Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

Biće jako zanimljivo ovo zoniranje na obrenovačkom drumu uz Adu. Tamo postoji red parking mesta, sa desne strane kada se ide ka Obrenovcu. Ali sa leve strane se stvori neformalni parking koji verovatno niko nikada nije sankcionisao. Znajući kako stvari funkcionišu u ovoj raspaloj državi, verovatno će ovi savesni vozači koji parkiraju na propisnim mestima jedini biti pogođeni novim pravilima.

Ja sam proslog leta video pauka kako odnosi nepropisno parkiran auto na Adi...sad video sam to jedanput (ali i nije kao da sam blejao na Adi svaki dan, otisao sam mozda 5-6 puta tokom leta), i ako se dobro secam taj sto je bio odnesen je parkirao tako da je blokirao autobusku stanicu.

Inace da, ironija sa parking zonama je da ukoliko parkiras na propisno obelezenom mestu i ne platis (ili zaboravis da produzis, ili ti istekne maksimalno vreme), skoro sigurno dobijas ,,kaznu" (tj. ,,kartu za celodnevno parkiranje") od parking servisa, dok ukoliko parkiras tamo gde ne smes nikako, npr. na sred trotoara, daleko ti je manja sansa da ces zakaciti bilo kakvu kaznu jer za to nije nadlezan parking servis, vec mora da dodje saobracajna policija...koja se daleko manje bavi nepropisnim parkingom nego osoblje Parking servisa proveravanjem naplate. Meni je to nekako suludo. Neko ko je parkirao na uredno obelezenom parking mestu gde je dozvoljeno parkiranje, ali nije platio parking, je ucinio daleko manji prekrsaj nego neko ko je parkirao tamo gde ne sme (i tu potencijalno ugrozio neciju bezbednost - dok onaj sto ne placa samo ugrozava budzet grada).

Edited by hazard
Posted

Da, da. Pitao ja jednom njihovog radnika za neke nepropisno parkirane i on mi kaze da to nije njegova nadleznost. Cak ni da pozove pauka.

Posted

Da li je to grad odustao od ideje podzemnih kontejnera? Prošle godine su dva stara oštećena zamenjena novim modernijeg dizajna (jedan u Pop Lukinoj, drugi u Cara Uroša), kad pre par nedelja na donjem Dorćolu počelo vraćanje zelenih nadzemnih kontejnera, na tri lokacije su postavili njih 8. Podloga kod tih starih podzemnih je toliko trula da čovek lako može da propadne i unakazi se. 

Jel to ono, džaba smo kopali?!

Posted

Da li je to grad odustao od ideje podzemnih kontejnera? Prošle godine su dva stara oštećena zamenjena novim modernijeg dizajna (jedan u Pop Lukinoj, drugi u Cara Uroša), kad pre par nedelja na donjem Dorćolu počelo vraćanje zelenih nadzemnih kontejnera, na tri lokacije su postavili njih 8. Podloga kod tih starih podzemnih je toliko trula da čovek lako može da propadne i unakazi se. 

ne znam da li su odustali, jer su kod mene u kraju jedan takav, pre neki dan potpuno obnovili.

Međutim, i dalje se postavlja pitanje njihove opravdanosti, jer ne zadovoljavaju kriterijume svrstavanja otpada po kategorijama za reciklažu. 

Posted

naravno da nije džaba, pojedinci su se sasvim fino ugradili u sve to.

i iskreno se nadam da će ih zakopati, jer su užasno nefunkcionalni, a mislim i da direktno ugrožavaju opstanak većeg broja ljudi koji se bave reciklažom

Posted

To za podzemne kontejnere je direktno bilo da se utera ozbiljna kinta jednom preduzeću...

Pokušan je damage control sa uvođenjem druge vrste podzemnih kontejnera (mislim kao što su u NS) koji su kao praktičniji ali mislim da je naposletku to sve ćao...

Da ne pričam već da je generalno stanje u finansijama grada blago rečeno, katastrofalno. I za tekuće funksionisanje nemaju, slaba zima ih je spasila od potpunog raspada grejnog sistema itd...

....shit has hit the fan...

Posted

i iskreno se nadam da će ih zakopati, jer su užasno nefunkcionalni, a mislim i da direktno ugrožavaju opstanak većeg broja ljudi koji se bave reciklažom

Као извор прихода су се често показали нередовни, па је екипа често морала да допуњује приходе шахтовима и којекаквим кабловима.

Posted

Питање је за неспособни партијски кадар који не уме да изведе ниједну акцију а да је не усере. Почев од тога да су направили акцију са кесама за рециклажу, коју су грађани одлично прихватили, али су они у прорачуну заборавили да урачунају цену поштарине за кесе, па је то све стало после пар месеци (односно кесе су могле да се подигну на пар места у граду). Па онда преко тендера направљеног за једног произвођача, чије се решење поклопца показало као потпуни распад.

Иако су поклопци на контејнерима лепо решени, екипа која рециклира их преврне како би им било лакше да ради. Са отвореним контејнерима и великим врућинама, имаћемо овог лета доста миомириса и мува.

Posted

Као извор прихода су се често показали нередовни, па је екипа често морала да допуњује приходе шахтовима и којекаквим кабловима.

a ti baš znaš da je to sve ista ekipa?

Posted

Ja sam proslog leta video pauka kako odnosi nepropisno parkiran auto na Adi...sad video sam to jedanput (ali i nije kao da sam blejao na Adi svaki dan, otisao sam mozda 5-6 puta tokom leta), i ako se dobro secam taj sto je bio odnesen je parkirao tako da je blokirao autobusku stanicu.

Inace da, ironija sa parking zonama je da ukoliko parkiras na propisno obelezenom mestu i ne platis (ili zaboravis da produzis, ili ti istekne maksimalno vreme), skoro sigurno dobijas ,,kaznu" (tj. ,,kartu za celodnevno parkiranje") od parking servisa, dok ukoliko parkiras tamo gde ne smes nikako, npr. na sred trotoara, daleko ti je manja sansa da ces zakaciti bilo kakvu kaznu jer za to nije nadlezan parking servis, vec mora da dodje saobracajna policija...koja se daleko manje bavi nepropisnim parkingom nego osoblje Parking servisa proveravanjem naplate. Meni je to nekako suludo. Neko ko je parkirao na uredno obelezenom parking mestu gde je dozvoljeno parkiranje, ali nije platio parking, je ucinio daleko manji prekrsaj nego neko ko je parkirao tamo gde ne sme (i tu potencijalno ugrozio neciju bezbednost - dok onaj sto ne placa samo ugrozava budzet grada).

Како фино уме да започне понедељак.Данас ми паук однео ауто.Који ме ђаво терао да пишем синоћ на ту тему овде.

Posted

a ti baš znaš da je to sve ista ekipa?

За каблове је било неколико вести по новинама, кад су сечени високоенергетски каблови испод моста.

А ако мислиш да је добра идеја да се подржава такав начин живота по граду, нема шта да дискутујемо даље.

Posted

paradoksalno s tim podzemnim djubretom, ono je funkcionalno na nbg, zato shto ima mesta pa ih naredjaju 10 u nizu, pa ok. ali isto tako nikom nije smetalo ni da bude niz nadzemnih ko i do sad, vecih i cao. a tamo gde je frka za prostor, tipa u starim jezgrima, koliko je to uopshte funkcionisalo? :unsure:

Posted (edited)

@vathra

Znam da su sečeni i kradeni i kablovi i svakojaka gvožđa koja stoje na izvolte.

Ako impliciraš da je lopuža svako ko iz raznih razloga kopa po kontejneru, onda nema šta da diskutujemo dalje.

Edited by Frile
Posted

Питање је за неспособни партијски кадар који не уме да изведе ниједну акцију а да је не усере. Почев од тога да су направили акцију са кесама за рециклажу, коју су грађани одлично прихватили, али су они у прорачуну заборавили да урачунају цену поштарине за кесе, па је то све стало после пар месеци (односно кесе су могле да се подигну на пар места у граду). Па онда преко тендера направљеног за једног произвођача, чије се решење поклопца показало као потпуни распад.

Иако су поклопци на контејнерима лепо решени, екипа која рециклира их преврне како би им било лакше да ради. Са отвореним контејнерима и великим врућинама, имаћемо овог лета доста миомириса и мува.

Pod "poklopci" misliš na celu onu ploču koje je na šarkama i otvara se kad kamion hoće da izvuče kontejner da isprazni...

Onaj poklopac u koji građani bacaju đubre je loše rešenje i premali je...

Posted

Pod "poklopci" misliš na celu onu ploču koje je na šarkama i otvara se kad kamion hoće da izvuče kontejner da isprazni...

Onaj poklopac u koji građani bacaju đubre je loše rešenje i premali je...

pa jeste, ali ja vec vidim gradjanje kako se medjusobno ubacuju ili samoinicijativno ulaze nekim poslom u veci otvor za bacanje djubreta. pusti ti to :unsure:

sitnu djecu da ne pominjemo.