Prospero Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 E da jel taj deo kataburme nema centralno grejanje? Što može da bude plus kakvi su ovi hoštapleri... ....shit has hit the fan... nema. što je sada super s obzirom na cene mislim da imaju onaj mini blok zgrada sa crvenom fasadnom ciglom na početku, kada bus ulazi u m. gregoran
kud u maglu Simoviću Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 neće da letuje, nego da studira valjdamožda je upisao višu pomorsku
namenski Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Beograd je poznat po tome da ima low random crime rate. Ja idem ulicom i u autobus znajući da me niko neće pljačkati, da me neće niko fizički napasti, niti bilo šta slično. Ima organizovanog kriminal i terora od strane države, ali nisam znala da ima ovako nečeg. Zavisi gde si i - pre svega - od doba dana: u okolini Cvetka je skoro pa redovna pojava sacovanja musterija po menjacnicama i pracenje istih, narocito ako se krenu ka spletu malih ulica izmedju Bulevara i Milana Rakica. Ekipe su obicno troclane, 1 klinac obavezno, a zrtve po pravilu zene, nagledao sam se svega i svacega, obaska sto u tom delu grada u boljestojecim privatnim kucama nije bas moda izaci napolje i videti ko doziva u pomoc. Ucestalost, prema prici lika iz PS Zvezdara, i do 3-4 napada nedeljno, racunajuci samo prijavljene.
palikaris Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Beograd je poznat po tome da ima low random crime rate. Ja idem ulicom i u autobus znajući da me niko neće pljačkati, da me neće niko fizički napasti, niti bilo šta slično. Ima organizovanog kriminal i terora od strane države, ali nisam znala da ima ovako nečeg. Zavisi od kraja grada. Po (nekim) predgradjima, tipa karaburme, jerkovic, gornji munze i to, izgleda mi stvarno da je na korak od devedesetih kad su se klinci po ulici boli nozevima za patike. Sve je veca beda i ocaj.
kud u maglu Simoviću Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Zavisi gde si i - pre svega - od doba dana: u okolini Cvetka je skoro pa redovna pojava sacovanja musterija po menjacnicama i pracenje istih, narocito ako se krenu ka spletu malih ulica izmedju Bulevara i Milana Rakica. Ekipe su obicno troclane, 1 klinac obavezno, a zrtve po pravilu zene, nagledao sam se svega i svacega, obaska sto u tom delu grada u boljestojecim privatnim kucama nije bas moda izaci napolje i videti ko doziva u pomoc. Ucestalost, prema prici lika iz PS Zvezdara, i do 3-4 napada nedeljno, racunajuci samo prijavljene. ponekad mislim da živim u švicija stvarno ovo ne primećujem, ne kažem da ne postoji, al ja to zaista ne vidim u svom okruženju, i okruženju meni bliskih
namenski Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 ponekad mislim da živim u švici ja stvarno ovo ne primećujem, ne kažem da ne postoji, al ja to zaista ne vidim u svom okruženju, i okruženju meni bliskih Cenim da percepcijatm ovakvih i slicnih pojava poprilicno zavisi i od konstitucije percepcionistetm: sa 2 metra i 100 kila zive vage nisam bas pogodan za pracenje, ali sam imao prilike da u praksi vidim par dogadjanja, slucajno naidjem, obaska sto pricao sa likom iz policije u jednoj od tih situacija. Same zene, starije pogotovo, muskarci takodje, posle obratio paznju, strazari se oko menjacnica narocito i oko onih redova ispred neke banke. Ovo za dzeparenje u okolini Cvetka je istina. Ma da je dzeparenje, mislim klasicno, da ne osetis, nego otimanje, zena vise od 5 minuta zvala u pomoc, vriskala, zimsko doba, sumrak, grcevito stezala tasnu, sreca ili nesreca da kais i ruka izdrzali, vukli je po snegu i sto je najgore - po njenim recima - navracali se par puta posto su se sklanjali kad im se ucinilo da neko nailazi.
Anonymous Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Veruj mi, ovi ostali što hejtuju Karaburmu nude za iznajmljivanje mnogo lošije stanove. Realno čitav grad je postao katastrofalan, gledam Dorćol pre neki dan, kapuljače i trenerke, ova moja Sarajevska (koja je takođe odvratna) je Menhetn u odnosu na ono čudo.
kud u maglu Simoviću Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 donji dorćol je uvek bio u fazonu kapuljača & trenerka ono iznda cdušana je druga priča
Bujodrag Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Istina, nije nam grad na nekom nivou. Al', ne smemo se predati.
Lezilebovich Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Beograd je poznat po tome da ima low random crime rate Odakle ovaj podatak ? Pljacki ima koliko hoces, moja zena radila u filijali koja je opljackana, apoteke su stalna meta, bodu se ljudi u sred noci u cenntru bukvalno bez razloga...
Anonymous Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Kakva nam je policija još smo i dobri. Ja se još uvek ne osećam nebezbedno na ulici noću, veća frka mi je bila u Istambulu svojevremeno. Mada postaje sve gore zaista.
Topola Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 donji dorćol je uvek bio u fazonu kapuljača & trenerka ono iznda cdušana je druga priča ...ispod šjina. Šjine (tramvajske šine u Dušanovoj) su veća civilizacijska prepreka i podela nego što je bio Berlinski zid.
Kampokei Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Moja poznanica zivi u Dusanovoj, ali na "pravoj" strani i ona jedva da poznaje Donji Dorcol :) Ja sam ziveo kratko u Mike Alasa i zavoleo sam taj kraj i mislim da bi u nekom povoljnom socio-ekonomskom scenariju Donji Dorcol postao prilicno hip (btw, najhip kraj u Buenos Airesu nevidjeno lici na Donji D, samo je naravno sredjeniji). Gledao sam neki dan statistiku, stopa ubistava u Beogradu se kretala poslednjih godina izmedju 2 i 2.5. To nije katastrofalna statistika (mada ima prostora za poboljsanje). Na nivou cele zemlje mislim da stvari stoje jos "bolje", Srbija je recimo negde na nivou sa Finskom, a u nekim godinama Finska bude cak i gora. E, sad, sitni kriminal moze biti da je druga prica (mada mislim da bi korelacija trebalo da bude prilicna), tu nemam pojma kako stvari stoje.
darling Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 donji dorćol je uvek bio u fazonu kapuljača & trenerka ono iznda cdušana je druga priča meni poznanik s neimara reko da se mi s novog beograda prepoznajmo u gradu po tome sto smo sredjeni. on je u gradu kod kuce, i moze i u trenerci i papucama.
Recommended Posts