Ras Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 4 hours ago, mraki said: Može preporuka za tu presu, razmišljao sam da uzmem nju ili onu moka posudu, kako se već zove. Gde si kupio, koliko košta? Da li tu trebaju neki filteri koji se menjaju? Ikea ima dve prese (bodum) u ponudi, od 0,4l i mislim dvostruko vecu. Cena je okvirno 800 i 1200 din. Za FP nisu potrebni dodatni filteri, filter je sastavni deo klipa. Quote Link to post
Čutura Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 (edited) 9 hours ago, Ras said: Ova? Koliko košta to pakovanje? ne, ova halovinkina.. Edited October 11, 2018 by Čutura Quote Link to post
Čutura Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 6 hours ago, mraki said: Može preporuka za tu presu, razmišljao sam da uzmem nju ili onu moka posudu, kako se već zove. Gde si kupio, koliko košta? Da li tu trebaju neki filteri koji se menjaju? odgovorio ras gore.. Quote Link to post
mraki Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 3 hours ago, Ras said: Ikea ima dve prese (bodum) u ponudi, od 0,4l i mislim dvostruko vecu. Cena je okvirno 800 i 1200 din. Za FP nisu potrebni dodatni filteri, filter je sastavni deo klipa. Super, hvala Quote Link to post
Willow Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 14 hours ago, Mil@n said: Kupio sam i ja pre nekog vremena kikiriki puter, jel, da probam. Al malo mi je konfuzno sa čime da ga konzumiram... Prejak je, i po malo nedefinisanog ukusa između slanog i slatkog... Ostavlja me zbunjenog i eno ga u frižu čeka svoj momenat... Super ide sa bananom ili jabukom. Isečeš bananu/jabuku na kriške, pa na to kikiriki puter i tako hasaš. A dobar je i sendvič - hleb, kikiriki puter, pa preko toga kriške banane ili neki žele od ribizla ili slično. Quote Link to post
Ras Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Može kašika (u mikser) i kao dodatak frapeu od banane. Plus kašičica kakaoa, ko voli. Quote Link to post
Mil@n Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Probao sam da namažem na leba, bukvalno sam, jedva gutao Hawaii Mate 10 Pro Quote Link to post
3opge Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 3 hours ago, Willow said: Super ide sa bananom ili jabukom. Isečeš bananu/jabuku na kriške, pa na to kikiriki puter i tako hasaš. A dobar je i sendvič - hleb, kikiriki puter, pa preko toga kriške banane ili neki žele od ribizla ili slično. pravi Amerkanac jede kikiriki puter ili tako, s nasecenim jabukama, ili namazan na hleb sa dzemom, videti recimo Kevin Spacy u House of Cards. druga varijanta je cesca. Quote Link to post
adam Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 1 hour ago, Mil@n said: Probao sam da namažem na leba, bukvalno sam, jedva gutao Hawaii Mate 10 Pro to je i meni problem s kikiriki puterom na hlebu, nejestivo mi je. ali ako hleb tostiras pa namazes dok je vruc, puter se istopi i struktura je drugacija. jos dodas preko neki dzem/pekmez to je to. sasvim drugaciji i ukus i osecaj, milina kako klizi niz grlo. Quote Link to post
darling Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Jel se isti ukus razvije ako zvaces leba i kikirikija u isto vreme? Quote Link to post
nisam ja Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Ama tanko se maže. Na tost pa preko prešaraš neki dobar med. Ili još bolje onaj suncokretov koji sam imao što je ušećeren ali nekako kremast. Uz to neko mleko/kafa. Bademov puter još bolje. Proteinski šejk - banana, knknrnkn puter, mleko. Quote Link to post
nezvanova Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 to je kalorijski sejk, ne proteinski a svi kojima se kile lako lepe za tibu, guzu etc... bi trebali da izbegavaju ovu diiiivnuu, ali ubitacnu kominejsn! Quote Link to post
ivy Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 pa to ti kazem..a ova darling me pita sto ne pravim kikiriki puter sama..samo mi jos to treba u zivotu..ni ne kupujem ga vise.. a sad mi se pije kafa kad vas citam sa tim presama i moka pot-ovima.. Quote Link to post
Ras Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 On 10.10.2018. at 20:31, beta kentauri said: izbegavam da ga držim u kući jer ga jedem kašikom iz tegle. onda tegla traje dva dana. Da se vratimo na ključnu rečenicu u ovoj kratkoj diskusiji o puteru od kikirikija. Kolika je to tegla, koja je to kašika i da li se u dan računa vreme od izlaska do zalaska sunca oko 21. decembra na severnoj polulopti? Quote Link to post
adam Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 15 hours ago, darling said: Jel se isti ukus razvije ako zvaces leba i kikirikija u isto vreme? nikad mi nije palo na pamet da probam. ali zato ako namazes kikiriki puter na rice cake dobijes zdravu (uslovno) verziju smokija. Quote Link to post
Recommended Posts