JozoMujica Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 (edited) Bigla? Čarliju je sigurna samo majka, a ona je posavski gonič, otac je nešto sa kraćim i krivim nogama (brak jazavičar npr.). Sa biglovima sigurno nema nikakve veze (i hvala bogu što je tako) . :D Inače nisi prvi, često me ljudi pitaju jel bigl, iako ni najmanje ne liči na bigla. Jedino što liči pomalo su uši, ostalo ni nalik. Edited January 13, 2016 by JozoMujica
aram Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 vidis, vidis, po fotkama sam bio siguran da je bi(z)glov :)
JozoMujica Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 vidis, vidis, po fotkama sam bio siguran da je bi(z)glov :) Ma ti si ga video samo na fotkama, al ima ljudi sto ga vidjaju uzivo i u fazonu su da je bigl, a on ni nalik. :D
kurjak92 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Mora, meni je bas bilo super sto je bio tu, lajao je kada hoce napolje,nije pravio probleme, bio presrecan, planirao sam i kupanje, ali je onda ispala porodicna frka, i to velika, pa je morao napolje(seoski mentalitet, ne moze zivotinja u kucu, jbg ne zivim bas na dorcolu). Msm ostalo je od zadnje sljake nekih dasaka i sklepacu mu kucicu, ali je bzv, i ovako izgleda pomalo bolesno, i tesko dise od zime , jos jedan od problema. Inace prve dve veceri kada nije pusten unutra je lajao jedno dvadeset min ispred vrata :/ Krenucu danas sa kakvom takvom dresurom, pasce i neka fotka vrv :D Послато са GT-P7500 уз помоћ Тапатока
aram Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 e jebat ga. nadji nekog psetoljubca koga tvoji postuju da im objasni. ako si u bgd-u, vet je za mene samo jedan - vlada magas. ako mu objasnis situaciju ima i da ti nagrdi familiju i da im objasni da nisu na selu i da je to kucni pas i sve drugo :) ako ipak mora napolje, pisali smo negde ovuda i o idealnoj kucici za psa - dve prostorije, predsoblje i spavaca soba. pas u svakoj mora da moze da se okrene. soba izdignuta za mali stepenik, ubacis u taj dupli pod neku izolaciju, u sobu cebence. krov na jednu vodu, da moze leti da lezi na njemu, plus da se otvara lako, da mozes lakse da ocistis povremeno. ajd pa puno srece i tebi i njemu :)
Аврам Гојић Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 samo da dodam da je Magaš maaalko prso od obima posla. i dalje je sjajan vet ali nema više onako visoku ocenu kao pre, ume da zbrza stvari.
JozoMujica Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 (edited) ako ipak mora napolje, pisali smo negde ovuda i o idealnoj kucici za psa - dve prostorije, predsoblje i spavaca soba. Podrazumevaju se struja, voda, centralno grejanje, telefon i kablovska. Zezam se naravno malo, odlicno je da ima dve prostorije, posebno ako je u ravnici. Edited January 13, 2016 by JozoMujica
kurjak92 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 A gde se nalazi taj vet? Nema posla na gradjevini,ispiti i sve me je stislo, sutanovcev rod zakinuo na zadnjoj adaptaciji ex drustvene imovine u centru, a morao bih da ga nekako vakcinisem i vredi pokusati uticati na porodicu, kudzo je vec kupio caleta(ocu reci nadam se da nije neki delux vet). Ja sam limb bg, ibarska pre barajeva a posle rusnja :D Послато са GT-P7500 уз помоћ Тапатока
Аврам Гојић Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Bio na Novom Beogradu, sada je kod Pinka na Dedinju
zmanic Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 (edited) Najgora za pse je toplo-hladno kombinacija, po meni.Danju, dok imamo vremena za igru ulaze u stan, izležavaju se pored pećo, a uveče, kad zahladni, ajde napolje u box-kućicu gde se temp razlikuje i po 20C. Psi imaju za čitavih par stepena veću telesnu temp. od nas, i dobro se aklimatizuju uz kvalitetnu ishranu i aktivnosti napolju. Mislim da im najviše im smeta vlaga i direktan vetar u kućicu. Moji su psi kratkodlaki, sa ćosavim stomacima, ali imaju apartman sa odličnom izolacijom, vetrobranom i džakom slame, brodski pod ispred i zaklon od kiše i vetra : i do sada nismo imali problema ni sa -20C. Zimi je mnogo bitno obazbediti im tekuću vodu češće, jer brzo zamrzne, i kad ih izvodite u šetnju da su stalno u pokretu i da ih padavine ne kvase. Kad zamrzne voda a Shiwa ožedni moram da kupujem novu kofu :( Edited January 13, 2016 by zmanic
Đipalo Junuz Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Kad zamrzne voda a Shiwa ožedni moram da kupujem novu kofu E, već dugo hoću nešto da te pitam: kako se taj tvoj pas zove na ćirilici? Шива? Шиуа? Шаива? Шаиуа?
kud u maglu Simoviću Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 ne znam kako je psima, nikada ga nisam imao, ali meni ovo izgleda užasno :(
Recommended Posts