Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Šta?! U Beogradu ima takvog nasumičnog kriminala? Bez zezanja, ne mogu da verujem.

Posted

atmosfera u beogradu sve vise podseca na devedesete, kada su se regularno desavale takve stvari.  

Posted

Ti mislis da iza svakog kriminalnog dela stoji neki morijarti ili barem andrej vucic ?

Pa naravno da ima otimanja i pljacki svega i svacega, sa i bez pistolja...

Posted

"Karaburma" zvuči kao "crni prsten" na turskom. To bi moglo značiti da su ljudi trebali zaobilaziti područje kao da je zabranjeno; ili da je tu bio turski zatvor tog imena; ili da su na tom mestu izvršavane smrtne kazne vešanjem o neku alku; ili da su Turci pogubljenje eufemistički zvali "venčanje sa smrću" (jer burma je venčani prsten).

Srpski knez Miloš Obrenović je u 19. veku naredio da Karaburma bude zvanično mesto za pogubljenja (nedaleko od današnjeg Pančevačkog mosta), što je ostalo do 1912. i doprinosilo ozloglašenosti kraja ("poslati nekoga na Karaburmu" tj. pogubiti ga). Nedaleko od mosta je bila i kafilerija, gde su od kože pasa lutalica pravili rukavice. Pored Dunava je 1898. podignuta beogradska klanica, na zemljištu Džehanovo koje je ustupio kralj.

Posted

Takoreci, sagradjena je na starom indijanskom groblju i treba je porusiti

Posted
"Karaburma" zvuči kao "crni prsten" na turskom. To bi moglo značiti da su ljudi trebali zaobilaziti područje kao da je zabranjeno; ili da je tu bio turski zatvor tog imena; ili da su na tom mestu izvršavane smrtne kazne vešanjem o neku alku; ili da su Turci pogubljenje eufemistički zvali "venčanje sa smrću" (jer burma je venčani prsten).

joj mila majko

Posted

Milošice, strašna je Karaburma, beži odatle.

No, srećom, imam neke stanove za iznajmljivanje u boljim krajevima. Vrlo povoljno, cijena sitnica.

Veruj mi, ovi ostali što hejtuju Karaburmu nude  za iznajmljivanje mnogo lošije stanove.

Posted

Hvala jos jednom.Verovatno uzimam taj kod Stare okretnice pa kud puklo. :D

tamo sam i ja započeo svoj beogradski život daleke 1995. a vidi gde sam sad (:isuse:)

Posted

Takoreci, sagradjena je na starom indijanskom groblju i treba je porusiti

urušiće se sama zbog kompromitovane statike... ivenčuali.

Posted

neće da letuje, nego da studira valjda

Posted

ja sam na 100m od stare okretnice, dobrodošao u raj (ostavi svaku nadu na ulazu)  :evil:

Posted

E da jel taj deo kataburme nema centralno grejanje? Što može da bude plus kakvi su ovi hoštapleri...

....shit has hit the fan...

Posted

Ti mislis da iza svakog kriminalnog dela stoji neki morijarti ili barem andrej vucic ?

Pa naravno da ima otimanja i pljacki svega i svacega, sa i bez pistolja...

Beograd je poznat po tome da ima low random crime rate. Ja idem ulicom i u autobus znajući da me niko neće pljačkati, da me neće niko fizički napasti, niti bilo šta slično.

Ima organizovanog kriminal i terora od strane države, ali nisam znala da ima ovako nečeg.

Posted

atmosfera u beogradu sve vise podseca na devedesete, kada su se regularno desavale takve stvari.  

sumnjam da je to istina milogled je rekao da neće biti devedesetih ako dođe toma :fantom: