Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted (edited)

mene je strah opasnih rasa pasa.

Ne postoje opasne rase pasa, osim ukoliko pod "opasnim" ne podrazumevaš tehničku mogućnost nanošenja štete u kom slučaju je bernardinac jako opasan.

Edited by JozoMujica
Posted

Ne postoje opasne rase pasa, osim ukoliko pod "opasnim" ne podrazumevaš tehničku mogućnost nanošenja štete u kom slučaju je bernardinac jako opasan.

kad donese burence s rumom a nađeni u snegu popije sve pa umre od trovanja.

Posted

postoje, kako ne postoje, to su oni od kojih se uplasim kad ih vidim. bernardinac ne spada u njih. ne bojim se ni vucjaka. al bulova, mastifa, kaneakorsoa, bandoga, argentinaca, maliona, dobermana s kupiranim usima,... od njih se sklanjam. 

Posted

i rotova.

jutros naletela na jednog koji je verovatno zapalio vlasniku.

nije delovao opasno ali...

Posted

Ja svakog kera gledam sa dozom opreznosti bez da nekog uvredim al u mom selu ima jedna izreka "kučetu i turčinu se ne veruje".

Isto i moj ker kad dođu deca ispod 10 godina u dvorište odmah se stavlja korpa,ne bih da rizikujem,pogotovo sa decom koja vuku uši i nemaju baš granicu.

Posted

postoje, kako ne postoje, to su oni od kojih se uplasim kad ih vidim. bernardinac ne spada u njih. ne bojim se ni vucjaka. al bulova, mastifa, kaneakorsoa, bandoga, argentinaca, maliona, dobermana s kupiranim usima,... od njih se sklanjam. 

Koliko je ovo što si napisala besmisleno pokazuje i to da se ne plašiš dobermana sa nekupiranim ušima. :D

Mene je samo jednom u životu ozbiljno ujeo tuđ pas. Mešanac od par kila.

Posted (edited)

Koliko je ovo što si napisala besmisleno pokazuje i to da se ne plašiš dobermana sa nekupiranim ušima.  :D

Nije uopšte besmisleno.

Meni su nekupirane uši na stafordu prvi znak da je takav pas vrlo verovatno običan ljubimac, da se vlasnik ne loži na borbe pasa i na agresivnost, odnosno da verovatno nije svesno podsticao agresivnost kod svog psa. (kontam da su nekupirane uši nepoželjne u borbama pasa).

Nekada je doberman bio simbol agresivnog i strašnog psa, danas su to mučeni stafordi.

Naravno, obrnutno ne mora da važi, i pas i gazda mogu biti sasvim normalni iako pas možda ima kupirane uši. 

Edited by Frile
Posted

Danas se uši kupiraju zbog estetike i da pas izgleda opasnije  :isuse: 

Kod pasa čuvara je poželjno kupiranje,da ih lice koje napadaju ne bi uhvatilo za usi i tako kontrolisalo,isto iz rep.Isto tako po planinama sam viđao ovčarkse pse sa odsečenim ušima,samo ovaj put je to da vuk ne bi hvatao za uši.

Kod staforda meni se najviše viđa kad vlasnii ostave uši,pogotovo ružino uvo na onako glavatog kera odlično stoji.

Posted

Danas se uši kupiraju zbog estetike i da pas izgleda opasnije  :isuse:

Kod pasa čuvara je poželjno kupiranje,da ih lice koje napadaju ne bi uhvatilo za usi i tako kontrolisalo,isto iz rep.Isto tako po planinama sam viđao ovčarkse pse sa odsečenim ušima,samo ovaj put je to da vuk ne bi hvatao za uši.

Kod staforda meni se najviše viđa kad vlasnii ostave uši,pogotovo ružino uvo na onako glavatog kera odlično stoji.

Realno, najveći problem ovčarima je da im vuci ne grizu uši.

Posted

I ja sam viđao šarplanince po katunima sa neverovatno malim ušima, ne sećam se da li je to odlika rase ili su im bile sečene.

U borbi pasa (običnih kerova kad se pobiju oko ženke) klempave uši stradaju samo tako, očas se isfronclaju.

Posted

Realno, najveći problem ovčarima je da im vuci ne grizu uši.

Jeste uhvati psa za uvo i povuci,konrtolisaćeš ga kao igračku.Da ne pričamo da vuk ima zube,pa još može da otkine to uvo,pa infekcije i 100 čuda.

Posted

Jeste uhvati psa za uvo i povuci,konrtolisaćeš ga kao igračku.Da ne pričamo da vuk ima zube,pa još može da otkine to uvo,pa infekcije i 100 čuda.

Vuk ima zube? Svašta čovek nauči ovde. Hteo sam da kažem, pošto očigledno moram da crtam, kako je ovčaru infekcija uva najmanje bitna ukoliko pred njega istrči odrasli vuk.

Posted

90% sustrea sa vukom se završi na koškanju i popuštanju od starne vuka,tako da ujedi infekcije su veliki problem,vuk će jedino u krajnjoj nuždi ići do kraja i rizikovati sa psom.

To se samo po filmovima dešava da se vuk i pas koplju do poslednje kapi krvi.

Posted

Nakon brojnih preporuka svetskih i evropskih organizacija, Srbija je usvojila Zakon o potvrđivanju evropske konvencije o zaštiti kućnih ljubimaca kao i Zakon o dobrobiti životinja. Kupiranje ušiju i repa ovim zakonima izričito je zabranjeno još od 2009. godine.

Kupiranje se smatra nepotrebnom grubošću prema životinjama, i sa sobom nosi brojne negativne strane. Nesavesni veterinari i dalje krše zakon, a mi i danas na ulicama srećemo vlasnike u društvu pasa sa kupiranim psima.