Mentalna Higijena Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Ne secam se da li sam ikada cuo lokalne dvorisne svrake nocu, do 10ak sekundi pre ljuljanja i krckanja. Doduse i poslednjeg zemljotresa,rekao bih da se secam s kraja 80ih.
Далибор Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Dve osobe su poginule u noćašnjem zemljotresu u naselju Grdice kod Kraljeva :(
Schmeling Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Stvarno neverovatno. Sajt seizmoloshkog zavoda da se zagushi posle zemljotresa.
*edited by mod Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Ja zaspao oko 1 pa sam ga prespavao i saznao tek jutros na FB da se nesto desilo.Najjace je sto je povredjen mladic iz Beograda zato sto je u panici skocio kroz prozor na prvom spratu
Parsons Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Najjace je sto je povredjen mladic iz Beograda zato sto je u panici skocio kroz prozor na prvom spratu jel sad on hrabar ili ne :D
*edited by mod Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Moja procena je da je bio samo dobrano nadrogiran :D
Hamlet Strašni Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Ladno sam se u dva pitao zasto se deru ove blesave svrake po mrklom mraku i legao da spavam.A ujutro me mama pita da li sam osetio zemljotres?
Venom Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Stvarno neverovatno. Sajt seizmoloshkog zavoda da se zagushi posle zemljotresa. Sajt seizmoloskog zavoda jedinu realnu upotrebnu vrednost ima za vreme... cega? Cak si i ti dovoljno bistar da to ukapiras. Prema tome, jeste neverovatno sto ne radi u vreme kad jedino i ima potrebu postojanja. Posebno jer se sve to desavalo u toku noci, kad ipak nisu bas svi zapeli da se informisu, jer su spavali. To su ti prakticne primene onoga lopovluka o kojem ti neprestano trtrljas, samo sto tebe nista prakticno ne interesuje, zgodnije je non stop trtljati i mrsiti muda, jel da?
red star forever Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 GermanWings, FlyNiki (samo Bec valjda), Wizzair. Mislim da ih ima jos. evo jedne lepe mape: http://www.belgrademaps.com/sr/low-cost-bgd/index.1.html(mislim da moras da imas noviju verziju browsera/najnoviji flash da bi radilo)Imas i ovde listu svih aviokompanija (low cost i drugih) koje polecu sa/slecu na bg. aerodrom:http://en.wikipedia.org/wiki/Belgrade_Nikola_Tesla_Airport#Airlines_and_destinationsHvala!
Bright Billy Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Почиње обнова Tашмајданског паркаИницијативу за обнову централног градског парка покренула је влада Републике Азербејџан. – Вредност инвестиције за пројекте и радове које финансира ова кавкаска држава је 2.000.000 евраОбнова већег дела Ташмајданског парка, на коју се чека већ годинама, требало би да почне данас. Иницијативу за уређење овог централног градског парка покренула је влада Републике Азербејџан која практикује да пријатељским земљама донира инфраструктурне објекте и обично су то паркови. О овој донацији постигнут је међудржавни договор, а парк би требало да буде завршен до 15. априла 2011. године. Сума која је потребна за пројекте и радове које изводи српска страна износи 2.000.000 евра са ПДВ-ом, сазнаје „Политика”. С обзиром на то да Влада Азербејџана даје донацију представници ове земље изразили су молбу да у парку буде подигнут споменик Гајдару Алијеву, првом председнику независне државе Азербејџан, а да српска страна одабере личност која завређује да добије споменик у парку. На седници Скупштине града одлучено је да то буде Милорад Павић, српски писац који је преминуо прошле године.– Влада Азербејџана је ангажовала Архитектонски факултет и професора архитекту Јована Митровића, да са српске стране пројектује обнову Ташмајдана. Предузеће ЦИП ће радити контролу и надзор над радовима, а у име кавкаске државе као аутор пројекта и надзорни орган над пројектовањем и извођењем радова именован је архитекта Елдар Гусејнов.Влада ове азијске републике, за партнера и представника инвеститора у обнови парка изабрала је у турску фирму „Ефекта”, и преко ње реализује инвестицију обнове ове зелене оазе. Предузеће „Зеленило Београд” преузело је обавезу да, заједно са својим кооперантима, реализује овај пројект – рекао је Дејан Васовић, помоћник градоначелника и градски архитекта.За радове и обнову парка, површине око пет хектара, добијена је сагласност Секретаријата за комуналне послове, а за постављење споменика одлуку је донела Скупштинa града Београда. Предвиђено је да се споменици поставе са једне и друге стране централне стазе Ташмајданског парка ка Београдској улици. Израду оба споменика преузела је влада Азербејџана и поклониће их нашем граду, док је одлучено да сав остали материјал који ће се користити за уређење парка буде из Србије. Споменици ће бити високи око три метра и биће израђени у бронзи. Аутор оба споменика биће професор из Бакуа, вајар Натиг Алијев.Пројекат обнове Ташмајдана урађен је још пре три годинe. Њиме је било предвиђено да се поправе стазе, степеништа и игралишта, замени парковски мобилијар, обнови зеленило, посади нова вегетација, а овај нови пројекат се у потпуности ослања на њега.– У плану нам је да обновимо постојеће стазе које су у јако лошем стању и које представљају опасност за шетаче, да уклонимо стабла која су болесна, осушена, она испод чијих густих крошњи не може ништа да расте и да на тај начин просветлимо парк и урадимо обнову траве и посадимо цветне алеје. Предвиђена је садња и нових стабала тамо где то услови дозвољавају, затим израда два велика најмодернија дечја игралишта, са посебном подлогом и новим реквизитима за дечју игру. Једно од игралишта биће уређено за децу мањег узраста, а друго за старију децу – објашњава Радован Драшкић, директор „Зеленила Београд”.Посебно ће бити уређен кутак за пензионере и део парка намењен туристима.– Планирано је да се комплетно обнове два тоалета, замени расвета, постави посебно дизајниран парковски мобилијар намењен баш за Ташмајдан и уведе видео-надзоркако би спречили крађе и уништавање у парку – напомиње Драшкић.----------------------------------------------Гајдар Алијев, први председник независног АзербејџанаГајдар Алијев, постао је председник Азербејџана у јуну 1993. године у време када је земљи претила могућност избијања грађанског рата. Пре него је Азербејџан 1991. године постао независан Алијев је годинама био високи функционер бившег СССР-а. Умро је 2003. године, а на функцији га је наследио син Илхам. Велики број улица, тргова, шопинг центара, паркова, аеродром у овој држави на јужном Кавказу носе његово име.----------------------------------------------Азербејџан богат нафтом и гасомАзербејџан је држава на јужном Кавказу и излази на Каспијско језеро. Главни град је Баку. Има површину 88.600 квадратних километара и око девет милиона становника. Богат је нафтом и земним гасом. Азерским језиком говори већина становника, а најзаступљенија религија је ислам. Већина муслимана у Азербејџану су шиити.----------------------------------------------На Ташмајдану обнародован хатишерифТашмајдан на турском језику значи каменолом, каменито поље.На месту данашњег парка некада се налазио мајдан из кога је вађен камен за изградњу првих кућа у Београду, а потом је ту пресељено и старо гробље са Зеленог венца. На Ташмајдану је 1830. године обнародован султанов хатишериф којим је Србији призната политичка самоуправа, односно унутрашња независност. У 19. веку је за време бомбардовања у мајданским ходницима био збег, 1914. ту су склањани рањеници. У Другом светском рату Немци су одатле командовали одмаздом над Београдом, а од ташмајданског простора направили су сабирни центар одакле су београдске Јевреје водили на стрељање. Изградња парка почела је 1950. године и трајала је до 1954.
zorglub Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Kakva je bre to detonacija u paviljonima/okolini oko 22h već nekih nedelju dana?
Аврам Гојић Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 (edited) Gradanska elita u svom najšarmantnijem izdanju. Jebote ja razumem da neko može da mrzi Đilasa. Ali da neko mrzi biljke zato što su mlade...Kritika "tramvaja posred ulice" progoniće me još dugo. Ne mogu da verujem da se nešto ovako glupo može i pomisliti, a kamoli napisati.Poseremo vam se na platane! Pritke u bulimiji: Đilasovi novi, još stariji, naročito deblji i svakako bolesniji platančićiPhoto: Stock Kad za nekih 520 godina ovo tzv. drveće dosegne obim od 20 centimetara i spektakularnu visinu od pet metara – neko će se možda setiti da je Beograd Pre Đilasa (BPĐ) imao jedan od najlepših svetskih bulevara. Ovo što smo danas dobili: tramvaj posred ulice, kičerske metalne ogradice po Đilasovom ukusu, stotine parking mesta, trotoar u folk-kockama, platančiće u pelenama – slika je i prilika današnje Srbije u kojoj svaki idiot na vlasti može da grad oblikuje po spektru svojih mentalnih bolesti Psihopatska teorija beogradskog vlastodršca u obliku gradonačelnika Dragana Đilasa Drvoseka da će posle februarskog masakra nad nekoliko stotina starih platana – zasaditi još lepše i starije drveće, ovih se dana pretvorila u grotesknu praksu crne komedije: umesto raskošnih, prelepih, visokih, totalno zelenih, zadivljujuće moćnih primeraka koji su preživeli i hitlerovsku soldatesku, ali ne i Drvoseka, dobili smo mladice tzv. Đilasovih platana koje izgledaju kao izgladnele pritke u bulimiji. Za to govno od ovih horror-biljaka, tek da podsetimo, Drvosekov Grad Beograd platio je pola miliona evra uzetih pod prijateljskim pritiskom od „oduševljenih darodavaca“ tipa Miroslava Miškovića ili Milana Beka, koji će, dakako, dobiti stilizovane pločice sa porukama donatora, čime će „svi radovi vezani za zamenu drvoreda u Bulevaru kralja Aleksandra biti okončani“. Najnoviji Đilasov drvored duž najdužeg bulevara u gradu imaće 483 platana „što je čak 60 stabala više nego što ih je bilo pre rekonstrukcije“, ponosno se navodi se u saopštenju Javnog preduzeća „Zelenilo”. Ista ta firma ne pominje da je reč o 483 pritki koje iz daljine izgledaju kao slamčice na vetru, a iz blizine kao presovani penis pod hidraulikom. Kad za nekih 520 godina ovo tzv. drveće dosegne obim od 20 centimetara i spektakularnu visinu od pet metara – neko će se možda setiti da je Beograd Pre Đilasa (BPĐ) imao jedan od najlepših svetskih bulevara. Ovo što smo danas dobili: tramvaj posred ulice, kičerske metalne ogradice po Đilasovom ukusu, stotine parking mesta, trotoar u folk-kockama, platančiće u pelenama – slika je i prilika današnje Srbije u kojoj svaki idiot na vlasti može da grad oblikuje po spektru svojih mentalnih bolesti. Zato e-novine imaju samo jednu poruku Beogradu i njegovom gradonačelniku: poseremo vam se na platane, da vam se poseremo!edit: Edited November 20, 2010 by vasudeva418
Hella Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Gradanska elita u svom najšarmantnijem izdanju. Ја данас читао, али сам се стидео да пејстујем и коментаришем. :(
Аврам Гојић Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Ја данас читао, али сам се стидео да пејстујем и коментаришем. :(I ja imam gadan transfer, ali ne bih da ovo potone u arhivu a da ostane nepročitano.
Shan Jan Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Jbt koliko je samo njihov zivot bezbrizan. Ljudi seku sebi prste od muke a ovi 2 godine trabunjaju samo o platanima. Nabijem im platan u dupe! Onaj 500godisnji.
Recommended Posts