Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted

Bambula je u pravu,sluzbeni pas koji nije uravnotezen(citaj napada bez komande) je opasan.

I čovek koji napada bez komande je opasan. Možda bi trebalo razmisliti o pojednostavljenju krivičnog zakona? :fantom:

Posted

I čovek koji napada bez komande je opasan. Možda bi trebalo razmisliti o pojednostavljenju krivičnog zakona? :fantom:

Jel bar jedna od tvojih 10.000 posalica smesna? :fantom:

Posted (edited)

Dok su nemački ovčari bili isključivo radni psi ta rasa je bila simbol lepote.Kad se umešali razni kinolozi,dušebrižnici od rase su napravili ruglo.Danas to više ne čiči na psa,i samo je piotanje kad će naići neka izložbena linija koja neće moći ni da se kreće,a tek da potrči.Jer ono što sad pobeđuje na izložbama više liči an žabu engo na kera,sa onim upuštenim leđima.

Isto i za Napuljca od kad su se u kinologiji pojavili dušebrižnici i ljubitelji $ ta rasa je uništena.

Svuda u svetu je praksa da službeni pas koji pokaže agresivnost i kog je teško kontrolisati ide na uspavljivanje.

A uvek će se javiti dušebrižnici koji će reći pas je ljubimac,a ne sredstvo za rad,zato nam je kinologija tu gde jeste.

Edited by Bambula
Posted (edited)

sredstvo  :mellow:

lep način da se posmatraju živa bića

da ne pitam šta su ljudi onda, u zavisnosti od odeće. 

Edited by belch
Posted

A uvek će se javiti dušebrižnici koji će reći pas je ljubimac

srdačan pozdrav i tebi

Posted

Čovek nije pripitomio psa da bi mu trčakarao po stanu,već za rad.Osnovna namena mu je da radi i da pomaže čoveku.Pozdrav i Vama  :smoris: Zašto jedno goveče ili svinja nemaju isti tretman?Nego su prehrambeni proizvodi,dakle čovek je životinju pripitomio da mu bude od koristi,da se hrani njenim mesom,da mu služi u radu,da ga čuva.Zamisli pas ovčar u stanu,ahhh kakvu ste mu ljubav pružili.

A vi slobodno i dlaje uništavajte prirodu i od pasa pravite decu i amorfne mase koje će da tumaraju po stanu/dvorištu i služe vam za zabavu.

Posted

Jel bar jedna od tvojih 10.000 posalica smesna? :fantom:

Ne znam, meni su sve.

BTW, ovo nije bila pošalica. :fantom:

Čovek nije pripitomio psa da bi mu trčakarao po stanu,već za rad.Osnovna namena mu je da radi i da pomaže čoveku.

Sa ovim mogu da se složim, osim sa upotrebom reči "namena". Pa ne postoji kosmos i priroda i Zemlja i sve na njoj  da bi mu čovek odredio "namenu".

Pas nema namenu, on je živ. Namenu može da ima neki alat koji je čovek napravio živo biće ako služi čoveku je eksploatisano, bez obzira da li je reč o svinji, psu ili drugom čoveku.

I sve si u pravu za ovo oko radnih i izložbenih ovčara, i o držanju (pre svega velikih) pasa u stanovima, samo nemoj molim te da mi objašnjavaš da je normalno ubiti psa samo zato što je zarežao ili ujeo čoveka, bez obzira šta piše u Pravilima smrdljive Službe.

Posted

@Bambula

Šta mi sve učita, i to samo zato što se ne slažem sa tobom oko nekih (ne svih) stvari.

Nije sve na svetu crno belo, što je nekad bilo (ako je uopšte bilo) danas više nije, i tako dalje.

Posted (edited)

Starešina pa još rukovodioc gađanjem je odgovoran za bezbednost svakog vojinka/starešine dok se nalaze na poligonu.A onda imaš situaciju da čuješ galam u izađeš iz službene prostorije i vidiš kako pas vitla vojnike po poligonu uz to jedan vojnik izujedan po ekstremitetima.Dakle tu nema šta da se razmišlja niti da se rizikuje život/zdravlje drugih vojnika,već se primenjuje najnužnija metoda.

A ljduski život je vredniji od života svakog psa (i sad će neko da zameri).

Edited by Bambula
Posted

Pa dobro, ako je zaista pitanje života ili smrti onda nema šta da se zameri.

Posted

U principu psi nemaju šta da traže u vojsci, ali čovek uvek nađe način da nešto (zlo)upotrebi.

Posted

Zato što je generalno maltretiranje životinje i što ih na kraju karijere svejedno upucaju, jer takav pas više ne funkcioniše u društvu.

Posted

Ne znam, meni su sve.

BTW, ovo nije bila pošalica. :fantom:

Sa ovim mogu da se složim, osim sa upotrebom reči "namena". Pa ne postoji kosmos i priroda i Zemlja i sve na njoj  da bi mu čovek odredio "namenu".

Pas nema namenu, on je živ. Namenu može da ima neki alat koji je čovek napravio živo biće ako služi čoveku je eksploatisano, bez obzira da li je reč o svinji, psu ili drugom čoveku.

I sve si u pravu za ovo oko radnih i izložbenih ovčara, i o držanju (pre svega velikih) pasa u stanovima, samo nemoj molim te da mi objašnjavaš da je normalno ubiti psa samo zato što je zarežao ili ujeo čoveka, bez obzira šta piše u Pravilima smrdljive Službe.

Opet ti sa posalicama.Zasto se hvatas za rec 'namena" i zlurado je zloupotrebljavas kad covek nije mislio nista lose.Zbog cega se recimo taj ovcar zove bas ovcar.Zato sto mu je namena  vrlo jasna,neko se vekovima trudio da selekcijom stvori i odrzi osobine rase namenjene za cuvanje stada na pasnjacima.Druga je stvar sto tih pasnjaka vise nema i sto se ovcari koriste kao sluzbeni psi - uglavnom.Drugo nepotrebna ti je ta glupa floskula Pravila Smrdljive Sluzbe,jer se to prvo tako ne zove a drugo ne radi se o nekom ideoloskom konceptu nasledjenom iz socijalizma vec cenim da sve vojske i policije na svetu imaju slicne procedure glede sluzbenih pasa.Ako si anarhista onda ok ali mislim da nisi.

Jednom je dosao neki ruski (tada jos sovjetski)general u posetu jednom centru za obuku pasa bivse JNA i domacini su se postrojili sa psima da docekaju gosta kako je i red.Zatim je jedan vodic demonstrirao sta sve moze da uradi njegov pas,a ruski general se nasmejao,pohvalio dril i pitao kroz salu jel to samo taj jedan pas tako obucen ili svi.Rekli su mu da bira kojeg hoce iz grupe i da su svi obuceni isto.On je pokazao prstom na jednog psa ,koji je zajedno sa vodicem prikazao istovetne vestine kao i onaj prvi.Gost je ostao nem i cestitao svima.