Jump to content
IGNORED

Trance/House


Simon

Recommended Posts

Не нађох сличну тему, ако има негдје у архиви (нисам имао времена тамо да копам) па ако заживи нек модератори споје.

Link to comment
  • 3 years later...

ne znam da li je simon, kada je otvarao temu, imao na umu da se ovde kače hibridi trensa i hausa (s obzirom da je tu westbam koji je tribrid (+elektro) lol)

ovo će za mene biti još jedna emo tema jer je trensara zvuk moje rane mladosti. :cry:

tiesto je moj sinan a sarah mclachlan ceca, paul oakenfold bora drljača, a olive dragana mirković.

sve vokalistkinje kao da su zalutale iz tvi ili drim popa u trens a takvi su i tekstovi.

trens nikada nije dočekao da neko sa njega spere mejsntrim ljagu i ga učini dovoljno kul drugosrbijanštini kao što je to učinio beforeafter sa turbom.

ako može južni vetar da bude krautrock može i trens da bude twee. :happy:

 

3in1 za početak

 

ovo je nezaobilazno, najdraži UK no.1 hit ikada, bend koji je kasnije uzeo 10cc pod svoje, kakav nebeski potez! :heart:

 

 

u tom nekom kontinuumu progressive house i trance hibrida je i nepravedno zaboravljeni mandalay, tripahopa dramendbejs bend koji je zvučao skroz kao sestra bliznakinja lamb pa i ebtg tendencija, možda još malo senzualnije, a od kojih je victor calderone napravio novi silence. svi ostali remiksi beautiful su također beautiful. :heart:

 

 

bog na nebu, tiesto na zemlji. izgradio je sebe na remiksima deleriuma i saradnji sa drimi vokalistkinjama, a među je i julie knight koja je imala još neke, možda čak i spektakularnije trenutke sa drugim producentima, ovo je malo više milenijalsko i u EDM vodama, razblaženo u odnosu na prvu ligu 90-ih (silence i innocente) no i dalje dovoljno tearjerking epsko kad krenu ovi talasasti arpeđi na kraju. :violin:

 

 

 

Link to comment

Uh, mislim da Sinan ima vise duse od Tiesta :laugh: tj. Tiesto je nema ali da se ne vredjamo, ukusi su razliciti :sleep: Za cecu i drljacu se slazem, ovu olivu sam propustila nekako. 
Delirium album sa hitom Silence sam slusala na repeat svojevremeno.

Doduse volem i “klasicnog” trensa.

Od mene sad nesto sasvim drugacije, nije standardni trens ali moze da udje u kategoriju.

 

 

Edited by nera
  • Wub 1
Link to comment

Mene uopšte ne rade EDM, euro trance, uplifting, pa ni Tiesto i kompanija, ali sam uvek za ovakve stvari:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+ legende kao što su Astral Projection, 1200 Micrograms i ostali. Slušam i dosta novijeg goa trensa i psy proga, ali za poslednji pomenuti podžanr postoji jedan fenomenalan klip koji je jako istinit:

 

 

 

 

Edited by napadaj
  • +1 1
Link to comment
On 16.10.2020. at 9:25, napadaj said:

+ legende kao što su Astral Projection, 1200 Micrograms i ostali.

 

Avi i Lior su konstanta u mojim plejlistama već 20+ godina, statusno su mi u svom žanru gromada kao npr Dejvid Gilmor u svom. Odmah se čuje kada su nekom inspiracija. I dan danas otvorim njihovu Fejsbuk stranicu da vidim jesu l' živi. I jesu, partijali su neprestano diljem planete do korone, ali novu muziku ne objavljuju već duže od decenije, nažalost. Imali su samo onu kompilaciju sa remiksima prije nekoliko godina, a autorsko ništa iako ko zna koliko gigabajta toga imaju. Često kače kratke klipove neobjavljenih stvari, ali ih čuvaju samo za žive nastupe. Vjerovatno nema finansijskog opravdanja za ulaganja u izdanja na toj stranputičnoj sceni. Poštujem ih jer imaju takav tehnički skil da mogu da produciraju/miksuju bilo kome bilo šta, ali se drže ovog svog, guraju i reklo bi se uživaju.

 

Bio sam im na dva nastupa u Barutani krajem devedesetih, iako nisam ni klaber ni denser, zanimalo me je da vidim taj svijet uživo. Ne pamtim detalje, osim zelenog lasera i dima, dizelaša koji su se mlavili u pozadini tokom jednog seta, da je meni lično bilo više nego preglasno za astralni polet i njih dvojice kako nakon svirke kroz masu idu ležerno do šanka. Nije ih niko smarao (ili ih nisu prepoznali onako masovno odvaljeni kojekakvim koncentratima), pa ni ja, a u to vrijeme su bili bogovi eksplodirajuće goa/psy scene.

 

I mene nekad što kažeš radi ta grana naglašeno ekspresivnog trensa bez vokala, sa AP kao čvorištem. Ide to na toliko strana, jedna je ova malo mekša:

 

 

 

 

 

Edited by autsajder
Link to comment

 

On 16.10.2020. at 7:20, nera said:

Uh, mislim da Sinan ima vise duse od Tiesta :laugh: tj. Tiesto je nema ali da se ne vredjamo, ukusi su razliciti :sleep:

 

Uh, pa zašto tako...:laugh:

 

spacer.png

 

Meni isto uvek slabo išao psy, mislim da sam se već gore opredelio za trens kao neku vrstu narodnjaka/ popa, mada mogu i ove uplifting/ibiza trance/ progressive house varijante ako su dovoljno euforične, i'm a sucker for melody content...:wub:

 

Ima jedan veći Sinan od Tiesta, zove se James Holden! i takođe ima dve (neo)trensare veka sa Julie Thompson!

 

 

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

zjuu koliko acidičnog trensa u jednom postivanju. devedesete zakivaju, a dobrodošli su i milenijalski hibridi, pogotovo bilo šta sa brejkovima. :wub:

nescafe 3 u 1 (trensasti tek-haus) - omiljeni john tejada trenutak sa retro-balearskom svežinom.

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

još malo 1996-1997, favoriti ili ti neiscrpni folder 'euforija'.

brejkoviti trens way out west je manje-više sveprisutan danas, u različitim formama. ako je nešto proto-aisha devi, to mora da je 'ajare'.

BT (pa ti bi) je egzotika po sebi, kao amer koji pravi trens. give me a break?...AND I GIVE YOU A BREAK! (bolje brejk nego kik?). :laugh:

....a onda i ovaj atmosferični d&b deo na kraju...mmm bombonitza

a tu su i disco citizens. tip iz chicane +1. pomalo zaboravljeni faithless-core, insomnia je najveći influenser tog doba...

 

 

 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...