Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)
Cekaj, oni se cude sto niko nece da radi za basnoslovnih 150e MESECNO???
Ко је рекао да нико неће? Аранђеловчани хоће.
Radna snaga iz AranđelovcaVladimir Maksin u Krnjači, na 26 ari zemlje, gaji 12.000 sadnica jagoda. On kaže da nekoliko meseci nije mogao da nađe radnike za posao branja jagoda za dnevnicu od 2.000 dinara. "Veliki broj poznanika iz Beograda, koji su mi se prethodno žalili kako jedva imaju šta da jedu, odbili su ovaj posao. Zaposlio sam ljude iz Aranđelovca, koji su bili oduševljeni dnevnicom i odmah se prihvatili posla", priča Maksin.
Posao mora da bude ponizavajuci ali da je bar zato bedno placen.
И прочитај читав чланак па ми реци ко је то прихватио посао за 15.000 па се после жалио како му је шеф приде бушио анус украсним биљем. Edited by Hella
Posted

Nije pride. To je posao itself. Ton teksta je taj cuveni B92 seratorski: Niko nece da radi a tako super placaju! Sirotinja mora da radi za koliko god joj se da. Ako nece oni, nacicemo vecu sirotinju, u Arandjelovcu.

Posted (edited)

prvo Hella, meni nije jasno u cemu je rec ovde i o cemu ti pricas. neki gazda je ponudio platu od 15.000 i cudi se sto niko nece da radi za te pare? zasto ne ponudi vise? rad je roba, jebote. ispada da gnusna sirotinja mora da radi da ne bi Srbi slali sliku investitorima da su lenj narod. e pa nek puse kurac i Biz i investitori, 150 evra nije nadnica dostojna coveka.svako ko se buni protiv lenjosti naroda ima da odgovori fair and square: da li bi sam gubio vreme na parkingu za 15.000 dinara mesecno? ako si u stanju da kazes da je to pozeljno radno mesto i da ne bi umesto toga valjao neku robu na kartonu za tri puta vece pare, onda prihvatam primedbu. nije stvar u lenjosti nego u tome da se ljudi dovijaju na druge nacine. nema tog coveka ko ce sedeti kuci umesto da radi dok su mu deca gladna, kakve su to jebene gluposti. takvi brzo crknu, a ostali se snalaze kako znaju. nema nista casno i posteno u pristajanju da te neko izrabljuje i guli ti kozu. a ovaj lazov sa jagodama je zaboravio da napomene da dnevnica iznosi 2.000 dinara ako se ispuni kvota, koju mozes ispuniti ako od detinjstva radis na vrucini u polju. ostali ce dobiti 300 dinara, toplotni udar i nece moci da se usprave nedelju dana. celog zivota slusam o tim fantazijama sa branjem voca od ljudi koji misle da jagode rastu na pijacnoj tezgi i u zivotu nisu obrali ni gnjilu kupinu.i voleo bih da mi gospoda iz NZS odgovore: zasto u listu poslova svrstavaju terensku prodaju osiguranja? zar nije ideja nacionalne sluzbe za zaposljavanje - da se ljudi zaposle? ono, plata, radno vreme i to? terenska prodaja osiguranja je nesto za stepen bolje od MLM-a: uzmes 1000 ocajnika da valjaju polise uz obecanu ludu zaradu, od njih ce 40 uspeti da prodaju nesto, a ostali, jebiga, ko im je kriv kad nemaju sluha za biznis.a ova recenica je zenit maloumnosti: "Sudeći po popularnosti određenih kurseva, građani bi se najradije obučavali za poslove na kojima će odmah po završetku kursa naći posao koji za minimum rada obezbeđuje najveću zaradu". Zamisli!Da su to pravi posteni robovi, oni bi se obucavali za poslove koji bi dugo nakon zavrsetka kursa za maksimum rada obezbedjivali najmanju zaradu. Tako razmislja pravi rob, a ne ovi, razmazeni kojekakvi.

Edited by vasudeva418
Posted (edited)
neki gazda je ponudio platu od 15.000 i cudi se sto niko nece da radi za te pare? zasto ne ponudi vise?
Није рад у питању него седење испод парчета платна на парчету бетона, што комотно може да ти буде допунски посао поред основног. Али пази шта је занимљиво - нико се није јавио на тај оглас, што значи да нико неће да ради за минималац.
ispada da gnusna sirotinja mora da radi
Не мора, али онда нека једу лишће из књига Боба Блека, а не да кукају како морају да једу прсте, закуцавају руке ексерима за даске и леже на ексерима да би би им неко понудио паре које неће да зараде.
150 evra nije nadnica dostojna coveka
Па и не траже да се ради људски посао, него да глумиш неко средство за плашење штеточина, мислим да то на селу зову страшило. Шта је по теби достојна надница за, како ви то кажете, тај рад? Мени се чини сасвим пристојном у односу на 60.000 који се зараде за 30 дана брања јагода. Edited by Hella
Posted
Није рад у питању него седење испод парчета платна на парчету бетона, што комотно може да ти буде допунски посао поред основног. Али пази шта је занимљиво - нико се није јавио на тај оглас, што значи да нико неће да ради за минималац.Не мора, али онда нека једу лишће из књига Боба Блека, а не да кукају како морају да једу прсте, закуцавају руке ексерима за даске и леже на ексерима да би би им неко понудио паре које неће да зараде. Па и не траже да се ради људски посао, него да глумиш неко средство за плашење штеточина, мислим да то на селу зову страшило. Шта је по теби достојна надница за, како ви то кажете, тај рад? Мени се чини сасвим пристојном у односу на 60.000 који се зараде за 30 дана брања јагода.
Sat vremena do posla, osam sati na poslu, sat vremena do kuce: kako to moze da bude dopunski posao, sta pricas covece.Ovo za jagode sam ti objasnio kako funkcionise, ako mi ne verujes, jebi ga. Mnogo si se raskomotio u tom svom preziru prema lenstinama. Sto ti ne radis za 15.000? Oces ti kazem zasto? Zato sto zaradjujes vise od toga, jel tako? Gazde i dalje misle da su devedesete godine i ne pada im na pamet da prijavljuju radnike. Nadam se da se slazemo oko toga? E vidis taj ko nije prijavljen vodi se kao nezaposlen i ima pravo na zdravstveno osiguranje. Gazda guli kozu njemu, on, potpuno opravdano, guli drzavu koja je to gazdi dozvolila. I to ti je cela prica oko ovoga.
Posted

Чекај само да фотокопирам једну вест на топик о оним ретардираним смрадовима.

Posted
Чекај само да фотокопирам једну вест на топик о оним ретардираним смрадовима.
laugh.gif kojim retardiranim smradovima
Posted (edited)
:lol: Ljudi najbitnija stvar u jednacini - pricate o Beogradu. U manjem gradu cene su duplo manje a rezije jos vise. 150evra bi bilo kolko-tolko da se pregura mozda u Arandjelovcu, u Bgu to je bukvalno da umres od gladi. Znam na sta je meni licio zivot dok sam imao 150 evra mesecno u bgu (a imam stan i nisam morao trositi na prevoz). To mucenje i okove koje ti nedostatak novca stavlja svaki dan oko ruku je nesto sto ne bih pozeleo ni najgorem neprijatelju. Jbt pio sam gazirane sokove svaki dan ne bih li zavarao stomak jer posle placanja racuna za tri dva obroka nisam imao. I jos takav treba da radis. Usput sam shvatio odakle ta kolicina besa u nekim ljudima. I kad procitam ovakav tekst samo mi se vrati taj uzasan, uzasan nekotrolisan bes. Govna smrdljiva. Edited by Shan Jan
Posted
:lol: Ljudi najbitnija stvar u jednacini - pricate o Beogradu. U manjem gradu cene su duplo manje a rezije jos vise. 150evra bi bilo kolko-tolko da se pregura mozda u Arandjelovcu, u Bgu to je bukvalno da umres od gladi. Znam na sta je meni licio zivot dok sam imao 150 evra mesecno u bgu (a imam stan i nisam morao trositi na prevoz). To mucenje i okove koje ti nedostatak novca stavlja svaki dan oko ruku je nesto sto ne bih pozeleo ni najgorem neprijatelju. Jbt pio sam gazirane sokove svaki dan ne bih li zavarao stomak jer posle placanja racuna za tri dva obroka nisam imao. I jos takav treba da radis. Usput sam shvatio odakle ta kolicina besa u nekim ljudima. I kad procitam ovakav tekst samo mi se vrati taj uzasan, uzasan nekotrolisan bes. Govna smrdljiva.
been there, dude.jebiga moraju se neke stvari preziveti da bi ti bile jasne.
Posted

Ja bih samo ponovio opservaciju velikog mislioca:

15k mesecno nije plata za coveka, makar mu placao da dodje i zaista spava 8 sati.
za 15k mesecno ne moze da se kupi ostanak u zivotu i cao.Zaaaasto o lenjom narodu pricaju samo oni koji imaju "intelektualni" (ne)posao i odatle seru kako bi oni za bilo koje pare radili bilo sta a CEO zivot ne rade NISTA za ogromne pare.
Posted (edited)
Sat vremena do posla, osam sati na poslu, sat vremena do kuce: kako to moze da bude dopunski posao, sta pricas covece.
Којих сат времена? Жена лепо каже да траже људе у близини.
Ovo za jagode sam ti objasnio kako funkcionise, ako mi ne verujes, jebi ga.
Oвдашњи имају друкчији систем, плаћају на кило, нема никакве "норме".
Sto ti ne radis za 15.000? Oces ti kazem zasto? Zato sto zaradjujes vise od toga, jel tako?
Да, наравно, али то је зато што се моје перформансе јаче котирају на тржишту рада, а не зато што сам некоме украо радно место и једем хлеб који сам ускратио њему.
Zaaaasto o lenjom narodu pricaju samo oni koji imaju "intelektualni" (ne)posao i odatle seru kako bi oni za bilo koje pare radili bilo sta a CEO zivot ne rade NISTA za ogromne pare.
Какве везе има ичије радно искуство с чињеницом да постоје нерадници који се гаде 15.000, дуре на 60.000 и панично беже од 107.000 динара? Ако си чистио септичке јаме 20 година, имаш право да констатујеш како је истина да земља врви од надобудних егоманијака који мисле да су богомдани за умне послове у седмоцифреним износима? :unsure:
Е, само још да вам испричам басну за лаку ноћ. :) Једно време сам био мали, па сам испред задруге у Босни стајао с кевом, куповао неку прекрупу и чуо разговор два пијанца. Један, олешен ко мајка, тражи од овог другог, који такође једва стоји, новац за пиће: "Дај болан, знаш да сам осто брез пара."На то ће овај други:"Ко те јебе, што ниси учио?"То сам запамтио и од онда често цитирам овог великог мислиоца када ми неки болесни и сиромашни просјак жицка паре а заузврат ми обећа здравље и срећу. Edited by Hella
Posted

O, jeboga...Na kraju ces reci da nije sve u lovi. Eto, ljudi ne rade jer ne vole? Pa NIJE mu ponudio 70 tisuca nego 15. Zato nece da radi!!!Drugo, naravno da postoje zaista lenji ljudi koji ne vole da rade ali ovde se ne radi o tome.Ja kad imam love, dam onom ko nema ako prosi. Ne zanima me zasto je tu i zasto prosi, time sto je ispruzio ruku na ulici, za mene je legitiman jadnik kom treba pomoci ako mozes. Mislim da je Lj. Zivkov ovo pre mene primetio.

Posted
a ovaj lazov sa jagodama je zaboravio da napomene da dnevnica iznosi 2.000 dinara ako se ispuni kvota, koju mozes ispuniti ako od detinjstva radis na vrucini u polju. ostali ce dobiti 300 dinara, toplotni udar i nece moci da se usprave nedelju dana. celog zivota slusam o tim fantazijama sa branjem voca od ljudi koji misle da jagode rastu na pijacnoj tezgi i u zivotu nisu obrali ni gnjilu kupinu.
Upravo tako. Evo, u ovom "Politikinom" tekstu se čude zašto neko sa 40 godina neće da pređe u drvoseče. Mislim, isto tako su mogli da ih posavetuju da, ako već nemaju posao, počnu da predaju francuski ili se zaposle u banci.
Posted

Radikal: Oce da legalizuju kurvanje!Neki drugi prljavac krezubi: Pa, ne znam... neka ih..R: Ma sta neka ih! Onda ce to postati pravi poso pa kad tvojoj cerci na birou ponude da se kurva a ona odbije, izgubice pravo na biro!Cuo pre sat vremena u Tenpu.

Posted
O, jeboga...Na kraju ces reci da nije sve u lovi. Eto, ljudi ne rade jer ne vole? Pa NIJE mu ponudio 70 tisuca nego 15. Zato nece da radi!!!Drugo, naravno da postoje zaista lenji ljudi koji ne vole da rade ali ovde se ne radi o tome.Ja kad imam love, dam onom ko nema ako prosi. Ne zanima me zasto je tu i zasto prosi, time sto je ispruzio ruku na ulici, za mene je legitiman jadnik kom treba pomoci ako mozes. Mislim da je Lj. Zivkov ovo pre mene primetio.
Taj zaradjuje mnogo vise od tih 15.000 mesecno, samo sto veci deo zaradjuje za druge a njemu/njoj ostane neka crkavica kad plati gazdi mesto za prosjacenje, "zastitu", par komada kartona i najlona u nekom od slamova i druga gazdina kurodizanja po potrebi. Taj gazda od tvoje solidarnosti i mekog srca zivi u ekskluzivnoj kuci, vozi skupa kola (uglavnom dzipove), a ono sto mu preostane kad namiri svoj visoki standard zivota trosi na to da obezbedi prevoz dodatnih legitimnih jadnika u neki od vecih gradova kako bi rasirio biznis i zaradio jos vise. Gazda, inace, ima razgranatiji posao od toga. Drugi legitimni jadnici za njega peru sofersajbne na semaforima, skupljaju sirovine (uglavnom metal), prodaju kradenu i svercovanu robu ili dzepare, vec kako je ko i za sta sposoban. Radi se o ubedljivo najvecoj eksploataciji siromasnih i nesrecnih ljudi u Srbiji.Dakle, ako hoces da pomognes onome ko prosi, raspali taj svoj anarhisticko-revolucionarni zar, sacekaj da prosjak dodje do kraja smene i kad krene da "predaje pazar" gazdi ili nekom od njegovih gorila, iskoci sa letvom iza coska i najebi mu se majke majcine, zatim idi ispred Gradske skupstine i zapali zgradu sa sve dziberima u njoj koji znaju za ovaj "biznis" ali ih boli kurac ili, sto je jos gore, uzimaju procenat da zatvore oci pred njim.