Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

Omiljena mi je Cetvrte Flavijeve Legije u Visnjici

Treba ceniti trud kumova, samo da je to bilo malo priljeznije jer nije postojala Flavijeva legija: beogradskatm se zvala Legio IV Flavia Felix, koju je, neke 70 godine osnovao Vespazijan ne bi li zabasurio sranje sa legijom istog broja Legio IV Macedonica...

Edit: ulica bi, otprilike, trebalo da se zove Ulica IV legije Flavia...

Mada bi, recimo, nekim ulicam sasvim dobro pristajala imena Ulica Moravske divizije 1. poziva, itd, itd...

Edited by namenski
Posted

ШКК??

Морао сам да погледам и која је то легија била, и где се налази улица. Последње слепо црево у граду.

Наставља се на Маршала Тита :s_p:

Posted

meni su ipak najbolje evropska i japanska u blokovima, trijumf bezmudosti, taman su se mogle zvati i ulica a i b. do njih su gagarin, nehru i gandi, valjda je bilo nezgodno nastaviti s tom koncepcijom.

Posted

ja bih gandijevu svakako ukinuo, glupo mi da po pedofilu i rasisti ulica nosi ime

Jace je Mirijevo, deo oko Matice srpske i Mirijevskog venca, vidi sa da je ,,tematski odradjen": Rableova, Semjuela Beketa, Mihaila Bulgakova, Petrarkina, Branka Copica, Miroslava Krleze, Rase Plaovica. A nedaleko odatle izmedju Mirijeva i Zelenog brda je ,,anticki blok" - mezijska, tribalska, keltska i singidunumska. A sa keltskom - Apisova :fantom:

a jula brinera i djanga rajnharta u ganci faveli u cosku?

Posted

to ona gde je fmp? hahahhaha nisam znala za to, zvuči simpatično, moram priznati

Carevima iz "Službenog glasnika" gradski telal još izgleda nije uručio ni obaveštenje o Tolbuhinovoj, kamoli o Vorholu - na sajtu im je adresa i dalje Lazarevački drum.

Posted

A pa pitanje je kolika je ta ulica ;-) Nije ceo drum otišao ...

....shit has hit the fan...

Posted

Endi stigao na planplus.
Ostatak Lazarevačkog druma je tu blizu, ali ne dodiruje FMP. 

Posted

sglasnik jeste u l. drumu

tako je

moja greška, uvrteo sam u glavu da pričamo o fmp-u

Posted

Konačno počinju radovi, niče najveća fontana u BG

Direkcija za izgradnju Beograda i kompanija PMC inženjering potpisali su ugovor, vredan 254 miliona dinara, za izgradnju najveće fontane u Beogradu.

Reč je o fontani na Trgu Slavija, gde će radovi početi u naredne dve nedelje i trajati 155 dana.

Ugovor su potpisali direktor Direkcije Branislav Popović i direktor PMC inženjeringa Nikola Vukanić, u prisustvu gradskog menadžera Gorana Vesića. 

Ta kompanija je najavila da će radovi minimalno uticati na saobraćaj, kao i da će uz pomoć zaštitnog 'balona' raditi cele zime.

Posted

meni su ipak najbolje evropska i japanska u blokovima, trijumf bezmudosti, taman su se mogle zvati i ulica a i b. do njih su gagarin, nehru i gandi, valjda je bilo nezgodno nastaviti s tom koncepcijom.

daleko je bolja bezmudost nego da se imena ulica menjaju svakih 30 godina kako se menja politicka klima

ja bi imena ulica davao iskljucivo po toponimima (sumska, brdska, potocka, belih jorgovana i sl.) i po ljudima koji nisu kontroverzni, tj. nisu politicari/drzavnici (naucnici, pesnici, pisci, sportisti, i sl.)

Posted (edited)

...

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

"Not to find one's way around a city does not mean much.

But to lose one's way in a city, as one loses one's way in a forest, requires some schooling.

Street names must speak to the urban wanderer like the snapping of dry twigs,

and little streets in the heart of the city must reflect the time of day, for him, as clearly as a mountain valley.

This art I required rather late in life; it fulfilled dream, of which the first traces were labyrinths on the blotting papers in my school notebooks."

Walter Benjamin