Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
Izbori bili u aprilu, ugovor o promociji potpisan u maju, a svadbarili na kraju avgusta - ali kriv je "neko drugi"!

A naprednjacka vlast konstituisana u junu.  :fantom:

Pitanje je ko je dozvolio to, ko je zaduzen za programsku aktivnost (ili niko nije zaduzen) ali vi volite ovako, fudbalerski.

Samo izvolite, budite im ostra opozicija i kriticari u narednih 10 godina.

Posted

Pa kako onda Frank tvrdi da je ova na tv-u govorila da su krivi zuti lopovi za svadbu?

Sto se Ade tice, direktor Sormaz (Zarko) se malo zaneo na, kako je mislio, svom spahiluku pa mu je gradjevinska inspekcija zatvorila gradiliste jer nema dozvolu.

Bas bih voleo da se na pravi nacin razotkriju marifetluci, ovaj navijacki rekla-kazala manir pun ostrascenosti, teorija zavera i pretpostavki mi nekako isto kao kada se brane ovi sto kradu.

Ti prvo pročitaj ono na šta odgovaraš. Nije bilo na tv, bio je tekst koji je u međuvremenu "opeglan". Više bih voleo da je na tv onda bi se valjda negde i našlo, ovako su pr službe reagovale. Meni ne pada na pamet da čuvam ss tih budalesanja...
Posted

Ti prvo pročitaj ono na šta odgovaraš. Nije bilo na tv, bio je tekst koji je u međuvremenu "opeglan". Više bih voleo da je na tv onda bi se valjda negde i našlo, ovako su pr službe reagovale. Meni ne pada na pamet da čuvam ss tih budalesanja...

Nije bitno da li je bilo na tv-u ili ne, masis sustinu na koju upucujem.

Dakle, u tekstu je Vujoviceva rekla da su za svadbu krivi zuti lopovi pa su pr sluzbe reagovale, opeglale tekst ali ti nemas dokaz za to jer ti ne pada na pamet da cuvas ss tih budalesanja?

Dobro.

Posted

A i ti se raspravljaš sa brunom

Jesi ti uspeo da shvatis sustinu?

Posted

A i ti se raspravljaš sa brunom

Sad obratih pažnju, jbga "raspravljaj sa tekstom ne sa nikom" ima svojih mana...
Posted (edited)

Ah tako, vrlo argumentovano.

Necu vam smetati vise kada je tema "svadba u kuci kralja Petra" i "Akva park na Adi" u pitanju, glupo je da vam upadam u deciju predstavu, nastavite epsku borbu u svojim izmastanim svetovima. Ionako vam nije stalo da zaista raskrinkate neku malverzaciju, malo se pise dok je aktuelno, ubije se vreme i brzo se zaboravi.

Moja greska, previse sam ocekivao.

Rennea izuzimam iz ovoga.

Edited by kobayashi maru
Posted

A to oko onog akva parka na Adi je prodrmalo gradski, a bogami ostali SNS , izgleda da je tu ozbiljna kinta data stranci , od strane investitora. I izgleda da su se stvorile dve struje, jedna koja je uzela kintu i druga koja nije ali bi volela da jeste...

....shit has hit the fan...

Investitor Nikola Mijailovic je bio Kokezin covek dok je bio u Zvezdi. Cudi me da je on pao u nemilost.

Posted

Sad realno, ako ti sortiranje djubreta predstavlja ozbiljnu dusevnu patnju, bolje da se obratis psihijatru ili psihologu. Potpuno sam ozbiljan. To je refleksna stvar na koju se naucis posle mesec dana. Naravno, pretpostavljam da se samo zajebavas i preuvelicavas. 

Naravno da postoje krajnosti, a krajnosti se uglavnom desavaju u nekim Nemackama i sl., jer oni kulturoloski imaju taj fetis sa pravilima i detaljima. Nema potrebe da se djubre sortira u 45 razlicitih kontejnera, kada moze u 3 ili 4. Da to nema veze sa nanny state-om i svim ostalim dokazuje cinjenica da se u mnogim gradovima sada primenjuju tehnologije koje omogucavaju automatsko sortiranje dela djubreta. Tako je u Torontu nekada bilo potrebno sortirati papir, plastiku, staklo i metal odvojeno, a od pre par godina je dovoljno ih trpati sve na gomilu, tj. samo odvojiti reciklabilno od nereciklabilnog. Kada su se gradjani pobunili misleci da to u stvari lokalna samouprava osljari sa recikliranjem, pokazano im je da su kupljeni spektrometri koji automatski sortiraju na traci plastiku, metal, staklo i papir. Jednoga dana ce mozda postojati tehnologija koja ce sa lakocom odvajati i sortirati svakojako djubre, pa ce razlicite kante za sortiranje postati proslost.

Sto se tice sta koliko koga kosta, pa dragi Luthere, itekako te kosta ne-recikliranje. Kad-tad. Odlaganje smeca nije besplatno, to placas svojim porezom kroz lokalnu samoupravu (a i da placas direkt nekom privatniku, slicno bi bilo). U gorespomenutom Torontu je pre jedno 10 godina uvedena obaveza odvajana organskog od neorganskog djubreta (pored reciklaze). Zbog prevelike brige za planetu Zemlju? Ne, nego zato sto su bile popunjene sve deponije oko Toronta, pa je nereciklabilno djubre moralo da se salje u Micigen. Sto je, jelte, kostalo. Pa je bilo jeftinije da se kolicina djubreta koja se salje u deponiju u Micigen umanji, tako sto ce se organsko djubre koristito kao djubrivo u gradskim parkovima (+ eto ustede za grad pri nabavi djubriva). Naravno, umesto da gradjani sami sortiraju, moze grad (ili privatni sakupljac djubreta) da placa radnike da sortiraju djubre, ali ce to opet tebe da kosta. Posto sada moras da platis, kroz naknadu za odnosenje djubreta (placao je ili opstini ili privatnom djubretaru, nebitno), tog radnika koji ce da odvaja tvoju praznu flasu od kisele vode od tvog pobudjalog graska koji je preostao od rucka prekjuce koje si bacio u kontejner zajedno u istoj kesi. Tako da da, kada gradjani sami sortiraju djubre, stede sebi novac. U nekim gradovima, poput Ciriha, to se direktno vidi - odnosenje reciklabilnog otpada se ne naplacuje (jer moze da se preradi i proda i time pokriju troskovi odnosenja), dok se odnosenje drugog otpada naplacuje (odnosi se samo otpad u specijalno kupljenim kesama za tu svrhu).

I naravno da se radi o spasavanju planete, i da ,,staro dobro zatrpavanje" nije sasvim dovoljno i da ne moze da funkcionise dugorocno na planeti od 6 milijardi ljudi. Ako nekome ko je iz industrijalizovane zemlje i ko ima vise od 5 razreda osnovne skole i vise od pola mozga to treba objasnjavati leta gospodnjeg 2016., onda je taj, izvini, ali - izgubljen slucaj. Uostalom, odnos prema djubretu je 1 civilizacijski nivo. Srbija je zemlja divljih deponija, prenatrpanih kanti, gde ljudi bacaju svoje djubre u potok iza kuce. U Nemackoj, Kanadi, Svajcarskoj, Japanu itd. medjutim tvoje uzivanje javnog prostora (ulice, parka, sume, planine, potoka) nece ugroziti tudje djubre.

Tvoj problem, naravno, je sto umesto cinjenicama ovde baratas svojim ideoloskim predrasudama i nicim vise.

I ja sam primetio kod sebe, dragi hazarde, izvesne manifestacije zbog kojih bi zaista trebalo da potražim pomoć stručne osobe. Među njima je i beznadežna nada da je na forumu moguće raspravljati mirno i bez uvreda.

Ja bi sada na ono o 5 razreda osnovne škole, pola mozga i izgubljenom slučaju za svakog ko se ne slaže sa tobom po pitanju reciklaže mogao da “harperovski“ reterniram da je retardirani idiot svako ko ne vidi da se tu radi o manipulaciji vlasti ali je jasno da to dobru ne vodi pa to neću učiniti.

Slično meni misli recimo, između ostalih, i ovaj gospodin:

http://www.perc.org/staff/daniel-benjamin?staff_id=36

koji: a) je iz industrijalizovane zemlje

b) sigurno ima više od 5 razreda osnovne škole pošto je univerzitetski profesor   

c) za više od pola mozga ne znam bez skenera ali pošto piše knjige i članke http://www.perc.org/articles/recycling-myths-revisitedhttp://www.perc.org/articles/recycling-rubbish

osnovano pretpostavljam ima ceo mozak.

Priznajem da ne vidim sebe kao kuče koje će nakon jednomesečne dresure refleksno naučiti da sortira otpatke. I medved nauči da vozi bicikl pa to nije nikakav argument u prilog prinudnom recikliranju. Jednostavno ne želim time da se bavim, pored toga što mislim da je nepotrebno. Možda ti to čudno zvuči, ali zamisli ja već znam da odnošenje i deponovanje đubreta nije besplatno pošto tu uslugu  plaćam  preko infostana. Ako to nije dovoljno neka jednostavno povećaju cenu usluge a ne da ja trošim svoje vreme i novac sortirajući otpatke da bi neka kompanija na tome profitirala(što je F.Pembleton lepo primetio). Argument da ja tako nešto štedim takođe nije ispravan. Tvojom logikom bi mogao još mnogo toga da uštedim u oblasti javnih usluga a što se finansira iz poreza. Mogao bi da perem ulice, uređujem parkove, obeležavam pešačke prelaze itd., a da mi se za vrednost uloženog rada umanji porez. No ja mislim da je podela rada ipak bolje rešenje. Primer Ciriha ti je odličan, sam biraš da li ćeš da sortiraš ili ne i u zavisnosti od toga i plaćaš.

Što se tiče nedostatka mesta za odlaganje otpada, ta tvrdnja nije tačna pa te za informacije o tome, kao i  generalnoj problematici recikliranja, ponovo upućujem na  „Penn & Teller: Bullshit!” S02E05. Ima na kioscima ili na YT za valjda 2$. Pa da onda dalje diskutujemo.

Zatim, besmisleno ti je deljenje lekcija sa visine o civilizacijskim normama u vezi đubreta te kako je u Srbiji a kako na zapadu. I sa polovinom mozga mi je to jasno, a gotovo da osećam fizički bol kada se suočim sa količinom i raznovrsnošću otpadaka po beogradskim ulicama. Ali to nije tema, moja poenta je bila protiv prinudnog recikliranja i o tome možemo diskutovati. Pri čemu će nas uvek voditi neka ideologija kao skup pogleda na svet kakvog ga mi vidimo.

Na kraju, pošto si mi predložio posetu psihijatru ili psihologu, pretpostavljam da o tome imaš dovoljno znanja, ili ličnog iskustva svejedno, da mi preporučiš nekog dobrog u Beogradu. Unapred hvala.

Posted

Gde je to?

....shit has hit the fan...

Posted

Usce, Borcanska strana. Slikano od Kule Nebojsa.