January 6, 20223 yr Popular Post 53 minutes ago, nisam ja said: kod radiše u dvorištu. Ja ovde vidim ogrev (sezonski) za jedno 10 siromašnih porodica... Ali nije u duhu tradicije Božića da se deli sa onima koji imaju manje od tebe ...
January 6, 20223 yr 8 minutes ago, SNARC said: Samo jos da nabave Jovanku Orleanku i imaju sve. valjda indiru gandi
January 6, 20223 yr Pa sve to paljenje vatre i lomače jesu paganski atavizmi inkorporirani u srspku verziju pravoslavlja.
January 6, 20223 yr Paljenje ogromnih količina guma je bio običaj na Petrovdan 12.juli u posleratnoj RS, ne znam da li to i dalje živi. Verovatno su tu koreni ove tradicije.
January 6, 20223 yr odlichna tradicija [emoji38]ol:shta je malo guma. da li ima i neko takmichenje, ko duze izdrzi, za sve uzraste sent from novi mnogo jak bubamoto.
January 6, 20223 yr 5 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Verovatno su tu koreni ove tradicije Sjećam se da se i osamdesetih palila lila 11. jula (uoči Petrovdana). A mislim/mislio sam da je to petrovdanska tradicija oduvijek™. Obično neko šiblje, borovice i sl. na uzvišenjima i brdima. Nekad poslije je dodat ingredient u obliku starih auto guma da bolje puši. Edited January 6, 20223 yr by Tpojka
January 6, 20223 yr 2 hours ago, nisam ja said: kod radiše u dvorištu. Gde je ovo? Da odem da slikam, kad zapale...