Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Zrakomlati mi mlate nad glavom zbog djindji rindjija. Sta koji moj imaju da vide na Adi.

Ajd ponovo, nije zbog kineza, u ponedeljak je slet milicije na Makisu
Posted

Smrad stigao i u Zemun.

(smrad nedozrelog stajskog đubriva sa njiva, da budem jasan ^_^)

Posted

e to ti je bulevar toshin bunar :lolol:

Posted

to je ta urbanost u čijem miomirisu uživaju žestoki toniadamsi s vrelog kulovgradskog asfalta dok se kod mene na selu patimo s džibrom borova lipa trešanja višanja smilja i bosilja sad me izvinite sledi priprema dnevnog izveštaja o globalnom džihadu :fantom: 

Posted

bGq1nHJ.png

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Posted (edited)

Da je pameti da se ovako nesto napravi na Slaviji (za pesake i bicikliste)

Ne verujem da je ogromna investicija a dobro bi nam doslo

edit:

For a long time it was a bit mysterious what this bridge had cost because the amounts were mostly including the whole redesign of the carriage way. IPV Delft now mentions on its website that the “construction costs” of the Hovenring itself were 6.3 million Euros.

https://bicycledutch.wordpress.com/2012/08/23/spectacular-new-floating-cycle-roundabout/

Edited by katamaran
Posted

Nema prostora za ovo cudo na Slaviji. Odnosno, ima prostora iznad Slavije, ali problem bi verovatno bili usponi iz ulica.

Posted

Ako se gledaju Vesiceve cifre bilo bi skupo zadovoljstvo

Vrednost tendera za monumentalnu česmu i prostora oko nje je 1,8 miliona evra, dok će oko devet miliona evra koštati radovi na Trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja - kazao je Vesić.

Posted

Nema prostora za ovo cudo na Slaviji. Odnosno, ima prostora iznad Slavije, ali problem bi verovatno bili usponi iz ulica.

Bilo je predloga za ovako nesto, veliki izdignuti trg za pesake, na konkursima za uredjenje Slavije. Ima na Beobuild forumu negde (tema o Slaviji, pa cesljas unazad).

Ovako laicki, usponi bar iz Beogradske i Bul. oslobodjenja ne bi trebalo da budu problem, jer se spustas nizbrdo ka Slaviji i onako. Mekenzijeva je blaga nizbrdica, dok je Kralja Milana vec skroz u nivou sa trgom/kruznim tokom, dok Nemanjina ide uzbrdo ka Slaviji.

Posted

Moze za pesake, biciklisti generalno nisu puno pazljiviji od bahatih vozaca.

odvoji staze od koloviza pa ces da vidis kolko su biciklisti bahati.
Posted

Bilo je predloga za ovako nesto, veliki izdignuti trg za pesake, na konkursima za uredjenje Slavije. Ima na Beobuild forumu negde (tema o Slaviji, pa cesljas unazad).

Ovako laicki, usponi bar iz Beogradske i Bul. oslobodjenja ne bi trebalo da budu problem, jer se spustas nizbrdo ka Slaviji i onako. Mekenzijeva je blaga nizbrdica, dok je Kralja Milana vec skroz u nivou sa trgom/kruznim tokom, dok Nemanjina ide uzbrdo ka Slaviji.

Hvala, pogledacu. Deluje mi nerealno da uspeju da naprave uspone iz Svetog Save i Deligradske. I cini mi se da u okolini Slavije nije samo problem u strmini vec u sirini trotoara.

Posted (edited)

odvoji staze od koloviza pa ces da vidis kolko su biciklisti bahati.

ALi odakle ovakav optimizan da su biciklisti kao dosta heterogena grupa (jedino zajedničko im je da voze bicikl) kulturniji od vozača automobila?

Zapravo, najveću bahatost kod biciklista sam video ( i to ne jednom, nego često) upravo na stazama koje su izmeštene od četvorotočkaškog saobraćaja. Biciklistička bahatost je najočiglednija na biciklističkim stazama. Umisle ljudi da je staza njihova. Baš kao i vozači automobila na drumu.

Biciklisti su na ulici obazriviji jer su ranjiviji. 

Edited by pacey defender
Posted

Mislim da sirina trotoara nije problem sama po sebi, jer kada radis tako nesto (izdignut pesacki nivo) i onako radis radikalan redizajn celog prostora, pa samim tim mozes i da menjas trotoare...za ostalo si moguce upravu, mislim da bi bilo kakav takav projekat morao da prihvati da na nekim mestima jednostavno imas stepenice izmedju ,,ulicnog" i ,,trznog" nivoa, samo bi bilo pitanje da li takav hendikep manje odnosi nego sto ostatak takvog koncepta donosi.

Meni je licno kod takvih ideja estetski kriterijum upitniji, jer uzdizes nivo trga i zaklanjas delove zgrada i sve moze da izgleda skarabudzeno, ali kada je Slavija u pitanju, ona je vec toliko ruglo da tesko ruznija moze biti.

Posted

Da, imao sam u vidu i taj momenat zaklanjanja zgrada. Konkretno, u Bulevaru oslobođenja na izlaznoj strani iz kružnog toka  (Švajcarska ambasada) postoji ono uzvišenje u odnosu na niži nivo trotoara. To bi valjda moglo da se iskoristi za uspon. Ali šta ćeš da radiš sa druge strane? Taman da zakloni stanove iznad Maksija.  

A vrlo je moguće da straobalno lupam  :D