Jump to content
IGNORED

Kuhinje, incorporated


Аврам Гојић

Recommended Posts

Svuda topici o jelu a nigde o kuhinji. Kakvu imate, kakvu zelite, gotove kuhinje vs.  pravljene po porudzbini, univer, medijapan ili masiv, raspored elemenata...sve sto nam padne na pamet o kuhinjama.Za pocetak: projektovao sam na brzaka nesto sto otprilike odgovara prostoru koji mi stoji na raspolaganju za pravljenje kuhinje. Ima li smisla?kujna1.jpg

Link to comment
  • Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • yolo

    22

  • Аврам Гојић

    21

  • Isis

    15

  • msmodesty

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

slatko si to zamislio, samo vrata frižidera ti se otvaraju na kontra stranu. kod nas je sve stalo u malo priko u 3 m kuhinjskih elemenata. zato imamo mašinu za prat suđe od 40 cm i ostale 'slim' elemente, što i nije neki problem jer ne radimo baš svake subote bankete za 18 gostiju. al zato preporučam raspojasavanje u visinu (barem +10 cm od standardnih 80 ili 85 cm), što odterećuje leđa.

Link to comment

ako smem da primetim - lose si rasporedio elemente ali jako lep izbor boja frizider - ok, odmah sa vrata, kako nesto doneses sa pijaca odmah u frizider - Ok, samo sto nicol rece - kontra mu je stranasudopera je mnogo daleko od ringle - kad operes povrce ima da pokvasis pod svaki put dok ga doneses do serpe na ringliringla ispod prozora - da li stvarno mislis da peres prozor svaki put kad ga isprskas puterom i uljem kad nesto przis?ja bih stavila sudoperu ispod prozora.ne vidim gde je masina za sudove - bez nje nemoj da pocinjes kuhinju.prijatno :)

Link to comment

To otvaranje vrata od frižidera nije problem, podesivo je kod većine modela. Meni se projekat dopada. Jedino bih aparat koji se nalazi na radnoj ploči prebacio u donji deo. Time dobijaš više dnevnog svetla, veći i funkcionalniji radni prostor i oslobađaš ćošak koji ti je stešnjen i nedostupan u ovom slučaju.

Link to comment
cekaj, onaj gedzet koji je gore je sta? mikrotalasna?sto ne odvojis i rernu od ringli, pa ih ne stavis zajedno?
slazem se sa drugom aramom (jesmo li onomad bas o tome diskutovali) - rerna u visini radne povrsine (samo malo niza) je mnogo zgodnija.
Link to comment

gedzet gore je rerna, debil sam i greskom sam stavio dve relne u kuhinjua frizider jeste kontra, ali probajte da zamislite da nije  :) nego rekoste masina za pranje sudova? nikad to nisam koristio i zanima me koja mu je tacno svrha, posto ionako peres sudove pre stavljanja?

Link to comment

kuhinja fino izgleda. ja bih ringle premestila na radnu ploču i min. 60 cm desno od sudopere. iznad njih bih postavila moćan aspirator. ovo govorim iz vlastitog iskustva. dok nisam izbušila fasadu i izbacila izduvno crevo aspiratora napolje, mirisi iz kuhine bi pokuljali u sobe čim otvorim kuhinjski prozor. usput bi zamirisali kapute, ako se neko prevari pa ih ostavi na čiviluku. kad sam ugradila aspirator, porušila sam zidove od kuhinje. mirisa nema, jedino što od tada ne pravim prženice, jer za njih nema leka.

Link to comment

dobro je, samo... meni ima suviše praznog prostora (pod uslovom da je ispravna proporcija na slici). Šta misliš da staviš široki šank na preklop, koji bi služio kao radna površina, a ispod mogu da se stave tanjiri, šerpe i ostalo...i dodaj magnet na zid za sušenje noževa..

Link to comment
nego rekoste masina za pranje sudova? nikad to nisam koristio i zanima me koja mu je tacno svrha, posto ionako peres sudove pre stavljanja?
ja rekla i ostajem pri tomemasina za sudove je najbolji prijateljbaska sto se trosi manje vode i vremena nego za rucno pranjea za pranje sudova pre stavljanja - to nije tacno da ne kazem da je predrasuda u pitanju onako velika kao vratanije bas da se moze staviti tanjir sa koskom na kojoj je pola kila mesa na njoj ali sve ostalo ide bez problema
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...