Jump to content
IGNORED

Strane Lige


John Coltrane

Recommended Posts

Prosle nedelje su startovali Svajcarska, Danska, Rusija, Ukrajina (sve na SK), Poljska (ES), a ovaj vikend krecu Belgija (Arena), Austrija (SK), Nemacka Cvajta (ES izgleda samo ponedeljkom uvece).

 

Meni najdraza, van liga petice, Holandija krece tek za dva vikenda, a Turska 14.8. i bice jos zanimljiviji obzirom da im je broj stranaca povecan sa 4 na 14!!!

 

Svajcarska je otvorila svoja vrata za Sulejmanija (YB), Antonova (GH) i povratnika Kuzmanovica u Bazel (stigao im je i Mark Janko ex RDSalzburg) koji je i ove godine i pored rastanka sa Sharom, Frajom i Shtrelerom (zavrsio karijeru) favorit broj 1.

 

Rusi su takodje slabo kupovali, valjda ovaj embargo ih previse kosta, tako da ce i ove godine Zenit i CSKA biti glavni takmaci za titulu. Da nismo igrali protiv Kairata ne bih ni znao da je Timoscuk napustiio Zenit (i Arsavin je otisao u Kuban Krasnodar), uglavnom se timovi "menjanju" kao mi sa slicicama ispred Terazijske cesme, sve na free. Jedino je Spartak bio agilan i doveo Ze Luisa iz Brage i jos jednog poluspica iz Kub.Krasnodar Popova ali i to je do granice od 10milki £ za oba igraca.

 

Poljska nece biti ista bez Radovica, Austrija i dalje sa previse mocnim RBSalzburgom, Holandija sa PSV koji je napokon ove sezone skinuo Ajax, ali ovog leta su glavni igraci lige otisli- Depaj u UTD, Vajnaldum u Njuku, Sigtorson u Nant, Moisander u Sampu, Klasi u Sautempton...

Ajax se najbrze snasao na trzistu, doveli su Gudelja, Heitingu, potpisali Milika koji je proslu sezonu bio kod njih na pozajmici iz Levera, uzeli na Yaya Sanoga na loan...

 

 

 

 

Link to comment

ne

 

jel te manje lige, kao npr austrijska, švajcarska, ukrajinska što prenosi SK idu kao deo nekog paketa ili se posebno zaključuju prava? ne vidim razlog što bi prenosili ove tri lige recimo a ne turke. kontam da su turci skuplji ali opet, na šta se sve daju pare...

Link to comment

Tek sad vidim da je Karleuša prešla u Bešiktaš bogte... A stigao im i onaj Švendjanin Milošević u odbranu.

 

Ali napad i sredina ih zakopavaju samo tako. Dobre igrače nemaju, Demba Ba je otišao, Quaresma se vratio ali to je mačka u džaku, svi koje su probali da dovedu do sada su ih ili ispalili ili otišli u Galatu/Fener. Poslednji u nizu pokušaja im je Wellbeck.

Link to comment

jel te manje lige, kao npr austrijska, švajcarska, ukrajinska što prenosi SK idu kao deo nekog paketa ili se posebno zaključuju prava? ne vidim razlog što bi prenosili ove tri lige recimo a ne turke. kontam da su turci skuplji ali opet, na šta se sve daju pare...

GH nije mogao da napuni stadion u prvom kolu kad im stigao sampion-ako je po tome suditi te lige nece da gledaju ni oni sami pa se verovatno nude ostalima za sitne pare. Pogotovu nasem narodu koji ne izlazi iz kladze.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment

Zar nisu oni doveli Miloševića zimus? Njima bi odbrana trebala da bude odlična. Imaju odličnog Franca, a doveli su iz i Rhodolfa. Desno su doveli Beck-a iz Hoffenheima, a levo su Motta i Tošić.

 

Ne meni se ne sviđa cirkuzant Quaresma, dobar je Sosa kao organizator igre, a koliko znam jure Gomeza iz Fiorentine. Fali im i jedan dobar vezni fudbaler.

Link to comment

Ako su ga i doveli zimus nije se nešto naigrao, nikada ga nisam video na terenu. Beck bi trebalo da bude odlično rešenje na RB, za Rhodolfa nije sigurno koliko će pokazati jer nikada nije igrao van Brazila. Realno, nisam bio nešto posebno impresioniran ni sa onim što su igrali Motta i Franco u odbrani ovog proleća - kad god je trebalo na strašnom mestu postojati bušio ih je ko je stigao.

 

Gomeza čisto sumnjam da će nahvatati a mogu da se slikaju ako ne dovedu jednog opakog veznog i jednog napadača ubicu.

Link to comment

Inače, sportska štampa u Turskoj piše (a moji upućeni drugari su potvrdili) o jednom interesantnom fenomenu koji se dešava u Galati i Feneru nakon ovih ludačkih transfera. Naime, lokalne zvezdice su naprasno počele da ginu na treninzima i zalažu se u pripremnim utakmicama samo tako. Do sada je bila praksa da ih živo zabole za sve jer su imali garantovana mesta u prvoj postavi, čak je prošle godine bila javna tajna da su igrači Galate izbušili™ Prandelija namernim nezalaganjem na početku sezone. Čim je Bata Djora Fatih Terim postavio svog učenika za trenera ovi su ubacili u petu brzinu i uzeli titulu. U Feneru slična priča, do juče neprikosnoveni golman kojeg nisi mogao da nateraš ni da trenira a kamoli da se zalaže na terenu, dobio brazilsku konkurenciju i sad gine kao Nemac. Eto bar neke koristi od ovog naopakog sistema u Turskoj. Ugasiće sav domaći talenat ali bar će i ove preplaćene i nabedjene zvezdice biti medju njima.

Link to comment
  • James Marshall changed the title to Strane Lige

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...