Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted (edited)

JOŠ JEDNO PITANJE:

Ima li pas temperaturu ???

Koje granule pas jede ???

Sa po 1 tabletom akt. ugljena na 8 sati (dan - dva) mu nista nece biti.

Ali,  ako se daje svakodnevno duze od 5-6 dana, akt. ugalj ume da naruši odnose i kvalitet želudacnih kiselina kod psa, njegovu funkciju, poremeti crevnu floru, i izazove dehidrataciju psa ili čak čir na zeludcu.

Neka iskustva sa prolivom:

http://prirodapasa.com/index.php?topic=1372.0

PS

U ovo vremensko doba proliv posa nije nikakvo čudo, zemljište je još uvek vlažno i tolplo i podložno razvoju raznih parazita.

Edited by zmanic
Posted

Kad pokusavate da date psu neku tabletu ili nesto slicno, provalio sam da je najbolji fazon da se umoci u pastetu. Onako izdasnije zahvatis tabletom po pasteti i das mu, pojeo bi kamen tako cini mi se.

Posted

Kad pokusavate da date psu neku tabletu ili nesto slicno, provalio sam da je najbolji fazon da se umoci u pastetu. Onako izdasnije zahvatis tabletom po pasteti i das mu, pojeo bi kamen tako cini mi se.

Psu se tablete daju tako sto mu se otvore usta i tableta stavi na koren jezika,pustis ga da zatvori usta pridrzavajuci mu obe vilice zatvorene na sekund.Refleksno pas ce progutati lek.Jedini siguran nacin,bez mogucnosti da pas ispljune tabletu

Posted

Moguce da je to procedura, ali moj mops jednostavno nije toliko disciplinovan da me iskulira dok mu cackam po unutrasnjosti usta. Koprca se, pljuje i mase glavom ko da ga koljem. Ovo je vise kao neki life hack za koji sam ustanovio da radi.

Posted (edited)

Psu se tablete daju tako sto mu se otvore usta i tableta stavi na koren jezika,pustis ga da zatvori usta pridrzavajuci mu obe vilice zatvorene na sekund.Refleksno pas ce progutati lek.Jedini siguran nacin,bez mogucnosti da pas ispljune tabletu

upravo sam mu dala jednu tabletu aktivnog uglja (male su, upravo kako toni kaže,ljudi mogu i 6 dnevno) po ovom sistemu

muž ga držao a ja mu dala tabletu, posle mu dala samo par granulica da nas baš ne zamrzi  :D

ali ipak je sad pobegao na sigrunu udaljenost  :cry:

nadam se da će biti bolje, većeras dobija kuvanpirinač sa malo piletine

@zmanic

pas nema temperaturu, a ne znam kako se zovu te granule koje jede, pošto su mii ih vlasnici ostavili u nekoj no name kesi

potražiću kasnije da li postoji oriđiđi pakovanje

ed.

i vidim da je i kod vlasnika neki zbun, da li da jede 2x dnevno ili odjednom, dnevna količina je 130 g

Edited by dùda
Posted

Ako su ih ostavili u nekoj no name kesi, verovatno su neke najjeftinije/u rinfuzi, daj bože da se nisu malo i ubajatile, koliko sam video često ti džakovi opušteno stoje otvoreni u prodavnici. :)

Posted

što je medena  :wub:

mom malcu je mnogo bolje, još danas ću mu davati kuvanu dijetalnu hranu, a onda ću ga vratiti na suvu

inače, jede royal canin hranu za male pse, na kesi je slika baš njegove rase, ne znam, mislim da hrana nema neko ime, samo piše da je za male pse

a vlasnici su mi ostavili isto tu hranu, no je bila u bezveznoj kesi jer im se originalna pocepala

Posted

što je medena  :wub:

mom malcu je mnogo bolje, još danas ću mu davati kuvanu dijetalnu hranu, a onda ću ga vratiti na suvu

inače, jede royal canin hranu za male pse, na kesi je slika baš njegove rase, ne znam, mislim da hrana nema neko ime, samo piše da je za male pse

a vlasnici su mi ostavili isto tu hranu, no je bila u bezveznoj kesi jer im se originalna pocepala

RC je najprecenjenije đubre od granula, verujte mi.

To sa slikom je samo reklama. Na pakovanjima se stavljaju slike najpopularnijih rasa, obično to nema veze sa sastavom već sa rasprostranjenošću neke pasmine.

Posted

rojal kanin je sasvim ok u toj nekoj srednjoj klasi.

Posted (edited)

RC je najprecenjenije đubre od granula, verujte mi.

To sa slikom je samo reklama. Na pakovanjima se stavljaju slike najpopularnijih rasa, obično to nema veze sa sastavom već sa rasprostranjenošću neke pasmine.

pa ja nemam pojma, nemam svog psa i što su mi dali to mu je

ionako je to privremeno, tj da ga ja hranim

a reci mi, ja mogu preneti vlasnicima, šta misliš da je dobro od tih hrana, za ovakvu kucu ?

Edited by dùda
Posted

Kod malih rasa je ekonomičnije koristiti recimo Brit Care, Trainer ili Orijen.

Posted

Kod malih rasa je ekonomičnije koristiti recimo Brit Care, Trainer ili Orijen.

vlasnici ovog psa imaju novac, to nije problem, mislim, njih ne zanima šta je ekonomičnije, verujem da za njega hoće najbolje, pa sam u tom smislu pitala

a ni oni nisu iskusni, to im je prvo štene, verujem da im je neko preporučio tu hranu

skoro su mu recimo, nabavili ovo

product.png

Posted (edited)

To je tek prevara. Ultrazvucni rezonator rasterivač parazita za lakoverne.

Pod ekonomikom israne podrazumevam veci kvalitet za iste ili slicne pare.

Edited by zmanic