Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted (edited)

Imaju krov nad glavom,redovne obroke,redovne šetnje,redovne veterinarske preglede,dresuru,baš ih zlostavljaju.

Kraj karijere većina tih pasa dočeka u domovima starešina/vojnika ili ostane u krugu kasarne,da proživi svoj vek,čak i h i vojska zavoli pa postanu simbol kasarne.

Jedini koji idu na eutanaziju su oni koji ispolje agresivnost prema vodiču ili drugim vojnicima.A to su izolovani i retki slučajevi.

Edited by Bambula
Posted

mora da je pas bio "mnogo dobro" tretiran kada mu je u jednom momentu dopizdelo i kereći/lejući rekao "saću da ti jebem mater pašta bude".

ešavalo se da i čovek koga onako iz milošte čvaknu po temenu uradi isto.

stvarno bambula šta to ima pas da radi u vojsci danas? ranije, znam obezbeđivali su krug kasarni, bili uz graničare. šta sad rade?

Posted

Ne znam kakva je kod nas statistika, verovatno se ni ne vodi, ali u ostalim vojskama redovno završavaju na taj način:

Destroyed after doing their duty: Scandal of 807 guard dogs put down by Army after faithful service

Concern as British Armed Forces put down 58 dogs in just one year

i slično

Posted (edited)

Zato što je generalno maltretiranje životinje i što ih na kraju karijere svejedno upucaju, jer takav pas više ne funkcioniše u društvu.

Cesto je vece maltretiranje zivotinja kad ga gazda jednom dnevno cca 15 minuta proseta po betonu vezanog na povodac

Edited by Haralampije
Posted

Cesto je vece maltretiranje zivotinja kad ga gazda jednom dnevno cca 15 minuta proseta po betonu vezanog na povodac

Nosi tog strawman-a

Posted (edited)

Pa dogodi se da pas proradi kad ne treba,tu ne pomaže dresura.Dogode se greške u selekciji,da dreser propusti psa sa lošim karakterom,ili da potomak od dobrih roditelja ne ipusni očekivanja (karakterno.)

Za dobrog službenog psa je najbitnii karkater,evo ovaj snimak pokazuje kako izgleda jedan školski primer,i po liniji koju vuče,a i po karakteru.

https://youtu.be/l5osw4ynoUI

Vojni psi i danas rade ono što su i pre radili.

Edited by Bambula
Posted

Kraj karijere većina tih pasa dočeka u domovima starešina/vojnika ili ostane u krugu kasarne,da proživi svoj vek,čak i h i vojska zavoli pa postanu simbol kasarne.

Super ako je sada tako (bez trunke sarkazma).

Po onome što sam do sada čuo iz sedme ruke, psi koju više nisu bili za aktivnu službu (prestareli ili netalentovani za dresuru) su bili ubijani. (po pričama iz SFRJ vremena)

Posted

Прошетајте се мало приградским насељима па погледајте како се држе пси.

Док су мали, пуштају их по дворишту и играју се са децом.

Чим порасту, на ланац или у кавез. Сумњам да их икад изводе у шетњу.

Кад пола тих керова крене да лаје одмах је јасно да су полудели.

И још причају људи да је лоше држати псе у стану, боље у дворишту.

Posted

jebi ga, ovim mojima je upala kašika u med. u beogradu su u stanu, provode bar sat dnevno bez povodca u parku, hrane se kako valja, neguju, vakcinišu. kada sam u selu slobodni su na 28 ari a spavaju u kući da bih i ja mogao da spavam. sve ostalo je maltretiranje psa.

Posted (edited)

Ja sam imala šarplaninku. Pitoma, mirna, predivna, dvorište i kuća su bili njeni plus redovne duge šetnje.

(Najviše je volela da leži na sred dvorišta i ne reaguje ni na šta, ni na napade malog mešanca kom je ona

u dvorište došla kao uljez i koji je po ceo dan kidisao na nju, ali je bio toliko mali da nije mogao nikako da joj naudi.)

Dok jednog dana nije naišao jedan komšija na biciklu i ona iz mesta preskočila ogradu i krenula na njega.

Sreća pa sam bila tu te je ona reagovala na komandu: stani!

Bojim se i pomisliti šta bi bilo da je bila sama.

Tad je njena sloboda ograničena. Mogla je da bira kuću ili boks. Šetnje su se produžile ali nije bilo slobodnog trčkaranja

jer nigde nije bilo velikog ograđenog prostora za to.

Edited by svashtabezneshto
Posted

Ja živim u stanu,ali mi je ker kod oca i majke,koji žive u prigradskom naselju 3km od centra grada.Imaju veliko dvorište,viskoku ogradu tako da je konstantno pušten i u boks ulazi samo kad se hrani.Ja kad završim dnevne obaveze,odem povodac i šetnja od 2 sata kroz šumu.Kad je baš toplo vodim ga na lokalno jezero,da se ispliva.

Dresiran je da pusti da uđeš na kapiju ali onda sedne isper iste i ne možeš da izađeš dok mu mi ne kažemo.Samo sedne ispred nekoga ukopa se i ako krene da mrda zareži.Jednom se dečko iz brze pošte zezuno,ignorisao tablu "Čuvaj se psa" ignorisao što mu niko ne otvara dok zvoni (zvono izvedeno an kapiju,baš zbog kerova) i ušao.Pa je posle sedeo tri sata na terasi i čekao ćaleta da se vrati sa piajce  :lol: Agresiju je pkazao prema pripadnicima nacionalne manjine koji su pokušali da preskoče ogradu da bi ukrali akumulator iz auta.

Jedino sam na operzu dok ga šetam,jer je poznato da Malione imaju takav karakter da im od jednom dune u glavu da pobegnu.Znam 4 slučaja gde je pas pušten izleteo na kapiju i nije se obazirao na komande "stani","vrati se" i sl.I više nikad nisu videli te pse.