Jump to content
IGNORED

The Hateful Eight


Jimmy Kowalski

Recommended Posts

hateful_eight_ver10.jpg

 

Za rangiranje na listi Tarantinovih filmova bice potrebno jos koji put da se odgleda, ali prvi utisak je da ce se The Hateful Eight sigurno naci negde pri vrhu. Treci po redu film iz "istorijskog" ciklusa mozda je i najambiciozniji Quentinov rad do sada.

 

Klasicni vestern, misterija u stilu Agathe Christie, komentar americkog drustva... sve je to Quentin ubacio u lonac i stavio da se krcka tri sata. Ta porcija gulasa mozda nije za svaciji stomak, ali meni je prijao. Svi QT-jevi zastitni znaci su prisutni: sjajni dijalozi (i monolozi), odlicno napisani likovi, majstorski rezirane scene... Sa Robertom Richardsonom se zna da ce film sjajno izgledati, a odluka da se snima u Ultra Panavision 70mm formatu pokazala se kao pun pogodak. Ennio Morricone se zarekao da vise nece komponovati vestern muziku i nije pogazio rec. Dao je Quentinu horor/giallo kompozicije koje savrseno doprinose napetoj atmosferi i paranoji. Kad vec Carpenter nije hteo da iskoristi muziku Il Maestra za The Thing, Tarantino je oberucke prihvatio poklon.

 

Ko i uvek, glumci briljiraju pod Tarantinovom rediteljskom palicom. Jackson tradicionalno dominira u svakoj sceni, Goggins mu uspesno parira u svakom pogledu, kao i Russell (ocigledno inspirisan Johnom Wayneom). Hvala Quentinu sto je podsetio sve koliko je Jennifer Jason Leigh maestralna karakterna glumica. Tesko da se moze zamisliti bolja kreacija lika kao sto je Daisy (the most hateful of them all). Takodje, sjajno je opet videti Rotha i Madsena kod Tarantina, kod koga uvek zablistaju.

 

Najupecatljivija scena: suceljavanje Jacksona i Derna, uz Bichira za klavirom. Mozda nije nadmasila duel Walkena i Hoppera u True Romance, ali je jedna od najboljih koje je Quentin napisao..

Edited by Jimmy Kowalski
Link to comment

Da prenesem i ove postove i slicice sto je Hippie stavila, posto im je svakako mesto na ovom topiku:

 

 

sto se mene tice - vredelo je cekati.... svih ovih meseci + par sati u redu da vidim film u velicanstvenom 70mm;

 

 

6316_zpsvewkkvdb.jpg

 

 

:Hail:

 

ne znam da li je ovo Tarantinov najbolji film, morachu da odmorim utiske i da ga pogledam jos jednom..... ali malo je poznato cije ime i sliku sam imala na drugom forumu... godinama.... verujem da je jos uvek tamo -- i dalje ostaje moj omiljeni Tarantino

 

 

se ne slazem.... Django mi je u Tarantinovih top 3..... i evo posle prespavane nochi mogu slobodno da kazem da THE nije Tarantinov najbolji film ali je svakako vredan paznje..... ja volim njegove duge inteligentne dijaloge, meni to nikad ne moze da bude dosadno, cak i kad uopste nema akcije........ pisachu kad budem imala vremena

 

i evo slikice iz knjizice ko je trazijo;

 

 

the1_zpsbod1f0op.jpg

 

the2_zpsod6mpxoo.jpg

 

the3_zpsemspivi2.jpg

 

the4_zpsongbozll.jpg

 

the5_zpshjej6qxx.jpg

 

the6_zpsjydbacwr.jpg

 

the7_zps35743ebf.jpg

 

Link to comment

Мене некако одбија да то гледам јер ми звучи као вестерн верзија Reservoir Dogs. Гријешим ли?

Link to comment

Gledao sinoc, uzivao, mogao je da traje jos 3 sata sto se mene tice. 

Glumci perfektni, dijalozi sjajni. Tarantino je bog, po mom misljenju jedan od boljih njegovih filmova. Svideo mi se vise od Djanga.

Preporuke, gledajte ovo u bioskopu, steta je propustiti.

Link to comment

Za one koji ipak zamene bioskop kućnom varijantom, jedan savet: da pronađu 3 sata bez ometanja da bi u kontinuitetu odgledali film.
Zadnjih sat vremena filma brišu eventualni negativni utisak sa provog sata gledanja koji je samo prividno dosadan.

ovo zaista treba gledati prvo u bioskopu  (ja se #@$&* sa pazarenjem u trafici  :fur: )

 

 

One scene sa vratima su fantastične, nedvosmisleno dočaravaju da je napolju sibiriski 'ladno.   :) 

 

Edited by J-♣
Link to comment

Gledao sinoc, uzivao, mogao je da traje jos 3 sata sto se mene tice.

Glumci perfektni, dijalozi sjajni. Tarantino je bog, po mom misljenju jedan od boljih njegovih filmova. Svideo mi se vise od Djanga.

Preporuke, gledajte ovo u bioskopu, steta je propustiti.

+1000

 

Moracu jos jednom da pogledam definitivno!

 

slučajno poslato sa TT

Link to comment

Gledao sinoć, dobar film, ne i briljantan. Predugačak je prvi deo, uvod u pičvajz, dijalozi jesu uglavnom odlični ali je sve presporo, ništa se ne dešava i predugo traje, pa me to malo zamorilo. Tarantinovi filmovi su po pravilu bili mešavina genijalnih dijaloga i naracija i jbačke akcije, ovde kao da je to razdvojeno u dva odvojena segmenta, mnogo više podseća na Rezervoar pse ili Džeki Braun, koji meni najmanje leže od QT.

 

Glumačka ekipa na nivou, Walton Goggins apsolutno sjajan, s obzirom na njegove govorne sposobnosti uloga ko da je pisana za njega.

Link to comment

Stvarno mi nije jasno kada čitam da je ovaj film dosadan. Shvatam kada osobe ne vole Tarantina, ali baš ovaj film. Recimo, meni se u startu nije dopalo što je snimio Inglorious Bastards i nisam ni hteo da ga gledam i nisam. Ali, nisam se folirao ono kao petnaest minuta, pa ću da prekinem samo zato što me odbija takav film, pa ću da pričam naokolo da film ne valja i da nije do mene. Čak verujem da bi mi bio zanimljiv da sam ga gledao. Tih osam filmova Tarantino drži nivo. Nije mi jasno stvarno kada čitam komentare da im je baš ovaj film dosadan, osim ako je tim ljudima Tarantino i inače dosadan...

Link to comment

Најбољи му је True Romance. После тога Pulp Fiction и Django, па Reservoir Dogs и Jackiе Brown. Онда Bastards. Kill Bill је негледљив. Чуо сам да има и други део. Зашто? Овај је бољи од Кил Била сигурно, пошто ништа није горе од Кил Била, али мораћу да га погледам до краја да бих проценио колико бољи. У ствари, можда га само преслушам.

 

Еклектични маниризам уме да смори, знаш. :nobles:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...