Jump to content

Beograd

Featured Replies

On 4. 5. 2016. at 15:12, Frank Pembleton said:

E da jel taj deo kataburme nema centralno grejanje? Što može da bude plus kakvi su ovi hoštapleri...

....shit has hit the fan...

nema.

što je sada super s obzirom na cene

mislim da imaju onaj mini blok zgrada sa crvenom fasadnom ciglom na početku, kada bus ulazi u m. gregoran

• Replies 30.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hvala... Nece trebati hospis niti bilo sta, umro je jutros. (Da ne trolujem vise temu, mozda cemo o tom negde drugde, a najverovatnije nigde.)

• Ja bih mu u načelu ovo dozvolio. Naš Zoo vrt je mali, ima šmeka i nostalgije, ali životinje u njemu ne mogu da žive lepo i normalno, skučen prostor, okolna buka, neprirodno stanište. Kad odeš recimo u

• Trole su odletele zbog pogona na Dorcolu. Mora da se gradi tu.   Ne trazite neko dublje znacenje od toga posto ga nema.

Posted Images

On 4. 5. 2016. at 13:47, garcia said:

neće da letuje, nego da studira valjda

možda je upisao višu pomorsku

:unsure:

On 4. 5. 2016. at 15:21, MayDay said:

Beograd je poznat po tome da ima low random crime rate. Ja idem ulicom i u autobus znajući da me niko neće pljačkati, da me neće niko fizički napasti, niti bilo šta slično.

Ima organizovanog kriminal i terora od strane države, ali nisam znala da ima ovako nečeg.

Zavisi gde si i - pre svega - od doba dana: u okolini Cvetka je skoro pa redovna pojava sacovanja musterija po menjacnicama i pracenje istih, narocito ako se krenu ka spletu malih ulica izmedju Bulevara i Milana Rakica.

Ekipe su obicno troclane, 1 klinac obavezno, a zrtve po pravilu zene, nagledao sam se svega i svacega, obaska sto u tom delu grada u boljestojecim privatnim kucama nije bas moda izaci napolje i videti ko doziva u pomoc.

Ucestalost, prema prici lika iz PS Zvezdara, i do 3-4 napada nedeljno, racunajuci samo prijavljene.

Beograd je poznat po tome da ima low random crime rate. Ja idem ulicom i u autobus znajući da me niko neće pljačkati, da me neće niko fizički napasti, niti bilo šta slično.

Ima organizovanog kriminal i terora od strane države, ali nisam znala da ima ovako nečeg.

Zavisi od kraja grada. Po (nekim) predgradjima, tipa karaburme, jerkovic, gornji munze i to, izgleda mi stvarno da je na korak od devedesetih kad su se klinci po ulici boli nozevima za patike. Sve je veca beda i ocaj.

On 4. 5. 2016. at 17:18, namenski said:

Zavisi gde si i - pre svega - od doba dana: u okolini Cvetka je skoro pa redovna pojava sacovanja musterija po menjacnicama i pracenje istih, narocito ako se krenu ka spletu malih ulica izmedju Bulevara i Milana Rakica.

Ekipe su obicno troclane, 1 klinac obavezno, a zrtve po pravilu zene, nagledao sam se svega i svacega, obaska sto u tom delu grada u boljestojecim privatnim kucama nije bas moda izaci napolje i videti ko doziva u pomoc.

Ucestalost, prema prici lika iz PS Zvezdara, i do 3-4 napada nedeljno, racunajuci samo prijavljene.

ponekad mislim da živim u švici

ja stvarno ovo ne primećujem, ne kažem da ne postoji, al ja to zaista ne vidim u svom okruženju, i okruženju meni bliskih

Ovo za dzeparenje u okolini Cvetka je istina.

On 4. 5. 2016. at 18:59, kud u maglu Simoviću said:

ponekad mislim da živim u švici

ja stvarno ovo ne primećujem, ne kažem da ne postoji, al ja to zaista ne vidim u svom okruženju, i okruženju meni bliskih

Cenim da percepcijatm ovakvih i slicnih pojava poprilicno zavisi i od konstitucije percepcionistetm: sa 2 metra i 100 kila zive vage nisam bas pogodan za pracenje, ali sam imao prilike da u praksi vidim par dogadjanja, slucajno naidjem, obaska sto pricao sa likom iz policije u jednoj od tih situacija.

Same zene, starije pogotovo, muskarci takodje, posle obratio paznju, strazari se oko menjacnica narocito i oko onih redova ispred neke banke.

On 4. 5. 2016. at 19:11, djeneralche said:

Ovo za dzeparenje u okolini Cvetka je istina.

Ma da je dzeparenje, mislim klasicno, da ne osetis, nego otimanje, zena vise od 5 minuta zvala u pomoc, vriskala, zimsko doba, sumrak, grcevito stezala tasnu, sreca ili nesreca da kais i ruka izdrzali, vukli je po snegu i sto je najgore - po njenim recima - navracali se par puta posto su se sklanjali kad im se ucinilo da neko nailazi.

On 4. 5. 2016. at 12:56, Bujodrag said:

Veruj mi, ovi ostali što hejtuju Karaburmu nude  za iznajmljivanje mnogo lošije stanove.

Realno čitav grad je postao katastrofalan, gledam Dorćol pre neki dan, kapuljače i trenerke, ova moja Sarajevska (koja je takođe odvratna) je Menhetn u odnosu na ono čudo.

donji dorćol je uvek bio u fazonu kapuljača & trenerka

ono iznda cdušana je druga priča

Istina, nije nam grad na nekom nivou. 
Al', ne smemo se predati.

Beograd je poznat po tome da ima low random crime rate

Odakle ovaj podatak ?

Pljacki ima koliko hoces, moja zena radila u filijali koja je opljackana, apoteke su stalna meta, bodu se ljudi u sred noci u cenntru bukvalno bez razloga...

Kakva nam je policija još smo i dobri. Ja se još uvek ne osećam nebezbedno na ulici noću, veća frka mi je bila u Istambulu svojevremeno. Mada postaje sve gore zaista.

On 4. 5. 2016. at 22:32, kud u maglu Simoviću said:

...ispod šjina.

Šjine (tramvajske šine u Dušanovoj) su veća civilizacijska prepreka i podela nego što je bio Berlinski zid.

Moja poznanica zivi u Dusanovoj, ali na "pravoj" strani i ona jedva da poznaje Donji Dorcol :) Ja sam ziveo kratko u Mike Alasa i zavoleo sam taj kraj i mislim da bi u nekom povoljnom socio-ekonomskom scenariju Donji Dorcol postao prilicno hip (btw, najhip kraj u Buenos Airesu nevidjeno lici na Donji D, samo je naravno sredjeniji).

Gledao sam neki dan statistiku, stopa ubistava u Beogradu se kretala poslednjih godina izmedju 2 i 2.5. To nije katastrofalna statistika (mada ima prostora za poboljsanje). Na nivou cele zemlje mislim da stvari stoje jos "bolje", Srbija je recimo negde na nivou sa Finskom, a u nekim godinama Finska bude cak i gora. E, sad, sitni kriminal moze biti da je druga prica (mada mislim da bi korelacija trebalo da bude prilicna), tu nemam pojma kako stvari stoje.

On 4. 5. 2016. at 22:32, kud u maglu Simoviću said:

meni poznanik s neimara reko da se mi s novog beograda prepoznajmo u gradu po tome sto smo sredjeni. on je u gradu kod kuce, i moze i u trenerci i papucama.