Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted

Nista nisi shvatio...

Onda nisam ni ja shvatio. Molim te, objasni mi.

Posted

stekao sam, čitajući, utisak da autoru same borbe ne predstavljaju neki naročiti problem, već činjenica da su u njima ovoga puta bili pogrešni psi. ne razumem se u taj svet pa ne tvrdim zasigurno da je to tako, ali mi tekst nije lepo legao.

Posted

On je u njemu gledao samo borbenu masinu, a ne njegov izgled, pedigre, narav.

A mene su interesovale druge stvari. Ja sam zeleo da se Zirus takmici na izlozbama pasa u lepoti.

Znao sam da ima kvalitet i da ima velike sanse. On je bio potomak najboljih izlozbenih pasa u svetu i znao sam da svima onima koje interesuje odgajivanje pasa, izgled i lepota, Zirus moze mnogo da pruzi.

Po ovome sam stekao da nije pobornik borbi pasa...

Ali mozda se i varam...

Posted

Ali mozda se i varam...

pa dobro...nije on pobornik borbi, al voli da baci pogled.

ipak...ono što je pružio psu kada je postao njegov vlasnik...prebacuje kazaljku na pravu stranu pa nek je i pola istina.

Posted

ja sam bacio u kantu onaj film  "amores peros" posle 10 minuta. kada su psi za borbu ugledali one čemerne lutalice. pretpostavio sam nastavak. pokenjam se na sve gledaoce borbi pasa, petlova..............i ljudi, boga mi.

Posted

ja sam bacio u kantu onaj film  "amores peros" posle 10 minuta. kada su psi za borbu ugledali one čemerne lutalice. pretpostavio sam nastavak. pokenjam se na sve gledaoce borbi pasa, petlova..............i ljudi, boga mi.

nis ti gledo Bone Jones Vs Gustaffson....:)

Posted (edited)

Ali mozda se i varam...

na osnovu citiranog mozes samo steci utisak da lik radi to sto radi vodjen poprilicno sebicnim motivima. 

a da se radi o ruznom kucetu, ili dzumari, sve bi bilo savrseno kul.

Edited by ToniAdams
Posted (edited)

cela crna gora je sa nestrpljenjem cekala borbu..

sjecam se toga  :ohmy: . not. najjace da je cela crna gora sa nestrpljenjem cekala bilo sta sto srbija ne bi sa nestrpljenjem cekala u to isto doba.

tekst je tesko sranje vlasnika koji bi da ispadne car.

ovo sto sam pomenula je samo jedan pretjeran detalj u tekstu, a ima ih dosta.

inace vrh je sto gazda zna detalje iz gladijatorskog prazivota pokojnog psa. centar grada, zabjelo,  film jebote. mada mozda je dosao na lice mjesta kao dip anderkaver protivnik borbi pasa da razotkrije pristalice borbi pasa u huskanju pasa na borbu.

Edited by morgana
Posted

zmanicu, sta je tacno poucno u ovom sranju od teksta?

kakvo je naravoucenije?

meni izmice, al ok, ja slabo kapiram.

Posted

Kakav govnarski tekst o govnaru za kog su govna da jede a ne da ima psa

+1
Posted

a  tacno slijedi stil prica o opasnim momcima s vrelog asfalta. samo nije o momcima, nego o psu.

Posted

... iskreno, ni sebični razlozi nisu bitni ako su ga isti sklonili sa salaša gde bi ga kad-tad izeli kurjaci

Kuče nakon gladijatorske karijere proživelo ostatak u raju za pse...

život u porodici, vrhunska hrana i tretman, privodjenje kuja na izvolte...holivud.

Jedino mi labav onaj deo gde mu je kantarionom zalečio ožiljke od borbi i kao sad je glavni baja i na izložbama.

nema biljke koja to leči, a ožiljci iz borbi ne prolaze ni na smotrama i republičkim izložbama.

..tako da pretpostavljam da ga je malo izromansirao.

...ali ostavljam prostora za manipulacije koje su bile aktuelne za rasne takmičarske pse tih godina....ne ponovile se.

inplantiranje nepostojećeg zuba,

ugradnja veštačkog testisa,

tetoviranje ožiljaka u boju dlake,

tetoviranje zubnog mesa

ubacivanje mastila u kandže koje imaju nepoželjnu diskolorizaciju....

Posted

zmanicu, sta je tacno poucno u ovom sranju od teksta?

kakvo je naravoucenije?

meni izmice...

Pa priča je istinita, ima holivudski kraj i film bi bio bestseler bez problema ako se iole uradi.

Možda nisi nikada video psa spašenog, ili "izvučenog" iz borbi pa nemaš tu vrstu saosećanja ili misliš da se to ne dešava oko tebe, ali kad bi saznao krenuo bi da tamaniš golim rukama gamad koja se time bavi.

Da, teško je kapirati kad je prošlost krvava i mračna, i pseća a kamo li ljudska.

Posted

..... manipulacije koje su bile aktuelne za rasne takmičarske pse tih godina....ne ponovile se.

E, ... kad bi danas bilo bolje, sada su manipulacije  suptilnije, sada su i ljudi i psi pokvareniji.

Potraži dokumentarac, BBC film ; "Rasni psi, deset godina kasnije" ako mi ne veruješ.