Aion Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 16 hours ago, renne said: 17 hours ago, Aion said: Pametni skoro ko svrake Misliš vrane Ne znam, ja za te ptice ako su potpuno crne kazem da su vrane, ako su crno-sive svrake, a ako su crne, ali manje - gavrani. S druge strane, otac mi je objasnjavao kako su vrane inteligentne, a svrake glupe, tako da je moguce da si u pravu.
renne Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Crno bele su svrake, sa dugačkim belim repom, kao lastinimA vrana je ženka gavrana (na srpskom), u engleskoj se isto zovu
Sara Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 (edited) Jednom dovukla pile svrake kući da ga spasavam, u obaveze bio uključen i sin, svrakicu non stop zvao vrana pa vrana, dzaba sam pizdela da nije vrana. Sledeće sezone natrčim na malu vranu, dođem kući i sa vrata čujem "neeee, opet svraka!!" Edited December 16, 2018 by Sara
Aion Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Sad potrazih: https://ucimobiologiju.wordpress.com/2013/12/12/svraka-gavran-vrana/ Znaci onaj skijas je siva vrana (corvus cornix).
Sara Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Vrana, tako je I gavrana u Beogradu nema, crne ptice koje viđamo su gačci, to sam skoro saznala
halloween Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Gavran, onaj iz poeme, živi van grada, distanciran od ljudi. Ima ogromno gnezdo, preko 1,5 m u prečniku. Skoro su im premeštali gnezda sa dalekovoda na Zlatiboru zbog rekonstrukcije (farbanja dalekovoda). Prilično ugrožena vrsta.
Sara Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 (edited) Da, najviše vole da žive na planinama, ogromne ptičiurine, prepametne, imala je jedna moja prijateljica, znao je da govori i da traži kad nešto hoće npr. da se kupa. Mislim, zna taj i dalje svašta, nego se prijateljica razvela pa više nije njen, što je ispalo dobro jer je nikako nije voleo, gledao da je kljucne kad god je stigao, tužakao je bivšem i te stvari Edited December 16, 2018 by Sara
zmanic Posted December 17, 2018 Posted December 17, 2018 (edited) Moje proletošnje bebe, od pre neki dan napunile 9 meseci i postale junoše i zvanično: Arpad sa majkom unišzava jedini preostali otirač u dvorištu: Axa, deluje najoubiljnije i najurednije: Admiral izgleda ima rušilački kakakter svih mužjaka iz ovog legla: Axon Spota i Agu III imaćete prilike da vidite čim nabavim najnovije fotose. Odlični su, naravno, Edited December 17, 2018 by zmanic
Recommended Posts