Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted

Odneli ga kod veta na krpljenje, preživeće, ali mu je ovaj svukao gotovo sve sa njuške, od očiju naniže :(

Sutra ću znati detalje i prognozu, noćas ostaje kod veta...

Posted (edited)

"nije do psa, vec je do vlasnika"

s tim opasnim rasama stvarno ne znam sta je gore, kad je do psa, il kad je do vlasnika. 

zao mi malise :( ne mogu ni da zamislim kako je njegovima...

Edited by darling
Posted

Malac je lokalni lutalica, dobar ko lebac, naravno...

Posted (edited)

Nadam se da imate svedoke i da ste idiota već prijavili.

Kod svih terijera bul tipa važno je da ljudi budu pribrani. Većina se uspaniči i reaguje u afektu kontra potrebnoga.

Imate ovde dovoljno tudjih iskustava:

http://balkankinology.net/forums/topic/13255-kako-razdvojiti-pse-u-slu%C4%8Daju-konflikta/?page=1

Brejkstik i korpa bi morali da budu obavezni kod šetnje ovakvih pasa. Brejk treba znati koristiti i nije neka nauka, ali kod ovčarskih rasa opasno je dirati psa za čeljust, oni raguju i na ljude oštro.

Ono što generalno pomaže u većini slučajeva je da oba vlasnika trebaju da uhvate pse istovremeno za ogrlice, da pas agresor ne može da trese levo desno i da ne napravi veću štetu. Pas koji drži žrtvu se izdigne sa zemlje, da ne bi imao veću snagu sa zadnjih nogu i da ne može da trese jako, a zatim se brejkom otvori čeljust kod premodala.

Preventiva je uvek najbolje oružje, a da preventiva ima dejistvo potebno je da idioti po parkovima između sebe da prepričavaju događaj, kao ovaj vaš, da jedan takav zaglavi par godina robije, i da ga neki sudki izvršitelj odere do gole kože.

PS

Probaj da nabaviš kantarionovo ulje što pre. Znatno olakšava tretiranje rana i ožiljaka.

Ako treba još neka pomoć javi se.

Edited by zmanic
Posted

Malac je lokalni lutalica, dobar ko lebac, naravno...

a u kurac.

vicite ako bude potrebna neka pomoc.

Posted

"nije do psa, vec je do vlasnika"

Sad čujem da ga je lik posle pola sata opet pustio sa povodca, u parku 300m dalje... :frust:

Posted

Ovo razdvajanje povlačenjem za zadnje noge je ubedljivo najefikasniji trik.

Gledao sam u COP-u kako rot 5-6 minuta baca mladog ovčara pored neuspelih pokušaja razdvajanja brejk-stikom i

prskanja vodom. Tada se pojavljuje iskusni kučkar - vodnik i na taj način izvlači rota 2-3 metra unazad i bukvalno ga unesi u box.

Rot je pustio ovčara posle par sekundi da bi se odbranio od situacije u kojoj se najverovatnije nikad nije našao.

Još da napomenem da je rot bio prilično nestabilan jer je preživeo sunčani udar...svejedno je odreagovao nagonski.

Posted

Moj jadni prijatelj je postao cikica - ima 11 godina i odavno je u zlatnom dobu pasa spreman za setnju kucecim Kalemegdanom. Ja to vidim kad pokusa da skoci na krevet i ne moze da dohvati, pa se snuzden vrati. Onda fa zovem i on pokusava dok ne uspe. Kao da svu energiju akumulira za sacekivanje kad dodjem odnekud i onda srecan jurca i posle ga to umori. Nekako mi je zao tog vremena koje njemu brzo prolazi i nadam se da ce se obustiniti ono da su pudle dugovecne

Posted

Dobro je malac, skrpio ga vet majstorski, išao danas sa nama u šetnju, veseo, sve kul...

Posted

Bas me obradova :)

Ceo dan cekam vesti.