Frile Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Jel zna neko broj [i lokaciju] nekog dobrog veterinara koji radi i nocu [u BG]? Mali maltezer odbija da jede i pije danas :( Ne znam za dežurne veterinare, podeli sa nama iskustvo gde si na kraju našao pomoć u sitan sat. Možda bude od koristi, možda sam već spominjao to ovde: moje sitno kuče je pre godinu dana obolelo, nije ni jela ni pila, ono malo što pokuša da proguta bi povratila. Posle par dana prepadnosti, analiza i infuzije, drugi veterinar je utvrdio da ima zapaljenje grla (zarazno, svi kučeći drugari su redom poboljevali) pa je grlo bilo zagnojeno i puno sluzi, stomak nadražen pa je odbijao hranu. Onda se sve lako rešilo.
gervasius twinkleminkleson Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Danas se tako osjecala citav dan, mada je i prethodnih par dana bilo situacija kada samo lezi i odbija da jede, pa joj onda opet bude bolje... Al nije trajalo ovako, citav dan. Medjutim, i sad se izgleda osjeca malo bolje, jela je malo i igrala se, tako da ipak ima nekih pomaka. Nije povracala, a ne znamo ima li temperaturu. Hvala svima na odgovorima. Vjerujem da nije hitno da je prije ujutro vodimo kod veterinara.
ToniAdams Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 ako joj je bas bas suv i topao nos, verovatno ima. ako imate toplomer, najbolje da izmerite. do 39 je normalna, do 40 nema razloga za paniku. ako se igra, to je super znak. odvedi je sutra ujutru svakako.
Frank Pembleton Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Ko nema mogućnosti (vremena, strpljenja, prostora ...) neka se ne igra psećim sudbinama. Život sa psom ima svoje vedre i mračne strane, tako da svakome preporučujem da se dobro raspita i proceni svoje mogućnosti. Nije nikakva visoka filozofija niti nauka u pitanju, ali ljudi često pogrešno procenjuju sebe, pa se posle gorko kaju. +1Ja se uvek iznerviram kad provalim ovde pedalirane pse zato što neko nije malo razmislio pre uzimanja šteneta...
morgana Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 sinoc pomenuti maltezer ima upalu grla, misic mali. ali bice dobro :)
April Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Posle novogodišnjih pregovora sa skvo, reklo bi se da ću udomiti jednog cane corso.
Frank Pembleton Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 (edited) Posle novogodišnjih pregovora sa skvo, reklo bi se da ću udomiti jednog cane corso. Koliku gajbu imas? Edited January 14, 2015 by Frank Pembleton
Budja Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Ma ima tu još stvari na koje budući vlasnik psa treba da bude spreman. Kad smo uzeli Čarlija, ja sam bio u fazonu, ništa, napraviću mu kućicu negde u dvorištu, dvorište je ograđeno, on može tu da trčkara, da se zeza dok smo na poslu pre podne i tako... Godinu i po dana kasnije, Čarli ima boks od pola milje evra, jer nikakva ograda nije mogla da ga spreči da ne prokopa/preskoči/pokida i beži i pravi sranja po komšiluku kad nismo kod kuće, šetam ga svaki dan sat do dva iako je van boksa sve vreme kad smo kod kuće, nije mu dovoljno dvorište... Svaki neplanirani odlazak negde podrazumeva organizaciju oko njega, odlasci na više dana znače da mi se tast i tašta sele u kuću da ga čuvaju... Nije to samo nahrani/napoj... :) Je li ima tu gde zivis hotel za pse? Ovde ih ima milion, kao i profesionalnih setaca.
Notorious Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Ima i ovde hotela i šetača ali, hoćeš li im se obratiti ili ne, zavisi od vlasnika i psa (kao i svuda, pretpostavljam). Nemam srca da ostavim svog psa bilo kome (ne kažem da je to u redu a nešto drugo ne, to je moj izbor), gde mi tu i on.
JozoMujica Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 (edited) Je li ima tu gde zivis hotel za pse? Ovde ih ima milion, kao i profesionalnih setaca. Pretpostavljam, ne shvatam poentu imanja psa koga bih držao u hotelu a šetali ga profesionalni šetači. Verovatno si shvatio pogrešno poentu mog posta, ja uživam u svemu tome, samo sam hteo da skrenem pažnju potencijalnim budućim vlasnicima pasa da je to i obaveza. Edited January 15, 2015 by JozoMujica
April Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Koliku gajbu imas? Kuća s dvorištem, doduše na Vračaru, ali ne mogu sad da se preselim na selo da bih trenirao mastifa. Dobiće boks i šetnju do sat vremena dnevno, toliko možemo. Više me brine kvalitet boksa, jer imam osećaj da taj pas može da odvuče boks sa kućom i ogradom na Slaviju. Ili da ih preskoči. Vodim jednog komšiju trenera sa sobom pre definitivne odluke.
zmanic Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Ako rešiš da gradiš box, prouči ova iskustva: http://balkankinology.net/forums/topic/2353-boxkucica-ideje-predlozi-realizacija/
zmanic Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 "Ma, zahebi šetnju, ubaci u kamin još koju kladu!"
Recommended Posts