vathra Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Pod "poklopci" misliš na celu onu ploču koje je na šarkama i otvara se kad kamion hoće da izvuče kontejner da isprazni... Onaj poklopac u koji građani bacaju đubre je loše rešenje i premali je... Да, цео горњи део је лоше решен очигледно - део за убацивање по дизајну, а цео део по лошим материјалима.
katamaran Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 (edited) paradoksalno s tim podzemnim djubretom, ono je funkcionalno na nbg, zato shto ima mesta pa ih naredjaju 10 u nizu, pa ok. ali isto tako nikom nije smetalo ni da bude niz nadzemnih ko i do sad, vecih i cao. a tamo gde je frka za prostor, tipa u starim jezgrima, koliko je to uopshte funkcionisalo? Katastrofalno. Svaki cas se prave mini deponije jer ih ne prazne dovoljno cesto pa ljudi samo nagomilavaju djubre pored onog otvora. Standardni kontejneri su mi nesto dalje na drugu stranu i iskljucivo bacam djubre u njih. Oni veliki kontejneri sto se otvaraju nogom su prava stvar za BG. edit: da ilustrujem pricu o podzemnim Edited May 30, 2016 by katamaran
vathra Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 @vathra Znam da su sečeni i kradeni i kablovi i svakojaka gvožđa koja stoje na izvolte. Ako impliciraš da je lopuža svako ko iz raznih razloga kopa po kontejneru, onda nema šta da diskutujemo dalje. Фриле, то не имплицирам. Проблем је што одређен број људи живи од нередовног извора прихода, и чим дође хладније време или мање сакупе, морају некако да допуне приходе. Провале и крађе материјала су учесталије у сезони.
gospa buba Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Katastrofalno. Svaki cas se prave mini deponije jer ih ne prazne dovoljno cesto pa ljudi samo nagomilavaju djubre pored onog otvora. Standardni kontejneri su mi nesto dalje na drugu stranu i iskljucivo bacam djubre u njih. Oni veliki kontejneri sto se otvaraju nogom prava stvar za BG. edit: da ilustrujem pricu o podzemnim pa to, meni je to izgledalo kao prava stvar za gde nema mesta, djubre u rupu i cao, al znachi ne radi tako....
harper lee Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 (edited) paradoksalno s tim podzemnim djubretom, ono je funkcionalno na nbg, zato shto ima mesta pa ih naredjaju 10 u nizu, pa ok. ali isto tako nikom nije smetalo ni da bude niz nadzemnih ko i do sad, vecih i cao. a tamo gde je frka za prostor, tipa u starim jezgrima, koliko je to uopshte funkcionisalo? Kako gde. Kod mene nikako. Dobro upakujes kesu za djubre, izneses na ulicu uvece posle 8 i prislonis uz drvo. Od 8 nadalje ide u krug neki mali kamionet sa prikolicom iz kojeg iskacu komunalci i ubacuju kese u prikolicu. Nista kontejneri, podzemni ili nadzemni. Edited May 30, 2016 by harper
gospa buba Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Kako gde. Kod mene nikako. Dobro upakujes kesu za djubre, izneses na ulicu uvece posle 8 i prislonis uz drvo. Od 8 nadalje ide u krug neki mali kamionet sa prikolicom iz kojeg iskacu komunalci i ubacuju kese u prikolicu. Nista kontejneri, podzemni ili nadzemni. pa dobro, na kraju priche, sve dok je svi sve po ladu
harper lee Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 pa dobro, na kraju priche, sve dok je svi sve po ladu Vise bih voleo da je preko dana, treba da vidis uzasnute poglede namontiranih riba i likova koji su krenuli u grad kad se pojavis iz ulaza sa kesom za djubre u ruci i 'ladno je parkiras nasred ulice.
katamaran Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 pa to, meni je to izgledalo kao prava stvar za gde nema mesta, djubre u rupu i cao, al znachi ne radi tako.... Mislim da je x puta zapusen tako sto neko stavi nesto iole veceg kapaciteta u onaj mali otvor i onda standardno krece deponija. Kod mene ima samo jedan al sam vise puta vidjao deponije i u Sremskoj gde ih ima gomila.
vathra Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Да ли је неко икада користио оне отворе за смеће у зградама?
Frank Pembleton Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Да ли је неко икада користио оне отворе за смеће у зградама?Jeste kod mog ortaka u onim soliterima kod FDU, je jedan pametni komšija naravno bacio jelku posle NG i naravno ona se zaglavila par spratova ispod i tako...
Skyhighatrist Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Ja, baš u tom soliteru (jednom od 4). Funkcionisala stvar besprekorno (vojna zgrada) sve do kraja 80tih...
Lezilebovich Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Mislim da su i meni roditelji pričali :D da se to moglo koristiti početkom 80-ih u jednom od solitera pored kružnog puta na NBG. Naravno, onda je neko bacio nešto kabasto, usmrdelo se, a onda su komšije shvatile da bi tih nekoliko kvadrata mogli da prisvoje.
Skyhighatrist Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Dok je bilo čistačice iz vojnog stambenog, sve je bilo ko apoteka. Žena na plati, duži samo taj soliter (16 spratova, 7 gajbi po spratu), veruj da nije smrdelo nikad ništa. Smećara (prostorija gde su bili kontejneri) je sa dupeta solitera, svi smo je koristili kao prečicu za ulazak u zgradu - čistija nego stepenište u zgradi u kojoj sad živim...
katamaran Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 (edited) Kod tetke u 23. bloku (isto vojna zgrada) su to ranije koristili. Bas cu da je pitam da li je jos u funkciji. edit: za Hellu Edited May 30, 2016 by katamaran
Recommended Posts