MayDay Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Šta?! U Beogradu ima takvog nasumičnog kriminala? Bez zezanja, ne mogu da verujem.
palikaris Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 atmosfera u beogradu sve vise podseca na devedesete, kada su se regularno desavale takve stvari.
Lezilebovich Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Ti mislis da iza svakog kriminalnog dela stoji neki morijarti ili barem andrej vucic ? Pa naravno da ima otimanja i pljacki svega i svacega, sa i bez pistolja...
Anonymous Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 "Karaburma" zvuči kao "crni prsten" na turskom. To bi moglo značiti da su ljudi trebali zaobilaziti područje kao da je zabranjeno; ili da je tu bio turski zatvor tog imena; ili da su na tom mestu izvršavane smrtne kazne vešanjem o neku alku; ili da su Turci pogubljenje eufemistički zvali "venčanje sa smrću" (jer burma je venčani prsten). Srpski knez Miloš Obrenović je u 19. veku naredio da Karaburma bude zvanično mesto za pogubljenja (nedaleko od današnjeg Pančevačkog mosta), što je ostalo do 1912. i doprinosilo ozloglašenosti kraja ("poslati nekoga na Karaburmu" tj. pogubiti ga). Nedaleko od mosta je bila i kafilerija, gde su od kože pasa lutalica pravili rukavice. Pored Dunava je 1898. podignuta beogradska klanica, na zemljištu Džehanovo koje je ustupio kralj.
morgana Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Takoreci, sagradjena je na starom indijanskom groblju i treba je porusiti
Frile Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 "Karaburma" zvuči kao "crni prsten" na turskom. To bi moglo značiti da su ljudi trebali zaobilaziti područje kao da je zabranjeno; ili da je tu bio turski zatvor tog imena; ili da su na tom mestu izvršavane smrtne kazne vešanjem o neku alku; ili da su Turci pogubljenje eufemistički zvali "venčanje sa smrću" (jer burma je venčani prsten). joj mila majko
Bujodrag Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Milošice, strašna je Karaburma, beži odatle. No, srećom, imam neke stanove za iznajmljivanje u boljim krajevima. Vrlo povoljno, cijena sitnica. Veruj mi, ovi ostali što hejtuju Karaburmu nude za iznajmljivanje mnogo lošije stanove.
teacher Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Hvala jos jednom.Verovatno uzimam taj kod Stare okretnice pa kud puklo. :D tamo sam i ja započeo svoj beogradski život daleke 1995. a vidi gde sam sad ()
garcia Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Takoreci, sagradjena je na starom indijanskom groblju i treba je porusiti urušiće se sama zbog kompromitovane statike... ivenčuali.
Prospero Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 ja sam na 100m od stare okretnice, dobrodošao u raj (ostavi svaku nadu na ulazu)
Frank Pembleton Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 E da jel taj deo kataburme nema centralno grejanje? Što može da bude plus kakvi su ovi hoštapleri... ....shit has hit the fan...
MayDay Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Ti mislis da iza svakog kriminalnog dela stoji neki morijarti ili barem andrej vucic ? Pa naravno da ima otimanja i pljacki svega i svacega, sa i bez pistolja... Beograd je poznat po tome da ima low random crime rate. Ja idem ulicom i u autobus znajući da me niko neće pljačkati, da me neće niko fizički napasti, niti bilo šta slično. Ima organizovanog kriminal i terora od strane države, ali nisam znala da ima ovako nečeg.
Hella Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 atmosfera u beogradu sve vise podseca na devedesete, kada su se regularno desavale takve stvari. sumnjam da je to istina milogled je rekao da neće biti devedesetih ako dođe toma
Recommended Posts