.png.cda94d5a7773e5781900dbf3af4d6ad6.png

Link to comment

Bruka i sramota na šta liči fejsbuk ovog Lončarevića. Između ostalog je član grupe transvakseri - čipiripi - ovce su im profilna slika. Čipovanje fazon, nema dalje.

Edited by Heaviside
Link to comment
1 hour ago, chandra said:

 

 Samim tim, obavezna vakcinacija nije nista novo i postoji svuda u svetu, pa i u Srbiji (da ne trazim dalje linkove): https://www.halobeba.rs/vakcinacija/kalendar-vakcinacije/

Postoji obavezna vakcinacija ali vakcinama koje ili potpuno ili u vrlo velikom procentu sprecavaju zarazavanje i za koje se tacno zna kad i koliko je doza potrebno da se postigne cilj.

Aktuelne vakcine protiv kovida nisu ni pravljenje da sprijece zarazavanje a tek je broj potrebnih doza misterija.

U nekim ozbiljnim zemljama ozbiljni virusolozi (koji se svakako zalazu za vakcinaciju) upravo ove razloge navode protiv obavezne vakcinacije.

Link to comment

Vakcinisao sam se danas trecom dozom, samo zbog onog malog Hitlera Makrona . Koji je on psihopata. Niko ko nema 3 doze nece moci uci u Francusku. Steta sto ne mogu drugacije vec moram tako da putujem na relaciji Srbija Francuska. Inace me bas briga da li cu umreti od Covida, ako bas moram. Ovo kolektivno ludilo oko vakcina je mnogo gore od same smrti. 

  • +1 1
  • Haha 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...