Remi Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 (edited) Jezivo. Dva pitbula na ulici u toku šetnje napala dva čoveka. Snimak je strašan, razmislite pre nego što pustite. Edited September 15, 2015 by Remi
Frile Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Jezivo. Dva pitbula na ulici u toku šetnje napala dva čoveka. Jebote ali nisu mi jasni ovi silni ljudi što pokušavaju da pomognu, kako ni jedan nije pokušao da šutne psa nego trčkaju okolo. Volim pse, obožavam ih, ali u ovakvoj situaciji ne bih se dvoumio ni sekunda.
JozoMujica Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Jebote ali nisu mi jasni ovi silni ljudi što pokušavaju da pomognu, kako ni jedan nije pokušao da šutne psa nego trčkaju okolo. Volim pse, obožavam ih, ali u ovakvoj situaciji ne bih se dvoumio ni sekunda. Ništa ne bi postigli šutiranjem (osim eventualno otkinutog dela noge), kao što ni onaj ništa nije postigao mlaćenjem kaišom / povocem / čime god, u pitanju su pitovi a ne koker španijeli. Ovi psi imaju po minimum 40 kila i u trenutku kada napadaju ne registruju bol za koji i inače imaju visok prag. U ovoj situaciji je jedino rešenje da se psu priđe s leđa i da mu se rukom stegne "kragna" oko vrata (ako nema ogrlicu), ali tako da glava onog koji hvata bude iza glave psa, pa da se onda sa psom prevali na stranu i da se tako drži. Bukvalno borilački zahvat sa davljenjem od pozadi. Gledao sam kako je čovek odbranio drugog lika od bulmastifa na ovaj način.
zmanic Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 (edited) retki su piovi od 40 kila, veoma retki, ovo mi pre liči na dogo argentino. Kod napada pita i sličnih rasa ne pomaže zahvat gušenjem, imaju prejak vrat i u stanju su da dišu ne kada ih sriska čovek već i kada im drugi pit visi na grkljanu. Ima nekoliko načina razdvajanja, poželjno je da učestvuje najmanje dvoje ljudi: Prvo i najvažnije je da trebate biti pribrani.Pas se čvrsto hvata za zadnje noge i izdiže sa zemlje kako bi se oslabio napad. Kod nekih pomaže sipanje vode u čeljust, pustaju odmah, ili čak duvanje u uho. Kod drugih, istrajnujih potreban je tzv. brejk (koji bi trebao da sa sobom nosi svaki vlasnik pita ili AST-a bez obzira na karaktrer svog psa. Kao i u saobraćaju, na ulici nisi sam, može tvoj pas ili ti da bude napadnut od strane drugog psa, a onda se ništa ne zna ako nisi spreman. Brejk se umetne kod premodala u čeljust i polako, kao pajserom otvara. Mnogi pitovi pri ujedu tresu glavom, zato se izdignu sa zemlje da ne bi svom težinom pravili veliku štetu na mestu ujeda. Često pri tome pokušavaju da poprave ugriz i da ščepaju dublje i jače, u tim trenucima na teren otvaraju usta i pustaju plen, tada se brejk jako nagura do kraja, ili lagano i upodno, kao pajserom gura sve dublje i okreće kao poluga dok se mesto odnosno žrtva ne oslobodi skroz: https://www.youtube.com/results?search_query=brake+stick+for+pitbull Edited September 15, 2015 by zmanic
Bambula Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Aj sad da digne ruku ko bi likvidirao psa u ovoj situaciji? Ima jedan klinac kod mene u naselju pita,iza zgrade na granu okačio oprugu,pa lanac,a na lanac zakačio gumu od motora.Boga mi kad ga pusti na gumu ono čudo visi po pola sata A onako deluje žgoljavo,al me ubeđivao klinac da ne bi mogao da ga zadržim kad krene da vuče.Stanemo na košarkaški teren ja na jedan kraj on na drugi i udara loptom o zemlju,kad je ono počelo da vuče Vuče i moja Malinoa kad joj nešto interesantno,ali nikad me nije pomerila,a ovo čudo me pomerilo dva-tri koraka.
ToniAdams Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 (edited) Aj sad da digne ruku ko bi likvidirao psa u ovoj situaciji? ti si bas ono trigger-happy? Edited September 16, 2015 by ToniAdams
Bambula Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Ne nego pre par strana osude kao neko može da ubije psa koji napdane čoveka,a sad totalno drugačiji komentari.
zmanic Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Ubio bih, bez razmišljanja i psa i bilo koju drugu životinju istog trena kada bi drugi ljudski život bio u pitanju. Za čoveka nisam siguran. Bio sam u prilici i suzdržao sam se.
zmanic Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 (edited) Pričamo o psima, zajebimo moralisanje i humanisanje. Please! Ovo sa nadvlačenjem sa pitom je normalno. Izuzetno su balansirani i spremni da povuku ogroman teret. https://www.youtube.com/results?search_query=weight+pull+pit+bull+world+record U kategoriji povlačenja, na kilo svoje mase, nemaju premca. Dobri su i Malamuti, i Haski, i pojedini French bul. i Am, Bul i Buly, i stafordi, ali je pit tu bez premca poodavno. Sigurno je da sa tim opterećenjem na duge staze ne mogu da se mere sa Haskijem ili Malamutom, posebno u uslovima u kojima se održavaju trke saonica, ali na kratke staze ... Što se tiše višenja o gumu. To svi radimo kojima je do zdravlja i kondicije psa ovih rasa. Radi se o instiktu terijera (pray drive, iliti plenski nagon) koji se neguje od malena kako bi se kasnije iskoristio u dresuri psa. Kad pas navikne da plen, mamac, krpu, kobasicu, lopticu.... koju dobija od gazde ili vodiča za ispunjenje nekog zadatka, kasnije je sve mnogo lakše u obuci. Nema tu nikakve natprirodne sile. Bitno je napomenuti da se pas ne kači o gumu tek tako. Do godinu i po pas mora da sse oslanja na zadnjim nogama i da se samo prikači na gumu ili kobasicu, tek sa godinu i po do dve, kad formira zubalo psu se dozvoljava da visi. I tu ima opasnosti i treba dobro proceniti kilažu psa, kondiciju i pametno koristiti taj instikt. Edited September 16, 2015 by zmanic
JozoMujica Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=6PHMs-wzG8c
belch Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Pričamo o psima, zajebimo moralisanje i humanisanje. Please! psi ne zaslužuju humanost?! a da, oni su sredstva <_<
darling Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 mene je strah opasnih rasa pasa. najblize sto sam im prisla je bila jedna argentinska doga koju sam ljubila u celo kad je sretnem. al trebalo je vremena da zavolimo jedna drugu.
zmanic Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Ljudi imaju prednost, bar za sada. Pas je pas i nikakavi naši umišljaji neće od njih stvoriti nešto drugo. Pas je prvo životinja, zatim kanid, pa pas, tek posle pripadnik neke rase ili mešanac, Bilo kakvo podmetanje i suplementacija uloga ne ide u prilog ni psima ni ljudima. Na žalost danas je mnogo pasa bez prava glasa i svakakvh ljudi sa pravima koja im ne priliče, ali tako je. PS Mislio sam na isprazno moralisanje i slične protivprirodne zablude. PPS Isključujem se do daljega, vodim Shiwu na kupanje na Nišavu. U ponedeljak utorak slike sa skupa koji sam najavio pre par stranica.
Frile Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 (edited) Ne nego pre par strana osude kao neko može da ubije psa koji napdane čoveka,a sad totalno drugačiji komentari. Drugačiji su komentari jer smo prvu priču pročitali a drugu videli svojim očima. Postoji prilična razlika kad pročitaš o psu koji "vija vojnike po pisti i već je izgrizao jednog po ekstremitetima" (kako li je već pisalo), i kada vidiš dva psa što grizu i cimaju glavu čoveka na zemlji. Ja nemam poverenja u ljude kad je oružje u pitanju, olako se poteže, viđao sam junake što vade pištolj na psa koji je zalajao na njih. Zato sam u startu nepoverljiv u priče tipa "morali smo metkom da ubijemo psa". Ne bih ja ubio (ili šutirao) psa "zato što je napao čoveka" nego jedino ako drugačije ne mogu da ga odvojim od žrtve. Edited September 16, 2015 by Frile
Frile Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Što se tiče tog višenja na gumi, nadvlačenja oko krpe ili grane... to je nešto najnormalnije, svi psi imaju taj instinkt, tako se štenci igraju i simuliraju otimanja oko plena, hrane. Ali izgleda da je kod terijera taj instinkt mnogo razvijeniji. :) Moje kučence je očigledno mešanac nemačkog lovnog terijera i ko zna čega, glavna zabava u šetnji je da mi donese neku granu i nudi mi da se nadvlačimo oko nje. A kad krene da cima, sa svojih 7 kila može da me izbaci iz ravnoteže. Oklembešenu na to drvce mogu da je vitlam oko sebe i da je nosim koliko god hoću, ona će se samo gicati i opirati pokušavajući da mi iščupa drvce iz ruke. Pri tome ona nije agresivna - reži ali to je režanje u igri, simulacija onog pravog režanja. To deluje simpatično, jer je kuče malo i slatko, dok neki veći terijer koji radi potpuno istu stvar sa strane izgleda zastrašujuće. I u pravu je zmanic kad kaže da je to otimanje oko predmeta može biti nagrada terijeru. Prethodni pas kog sam imao je naučio pomoću nagrađivanja hranom da donosi bačeni predmet. Dešavalo se na kraju da samoinicijativno uzime lopticu da bi je ispljunuo pored nas dok ručamo, sa porukom evo doneo sam lopticu, daj i meni nešto da jedem. Ovoj sadašnjoj mešanki terijera je milije nadvlačenje od hrane. Bačeni predmet donosi nazad ali ne spušta na zemlju, već začikuje da se nadvlačimo, to joj je omiljena igra.
Recommended Posts