zmanic Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 (edited) E, već dugo hoću nešto da te pitam: kako se taj tvoj pas zove na ćirilici? Шива? Шиуа? Шаива? Шаиуа? Basta http://www.pedigreedatabase.com/american_staffordshire_terrier/dog.html?id=2201917-shiwa Edited January 13, 2016 by zmanic
zmanic Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 (edited) ne znam kako je psima, nikada ga nisam imao, ali meni ovo izgleda užasno :( Više mi je skupo nego užasno. Jednostavno nisam kod kuce prepodne po 7-10 sati i kada voda zamrzne ona nema pojma šta je led a šta je kofa pa krene redom da krcka, i tu strada kofa. Probao sam sa metalnim kofama, ali brže se hladi. Testirao sam sve. Voda u ovakvoj kofici od 5l, na -10C, ostane upotrebljiva dva sata, posle trećeg dobije pokoricu od leda, za 3-4 sata se zamrzne do pola, retko cela zamrzne. To samo preko noći kad je ispod -10C. Voda je veliki problem kod pasa koji su na granulama, kod pasa na prirodnoj hrani nije toliko potrebno. Ionako ne piju previše preko zime, do litar, litar i po. Ja menjam vodu kad su minusi, u 9 ujutru, oko 15h, 19 i oko 21h. Sipa se isključivo ćesmovača, voda iz bojlera se brže hladi. Ipak su to životinje, umeju da grizu led, sneg ... Nisu toliko bespomoćni koliko mi mislimo. Edited January 13, 2016 by zmanic
kud u maglu Simoviću Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 (edited) nisam mislio na kofe, nego na ukupni utisak koji izazivaju ovakve slike njihovog "prebivališta" nekako mi je prva asocijacija na cirkuske kaveze ili kaveze u zoo vrtu na kalemegdanu e slike šive govore sasvim drugačije, ali onaj njen box je :( Edited January 13, 2016 by kud u maglu Simoviću
zmanic Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Jedan njen izlazak na ulicu, kad me nema, skupo bi me koštao (živim u neposrednoj blizini nekoliko škola). Dovoljno je samo da skoči da se poigra sa nekim deteteom i eto me na naslovnim stranama novina. Nije ona u boxu zbog nje, već zbog mene. Niti je celi dan u boksu, čim sam kod kuće ima dvorište od 6 ari na raspolaganju. Prvi sam protivnik neodgovornih vlasnika. Slike samog boksa su još iz faze izgradnje, inače je 3x5m, zidana kućica sa izolacijom, krov je pokretan radi čišćenja, ima odvod za fekalije u priručnu jamu .... Dolaze mi često ljudi sa psima da se raspitaju o detaljima. Radio sam ga sam 4-5 meseci od otpadnog materijala, i nije me mnogo iskoštalo (jbg. poreklo). PS i ovo da napomenem, pa Srećna srbska NG svima!!!! Još je bitno da pas prva iskustva sa boksom ne doživi traumatično, to je njegov dom, mesto gde odmara, gde se hrani i gde se oseća sigurno. Evo kako je ona uvođena jedno desetak dana na po pola sata sa svojih 4m: Deluje li pas nesrećno nekome???
aram Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 ma opusteno, ne kapira se lako kolika je odgovornost drzanje takvog psa.
kurjak92 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Da, a i vila izgleda stvarno super, em prostor, em kucica, daske,hranilica
JozoMujica Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 (edited) nisam mislio na kofe, nego na ukupni utisak koji izazivaju ovakve slike njihovog "prebivališta" nekako mi je prva asocijacija na cirkuske kaveze ili kaveze u zoo vrtu na kalemegdanu Naprotiv, meni ovo deluje za psa mnogo udobnije od korpe u stanu, naročito kada se ima u vidu broj pasa koji iz korpe završe pravo na ulici kad dosade deci. ma opusteno, ne kapira se lako kolika je odgovornost drzanje takvog psa. +1, samo što bih iz rečenice izbacio "takvog". Držanje bilo kakvog psa je velika odgovornost, pre svega prema psu. E, sad, lakše je hendlovati bišona od kilo i po nego pita od 25, ali i jednom i drugom je potrebno posvetiti se. Edited January 13, 2016 by JozoMujica
aram Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 pa jebi ga, to za svakog psa podrazumevam, to je odgovornost prema psu. sa pit bulom se ipak mora razmisljati i o okolini...
pbg12345 Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 samo da se nadovezem na ove komentare. takodje smatram da je za psa ovo i ugodnije i prirodnije staniste nego da je nabijen u 50ak kvadrata stana sa jos nekoliko ukucana ne znam cemu zgrazavanje, pre bih rekao da bi vecina pasa pozelela ovakve uslove jedino sto ja nikako ne volim pitove i slicne rase, ali to je vec moj problem
belch Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 hm, ja mislim da pas može da se pita da bi na -20 poželeo da je u zagrejanih 50 kvadrata.
pbg12345 Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 hm, ja mislim da pas može da se pita da bi na -20 poželeo da je u zagrejanih 50 kvadrata. hm, ja sam siguran da je tako ali nismo u sibiru i temp je retko kad -20. naravno da u tako (za nas) ekstremnim situacijama treba pomoci psu i obezbediti mu toplije mesto ako je ikako moguce sa druge strane ogromnu vecinu godine kad nije -20 ubedjen sam da bi pas pre izabrao dvoriste, vazduh i vecu slobodu kretanja od prebacivanja sa jedne na drugu fotelju u 50ak kvadrata na 10tom spratu da me neko pogreno ne razume. nemam ja nista protiv drzanja pasa u stanu/kuci ako ljudi brinu o njima. problem je sto mi cesto pogresno razumemo zivotinje pa mislimo da je ono sto je bolje po nas bolje i po njih a vrlo je jednostavno pitanje da li pas vise voli da provodi vreme napolju ili unutra. vecina pasa ce cak i po snegu i zimi odabrati da dobar deo vremena provede napolju ako je u mogucnosti, a u kucu dolaziti da se povremeno ogreje, nahrani i prespava. za vecinu ljudi nisam siguran da ce tako izabrati moj pas je npr vecinu vremena dok smo ziveli u stanu provodio na terasi i imao onaj tuzni pogled sa 7 sprata na sve sto se desava ispod. a setao sam ga 2/3 puta dnevno jos nisam sreo psa (ne tvrdim i da ih nema) koji odbija da izadje napolje, a kontra primera ima mnogo dakle, ogradjeno prostrano dvoriste (mada ogradjeno opet vise zbog ljudi nego psa) i njegov kutak u njemu su po meni najbolja kombinacija za psa
Musky Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 temperaturna razlika stan - šetnja u zimskom periodu je prvenstveno pogubna za štenad i mlade pse... imuno sistem u periodu inkubacije vakcina je tu najosetljiviji. treba se što duže zadržati u hodniku ili prostoriji koja ima neku srednju temperaturu zbog aklimatizacije.
Haralampije Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 (edited) temperaturna razlika stan - šetnja u zimskom periodu je prvenstveno pogubna za štenad i mlade pse... imuno sistem u periodu inkubacije vakcina je tu najosetljiviji. ako pricamo o redovnoj vakcinaciji kod stenadi,nije dobra nikakva setnja,nezavisno od temperature, dok ne steknu kakav-takav imunitet a to je najmanje 2 nedelje Edited January 14, 2016 by Haralampije
Recommended Posts