Dimitrije Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ovo je Bivke (a.k.a. Huckleberry), plavi civava, 6 godina star. Mnogo umiljat i mnogo glup. Bol boluje jer je u kanti za djubre pronasao ljuske od skoljki koje je smazao zajedno sa najlon kesom. Srecom preziveo.
Dimitrije Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 On bi da se druze, ali macka frkce i grebe, ne da mu na teritoriju. Bivke zivi u Njujorku i dolazi kod nas u posetu sa mojim sinom i njegovom devojkom.
Indy Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Mnogo umiljat i mnogo glup. Kakav pas i treba da bude, haha.
Dimitrije Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 (edited) Bivke je pas ciji se zivot fundamentalno promenio zahaljujuci njegovoj nekontrolisanoj halapljivosti i prigluposti. Bivke je na ovaj svet dosao kao kolenovic (jedini koga sam ikada upoznao). Imao je pasos sa pedigreom i rodoslovljem (ko su mu bili roditelji, praroditelji itd.). Taj pasos su pokazivali kad god su mu privodili zenke, plave civaice u ono doba godine kada treba da se obezbedi produzetak loze plavih civava. Bio je lep, zabavan, pravi njujorski dendi, kome se smesila buducnost dzet-setera i plajboja u svetu plavih civava. Medjutim, kao vecina lepih muskaraca, bio je priglup i uz to neverovatno 'alav. Da mu das konzervu od piva, on bi je smazao. Tako je jednom prilikom naleteo i na svoj pasos i pojeo ga. A sa pasosem je pojeo i svoja plemenitaska jajca. Jer vise nije bilo dokaza da je Bivke roda plemenita i plave civavice su prestale da dolaze na seanse produzenja vrste. Da ne bi ludovao kada dodje ono vreme, odlucili su da mu hiruskim putem uklone jajca. Imam utisak da tu degradaciju Bivke to nije shvatio kao tragediju jer nije bio neki strasni oplodjivac. Poceo je da se druzi sa plebsom, sto je najgore sa mackama; postao je njihov zabavljac, takoreci klovn, sto se u svetu plavih kolenovica smatra vecim grehom nego nemanje muda. Prestali su da ga zovu Huckleburry i umesto toga postao je Bevis (kao idiot iz crtanog fima). Ja sam ga iz miloste prozvao Bivke. Dole na slici su Bivketovi maciji drugari; s leva na desno: Rex (zenka, dovedena iz prihvatilista za nezbrinute zivotinje, namcorasta ali kukavica), Jenelle (zenka, pronadjena kao mace na ulici, arogantna intelektualka), i PJ (muzjak, iz prihvatilista, dobar ali glup). Proleterijat do koske. Sa njima zivi u istom stanu, ali jedino PJ mu je pravi drugar; Rex ga ne podnosi a Jenelle ga ignorise. Glavna zabava Bivketa i PJ je igra zmurke. PJ se skemba iza vrata, i ceka Bivketa da projuri kroz vrata. Kada se to desi, PJ klepne Bivketa sapom i obojca odjure svaki na svoju stranu; Bivke u drugu sobu gde jurca u krug i laje, a PJ ispod sofe. Posle par minuta, PJ ponovo stane iza vrata, Bivke jurne da ga iznenadi i tako u beskraj. Edited February 7, 2015 by Dimitrije
đorđe geprat Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 RIP Mazo https://imagizer.imageshack.us/v2/519x379q90/537/2dlN2x.jpg jun 2007 -feb 2015
đorđe geprat Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Mazu smo udomili krajem 2007. godine. devojka nije mogla da se bavi štenetom pa nam je, srećom, vratila. bila je posebno kuče, voljeno od svih redom. na pridošlice, goste..... je lajala i režala jedno 10 sekundi da bi posle toga njene šape završavale na njihovim kolenima. volela je da se odmara na leđima, raskrečenih nogu i, kada je držim u krilu licem u lice da se opusti i baci unazad. i tako ostale ležeći kičmom na mojim kolenima u decembru je počela da bali, krklja, teško jede i ne dozvoljava da joj otvorim usta. otkriven joj je tumor u grlu. nekako se održala u dosta dobrom stanju do pre nedelju dana. onda je prestala da jede i pije. juče smo je uspavali. odvezao sam je na plac, sahranio u njenom zavičaju. igrom slučaja, sinoć kada sam sa juniorom stigao tamo, čuo sam pseće cviljenje na komšijimom placu. osvetlio sam malo crno kučence. preneo sam ga kod mene, doneo ovde u stan, okupao i izmerio. 1250 grama. sladak je. ne znam šta ću s njim ali, nekako mi je bilo milo što sam ga našao. jako sam tužan. srećom, tu su mi špica i lili, i ovo malo kućence. PS: slike mojih, tada mladih, kuja okačio sam na otvaranju topika kojim sam oglasio potrebu za novim domom. srećom, ostale su kod mene. sve najbolje, vama i vašim životinjama.
Recommended Posts