Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

ja prosla kroz prvo, cetnici organizovali proslavu oslobodjenja beograda. od izvodjaca policija na konjima, njih petnaestak, predvodi ih policijiski limeni orkestar koji svira cirkusku muziku. posle su podno albanije odvalil mars na drinu :D

u publici od par stotina ljudi ima dve jugoslovenske zastave, i jedna kpj sa nekim grbom, mozda srpskim republickim. 

Edited by darling
Posted

Ja se u Balkanskoj malocas mimoisao sa dvojicom Partizana sa smajserima u rukama. Sta li misle mnogobrojni strendzeri pored kojih su prosli i koji nemaju blagog pojma sta je 20. oktobar. U US se ne bi dobro proveli kad bi se tako svrckali ulicom.

Posted (edited)

ee nisam srela te sa smajserima. jesu bili jugoslovenski ili ruski partizani? 

meni ta predstava lici na terazije na novom beogradu, beogradizacija beograda, taj fazon. kulise koje nemaju na sta ni da se naslone.   

Edited by darling
Posted

posle su podno albanije odvalil mars na drinu :D

Ne znam koliko je organizatorima to poznat podatak, ali na nekoj slavljenickoj paradi u Beogradu posle oslobodjenja se i jeste svirao upravo Mars na Drinu. Navodno da bi se dalo do znanja stanovnistvu da partizani nisu srbozderi :)

Posted

u jeste, zato su bas odsvirali, posle sve cirkuske muzike. 

mozda su zaista svirali uz marsala tita i o bela cao, ali ja tad nisam prolazila pored njih. 

Posted

terazije na novom beogradu

One kulise kod Holidej ina?

Video ih jednom. Šta je bilo od njih, žive li su još?

Posted

ee nisam srela te sa smajserima. jesu bili jugoslovenski ili ruski partizani? 

Iskreno ne znam. Neke rasparene uniforme pa pretpostavljam da su nasi.

Ne znam sta je tacno bilo od programa al jutros kad sam kretao na brdo vidim ukopali neko topce kod Albanije

Posted (edited)

pogledajte-kako-su-crvena-armija-i-partizani-oslobodili-srpsku-prestonicu-od-nacista-pre-72-godine

http://www.clip.rs/operacija-beograd-pogledajte-kako-su-crvena-armija-i-partizani-oslobodili-srpsku-prestonicu-od-nacista-pre-72-godine/6308?ref=blic.rs

edit: gledam sad o ovim nemackim komandantima sto su poginuli. Nijedan nije docekao 20. oktobar nego su poginuli nekoliko dana ranije. Koliko se secam vojnici ovog Stetnera se posle nisu bas dobro proveli...

https://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Schneckenburger

https://sh.wikipedia.org/wiki/Walter_Stettner

One kulise kod Holidej ina?

Video ih jednom. Šta je bilo od njih, žive li su još?

Grad finansirao kulise Bjelogrlicu za Montevideo pa su posle pustene da propadnu.

Sad je tu valjda opet onaj najgori buvljak gde se mahom prodaju stvari izvadjene iz kontejnera. Al zato zahvaljujuci filmadzijama sad imaju repliku nekadasnje Terazijske cesme. Umesto vodom napunili je djubretom al necemo da sitnicarimo.

Edited by katamaran
Posted

Umesto vodom napunili je djubretom al necemo da sitnicarimo.

Sasvim prikladno :(

Posted (edited)

sta je veceras u 18h?

saznala  -_-  

Edited by Sara
Posted

Odvratan je Beograd postao. Vraćam se ovde posle dva meseca i već imam želju da bežim odavde, nisam ni dan normalno sastavio, drka te svaka budala.

Posted

Nova vracarska vlast u kompletnom transu. Izmedju ostalog zaposlili likove iz Parking servisa da se voze Vracarom i uocavaju nepravilnosti u parkiranju. Kako sam to otkrio? Pa nista, zamalo da me njihova agilnost kosta 18.000 RSD u smislu oslobadjanja od pauka. Lik mi stao na garazu, za njega ih boli kurac, ali na mene koji sam stao popreko dok mi se ne oslobodi mesto digli patku. Lik ladno napisao prijavu i pozvao pauka, spasila me komsinica koja me zvala. Ne postoji izvini, ne postoji fini manir, samo jaka agresija. 

isto cujem da su napunili opstinu novim operativnim kadrom koji ima zadatak da Vracar pretvori u ogledno elitno mesto grada koje ce biti lansirna rampa za buducu kandidaturu za gradonacelnika posle Sinise Malog jednog od vasih omiljenih politicara. Ako su slagali mene i ja lazem vas.

A vi, kako te?

Posted

A Uglješa Mrdić budući predsednik opštine :)

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока