Frank Pembleton Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Zrakomlati mi mlate nad glavom zbog djindji rindjija. Sta koji moj imaju da vide na Adi.Ajd ponovo, nije zbog kineza, u ponedeljak je slet milicije na Makisu
Đipalo Junuz Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Smrad stigao i u Zemun. (smrad nedozrelog stajskog đubriva sa njiva, da budem jasan ^_^)
Hella Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 to je ta urbanost u čijem miomirisu uživaju žestoki toniadamsi s vrelog kulovgradskog asfalta dok se kod mene na selu patimo s džibrom borova lipa trešanja višanja smilja i bosilja sad me izvinite sledi priprema dnevnog izveštaja o globalnom džihadu
katamaran Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 (edited) Da je pameti da se ovako nesto napravi na Slaviji (za pesake i bicikliste) Ne verujem da je ogromna investicija a dobro bi nam doslo edit: For a long time it was a bit mysterious what this bridge had cost because the amounts were mostly including the whole redesign of the carriage way. IPV Delft now mentions on its website that the “construction costs” of the Hovenring itself were 6.3 million Euros. https://bicycledutch.wordpress.com/2012/08/23/spectacular-new-floating-cycle-roundabout/ Edited June 21, 2016 by katamaran
djeneralche Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Da je pameti da se ovako nesto napravi na Slaviji (za pesake i bicikliste) Ne verujem da je ogromna investicija a dobro bi nam doslo edit: https://bicycledutch.wordpress.com/2012/08/23/spectacular-new-floating-cycle-roundabout/ Moze za pesake, biciklisti generalno nisu puno pazljiviji od bahatih vozaca.
pacey defender Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Nema prostora za ovo cudo na Slaviji. Odnosno, ima prostora iznad Slavije, ali problem bi verovatno bili usponi iz ulica.
katamaran Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Ako se gledaju Vesiceve cifre bilo bi skupo zadovoljstvo Vrednost tendera za monumentalnu česmu i prostora oko nje je 1,8 miliona evra, dok će oko devet miliona evra koštati radovi na Trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja - kazao je Vesić.
hazard Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Nema prostora za ovo cudo na Slaviji. Odnosno, ima prostora iznad Slavije, ali problem bi verovatno bili usponi iz ulica. Bilo je predloga za ovako nesto, veliki izdignuti trg za pesake, na konkursima za uredjenje Slavije. Ima na Beobuild forumu negde (tema o Slaviji, pa cesljas unazad). Ovako laicki, usponi bar iz Beogradske i Bul. oslobodjenja ne bi trebalo da budu problem, jer se spustas nizbrdo ka Slaviji i onako. Mekenzijeva je blaga nizbrdica, dok je Kralja Milana vec skroz u nivou sa trgom/kruznim tokom, dok Nemanjina ide uzbrdo ka Slaviji.
belch Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Moze za pesake, biciklisti generalno nisu puno pazljiviji od bahatih vozaca.odvoji staze od koloviza pa ces da vidis kolko su biciklisti bahati.
pacey defender Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Bilo je predloga za ovako nesto, veliki izdignuti trg za pesake, na konkursima za uredjenje Slavije. Ima na Beobuild forumu negde (tema o Slaviji, pa cesljas unazad). Ovako laicki, usponi bar iz Beogradske i Bul. oslobodjenja ne bi trebalo da budu problem, jer se spustas nizbrdo ka Slaviji i onako. Mekenzijeva je blaga nizbrdica, dok je Kralja Milana vec skroz u nivou sa trgom/kruznim tokom, dok Nemanjina ide uzbrdo ka Slaviji. Hvala, pogledacu. Deluje mi nerealno da uspeju da naprave uspone iz Svetog Save i Deligradske. I cini mi se da u okolini Slavije nije samo problem u strmini vec u sirini trotoara.
pacey defender Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 (edited) odvoji staze od koloviza pa ces da vidis kolko su biciklisti bahati. ALi odakle ovakav optimizan da su biciklisti kao dosta heterogena grupa (jedino zajedničko im je da voze bicikl) kulturniji od vozača automobila? Zapravo, najveću bahatost kod biciklista sam video ( i to ne jednom, nego često) upravo na stazama koje su izmeštene od četvorotočkaškog saobraćaja. Biciklistička bahatost je najočiglednija na biciklističkim stazama. Umisle ljudi da je staza njihova. Baš kao i vozači automobila na drumu. Biciklisti su na ulici obazriviji jer su ranjiviji. Edited June 21, 2016 by pacey defender
hazard Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Mislim da sirina trotoara nije problem sama po sebi, jer kada radis tako nesto (izdignut pesacki nivo) i onako radis radikalan redizajn celog prostora, pa samim tim mozes i da menjas trotoare...za ostalo si moguce upravu, mislim da bi bilo kakav takav projekat morao da prihvati da na nekim mestima jednostavno imas stepenice izmedju ,,ulicnog" i ,,trznog" nivoa, samo bi bilo pitanje da li takav hendikep manje odnosi nego sto ostatak takvog koncepta donosi. Meni je licno kod takvih ideja estetski kriterijum upitniji, jer uzdizes nivo trga i zaklanjas delove zgrada i sve moze da izgleda skarabudzeno, ali kada je Slavija u pitanju, ona je vec toliko ruglo da tesko ruznija moze biti.
pacey defender Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Da, imao sam u vidu i taj momenat zaklanjanja zgrada. Konkretno, u Bulevaru oslobođenja na izlaznoj strani iz kružnog toka (Švajcarska ambasada) postoji ono uzvišenje u odnosu na niži nivo trotoara. To bi valjda moglo da se iskoristi za uspon. Ali šta ćeš da radiš sa druge strane? Taman da zakloni stanove iznad Maksija. A vrlo je moguće da straobalno lupam :D
Recommended Posts