Skyhighatrist Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Odneli ga kod veta na krpljenje, preživeće, ali mu je ovaj svukao gotovo sve sa njuške, od očiju naniže :( Sutra ću znati detalje i prognozu, noćas ostaje kod veta...
darling Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 (edited) "nije do psa, vec je do vlasnika" s tim opasnim rasama stvarno ne znam sta je gore, kad je do psa, il kad je do vlasnika. zao mi malise :( ne mogu ni da zamislim kako je njegovima... Edited March 13, 2016 by darling
Skyhighatrist Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Malac je lokalni lutalica, dobar ko lebac, naravno...
zmanic Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 (edited) Nadam se da imate svedoke i da ste idiota već prijavili. Kod svih terijera bul tipa važno je da ljudi budu pribrani. Većina se uspaniči i reaguje u afektu kontra potrebnoga. Imate ovde dovoljno tudjih iskustava: http://balkankinology.net/forums/topic/13255-kako-razdvojiti-pse-u-slu%C4%8Daju-konflikta/?page=1 Brejkstik i korpa bi morali da budu obavezni kod šetnje ovakvih pasa. Brejk treba znati koristiti i nije neka nauka, ali kod ovčarskih rasa opasno je dirati psa za čeljust, oni raguju i na ljude oštro. Ono što generalno pomaže u većini slučajeva je da oba vlasnika trebaju da uhvate pse istovremeno za ogrlice, da pas agresor ne može da trese levo desno i da ne napravi veću štetu. Pas koji drži žrtvu se izdigne sa zemlje, da ne bi imao veću snagu sa zadnjih nogu i da ne može da trese jako, a zatim se brejkom otvori čeljust kod premodala. Preventiva je uvek najbolje oružje, a da preventiva ima dejistvo potebno je da idioti po parkovima između sebe da prepričavaju događaj, kao ovaj vaš, da jedan takav zaglavi par godina robije, i da ga neki sudki izvršitelj odere do gole kože. PS Probaj da nabaviš kantarionovo ulje što pre. Znatno olakšava tretiranje rana i ožiljaka. Ako treba još neka pomoć javi se. Edited March 13, 2016 by zmanic
ToniAdams Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Malac je lokalni lutalica, dobar ko lebac, naravno... a u kurac. vicite ako bude potrebna neka pomoc.
zmanic Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Možda bude od pomoći nekome i ovo: https://www.youtube.com/watch?v=f7xrLXQNG0I
Skyhighatrist Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 "nije do psa, vec je do vlasnika" Sad čujem da ga je lik posle pola sata opet pustio sa povodca, u parku 300m dalje...
Musky Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Ovo razdvajanje povlačenjem za zadnje noge je ubedljivo najefikasniji trik. Gledao sam u COP-u kako rot 5-6 minuta baca mladog ovčara pored neuspelih pokušaja razdvajanja brejk-stikom i prskanja vodom. Tada se pojavljuje iskusni kučkar - vodnik i na taj način izvlači rota 2-3 metra unazad i bukvalno ga unesi u box. Rot je pustio ovčara posle par sekundi da bi se odbranio od situacije u kojoj se najverovatnije nikad nije našao. Još da napomenem da je rot bio prilično nestabilan jer je preživeo sunčani udar...svejedno je odreagovao nagonski.
kapetanm Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Moj jadni prijatelj je postao cikica - ima 11 godina i odavno je u zlatnom dobu pasa spreman za setnju kucecim Kalemegdanom. Ja to vidim kad pokusa da skoci na krevet i ne moze da dohvati, pa se snuzden vrati. Onda fa zovem i on pokusava dok ne uspe. Kao da svu energiju akumulira za sacekivanje kad dodjem odnekud i onda srecan jurca i posle ga to umori. Nekako mi je zao tog vremena koje njemu brzo prolazi i nadam se da ce se obustiniti ono da su pudle dugovecne
Skyhighatrist Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Dobro je malac, skrpio ga vet majstorski, išao danas sa nama u šetnju, veseo, sve kul...
Recommended Posts