Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Mi na Starom gradu jos uvek (s)Mrdici free. Da nisam na telefonu ovde bi obavezno isao smajli sa cilindrom.

Posted

Nova vracarska vlast u kompletnom transu. Izmedju ostalog zaposlili likove iz Parking servisa da se voze Vracarom i uocavaju nepravilnosti u parkiranju. Kako sam to otkrio? Pa nista, zamalo da me njihova agilnost kosta 18.000 RSD u smislu oslobadjanja od pauka. Lik mi stao na garazu, za njega ih boli kurac, ali na mene koji sam stao popreko dok mi se ne oslobodi mesto digli patku. Lik ladno napisao prijavu i pozvao pauka, spasila me komsinica koja me zvala. Ne postoji izvini, ne postoji fini manir, samo jaka agresija. 

isto cujem da su napunili opstinu novim operativnim kadrom koji ima zadatak da Vracar pretvori u ogledno elitno mesto grada koje ce biti lansirna rampa za buducu kandidaturu za gradonacelnika posle Sinise Malog jednog od vasih omiljenih politicara. Ako su slagali mene i ja lazem vas.

A vi, kako te?

Ima li veze sa ovim?

Posted

http://www.clip.rs/operacija-beograd-pogledajte-kako-su-crvena-armija-i-partizani-oslobodili-srpsku-prestonicu-od-nacista-pre-72-godine/6308?ref=blic.rs

edit: gledam sad o ovim nemackim komandantima sto su poginuli. Nijedan nije docekao 20. oktobar nego su poginuli nekoliko dana ranije. Koliko se secam vojnici ovog Stetnera se posle nisu bas dobro proveli...

https://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Schneckenburger

https://sh.wikipedia.org/wiki/Walter_Stettner

Ту је занимљива прича о Београдској операцији која се углавном прескочи, а која је у ствари далеко битнија од свих уличних борби које су дошле на крају.

Кад се погледа карта мало је необично да Совјети надиру са југа, а Немци стижу иза њих са истока.

Штетнерова група је била скрпљена од свега вредног што су Немци имали у Србији, и послата је ка Зајечару да заустави продор Совјета. Ту се неколико дана тукла са Совјетима, док их они нису заобишли и у дану заузели Младеновац и Тополу, спојивши се са партизанима.

После су кренули за Београд, а Штетнерова група је каснила данима иза њих и стигла је до Београда кад су они већ ушли унутра, и уништена је у борбама на Авали. Остаци те групе су успели да се пробију преко Саве, али без опреме.

Велику помоћ у ослобођењу Београда је имала операција Ретвик почетком септембра, која је пресекла немачке комуникације и повлачење из Грчке. Захваљујући томе, за Београд су успели да пошаљу само два пука једне дивизије за месец и по дана. Потпуно другачији ток битке би био да је више немачких дивизија било ка Зајечару и у Београду. Не ради се само о већим губицима ослободилаца, већ и о томе што су Совјети направили продор без линије снабдевања, да је дошло до већих и дужих борби не би могли да се снабдевају, и морали би да нађу други правац.

• 2 weeks later...
Posted

investicije na sve strane. čistom srećom se može nazvati to što neki od nas žive u ovom divnom gradu

"Novogodišnja rasveta košta oko dva, dva i po miliona dinara. Toliki je trošak struje tokom celih novogodišnjih praznika, ta dva i po, tri meseca, što ćete priznati je zanemarljivo malo u odnosu na one milione evra koje očekujemo od turizma i boravišnih taksi. Mi smo ove godine uložili oko 150 miliona dinara u kupovinu i nabavku nove novogodišnje rasvete. Opet to doživljavam kao investiciju u to da se grad pretvori u centar regiona za turizam", rekao je gradonačelnik Beograda

da mi je znati od koga su kupili tu rasvetu ...

Posted

investicije na sve strane. čistom srećom se može nazvati to što neki od nas žive u ovom divnom gradu

da mi je znati od koga su kupili tu rasvetu ...

win-win?
Posted

Jel znate da postoji ulica Endija Vorhola? E to je bivša Maršala Tolbuhina, ali ne ona u centru nego na Č. Padini...

....shit has hit the fan...

Posted

to ona gde je fmp? hahahhaha nisam znala za to, zvuči simpatično, moram priznati

Posted (edited)

Jel znate da postoji ulica Endija Vorhola? E to je bivša Maršala Tolbuhina, ali ne ona u centru nego na Č. Padini...

То је све ништа у поређењу са притокама Сурчинске улице, где су своје место нашли Паул Кле, Рембрант, Анри Матис, Тулуз-Лотрек (чак му је и дужа улица од неких колега, ха!), Ван Гог, Рубенс, Пастернак. Шекспир...

Посебан фаворит ми је улица Ане Карењине, према којој је Калуђерица појам урбанизма.

Едит: а има ту и класика: Перикле и Никола Коперник.

Edited by vathra
Posted (edited)

Jace je Mirijevo, deo oko Matice srpske i Mirijevskog venca, vidi sa da je ,,tematski odradjen": Rableova, Semjuela Beketa, Mihaila Bulgakova, Petrarkina, Branka Copica, Miroslava Krleze, Rase Plaovica. A nedaleko odatle izmedju Mirijeva i Zelenog brda je ,,anticki blok" - mezijska, tribalska, keltska i singidunumska. A sa keltskom - Apisova :fantom:

Edited by hazard
Posted

То је све ништа у поређењу са притокама Сурчинске улице, где су своје место нашли Паул Кле, Рембрант, Анри Матис, Тулуз-Лотрек (чак му је и дужа улица од неких колега, ха!), Ван Гог, Рубенс, Пастернак. Шекспир...

Посебан фаворит ми је улица Ане Карењине, према којој је Калуђерица појам урбанизма.

Едит: а има ту и класика: Перикле и Никола Коперник.

zanimljivo :)

a u blizini magelanova, vespucijeva, kolumbova i marka pola :lol:

Posted

Omiljena mi je Cetvrte Flavijeve Legije u Visnjici

Posted

Dobra je i Altina. Glavna dzada je Pavla Vujisica, a seku je Djure Kurepe, Svetomira Djukica, Dijega Rivere, Simona Bolivara, Episkopa Sergeja, Mije Aleksica, Emila Zatopeka, Akire Kurosave, Borhesova, Servantesova, Taska Nacica, a tu su negde i Hemingvejeva i Abebe Bikile.

Posted

Omiljena mi je Cetvrte Flavijeve Legije u Visnjici

ШКК??

Морао сам да погледам и која је то легија била, и где се налази улица. Последње слепо црево у граду.

Наставља се на Маршала Тита :s_p: