Jump to content
IGNORED

Windows 11


Recommended Posts

OK, vreme je za ovaj topik... premda mi je entuzijazam za MS proizvode negde -∞ a druzim se (uglavnom nehotice) s njima od negde MS-DOS 3.3...

 

Mozda ste culi o nadolazecem Win11 ovo ili ono, uglavnom mediji su bili puni price o nekakvim vrlo specijalnim zahtevima za upgrade/instalaciju ovog OS-a: kao sto nas drug Titus pokazuje u videu, Win11 moze da se tera sa sasvim regularnog PC-a (your mileage might vary).

 

Microsoft, buduci zla korporacija kakva jesu, tera svoje stado korisnike da bespotrebno apgrejduju hardver! Ima lli nekog iznenadjenog... Usput, za sada po svemu novi™ Windows izgleda samo kao doterani skin za Win10, ali vreme ce pokazati. Prica je takodje da moze da tera Android apps (iz Amazon Store-a, sto znaci uz amazon nalog, sto znaci poljubite privatnost za zbogom jedno 2-3x - dja MS, dja Amazon, dja Google, sve ce znati o vama vise od rodjene majke. Ali, eto to sad kao mora tako.)

 

 

 

  • +1 1
  • Hvala 3
Link to comment

Zasto jednostavno ne nazovu to Windows OS™ i teraju apdejte, apgrejde, rishafling itd. pod nekim serijskim/version brojevima nebitnim narodu? Windows 11, seriously? :rolleyes:

  • +1 2
Link to comment
59 minutes ago, Indy said:

 (iz Amazon Store-a, sto znaci uz amazon nalog, sto znaci poljubite privatnost za zbogom jedno 2-3x - dja MS, dja Amazon, dja Google, sve ce znati o vama vise od rodjene majke. Ali, eto to sad kao mora tako.)


Zato je i besplatan, ono sto ovi skupe o korisniku im vredi vise od 100ak eur koliko bi namakli za kupnju.

Link to comment
6 hours ago, Sludge Factory said:

Zasto jednostavno ne nazovu to Windows OS™ i teraju apdejte, apgrejde, rishafling itd. pod nekim serijskim/version brojevima nebitnim narodu? Windows 11, seriously? :rolleyes:

Windows 365 :fantom:

  • Haha 2
Link to comment

Kolega testira Home Edition već desetak dana i kaže da je OK, u nekim stvarima i stabilniji od 10 (firma je na onlajn radu odavno i imao je problem sa pucanjem mreže, moguće da je specifičan slučaj). Kaže da jedino guta malo više RAM-a.

 

On ga gura na laptopu sa novijim i7 procesorom, 6GB RAM i m2 SSD diskom, bez dodatne grafičke. Kaže za sada ne vraća desetku.

Link to comment
4 hours ago, Filozof manijak said:

A u gradskim upravam Novog Sada oko 50% mašina je i dalje na sedmici :vesala2:

 

Zato su i fasovali ransomware pre godinu-dve.

Link to comment
  • 2 months later...
21 minutes ago, Indy said:

Ideeemo!

 

Screenshot-2021-09-24-143644.png

 

(Ovo je na mom žrtvenom™ laptopu, posvećenom samo Micro$oft proizvodima...)

 

taj laptop ce biti i nas, sa foruma, zrtveni laptop :)

 

uredno javljaj sta se desava

 

Link to comment

Dakle pre neki dan je Microsoft ponovo okačio program za proveru kompatibilnosti vašeg računara sa Win11. (Bio je ranije okačen i pun bagova, pa su ga na par meseci sklonili.)

 

Ako se program tj App zadovolji da računar ispunjava uslove, onda se to odmah objavi u Windows Update kao "upgrade to Windows 11".

 

min.png

Link to comment

Meni govori da ne mogu da instaliram windows 11. Zasto? Zato sto mi je C: particija gde je windows 10, 120 gigabajta I tu je bukvalno samo windows 10 program I sistem files I zbog toga sto nemam 64 giga slobodnog prostora na disku ne mogu da ga instaliram. [emoji1787]

  • Haha 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...