Prokleto Djubre Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Skroz je kul knjiga, mozda malo previse lozacka i ima poneki deo gde se oslanja na "prica se". Mislim da autor kad vodi ide ispod Tasa, bar je tako bilo pre dosta godina. To je prilicno jedinstvena prilika da se vide prirodne pecine i nemacki bunkeri u samom centru grada. Mislim da bi bilo zanimljivo strancima, domacima i bilo kome koga zanimaju takve stvari. Ko nije bio, snazno savetujem da ode, ako nista drugo, zato sto vise necete prolaziti parkom na isti nacin ;)
MayDay Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Pa to je super! Ipak ću rezervisati subotu kada je na srpskom tura. Šta još kaže knjiga, pored Taša, gde još ima tih podzemnih struktura?
Prokleto Djubre Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Ma svuda po gradu, Dorcol, Zemun, Kalis... Vecina toga nije istrazena tako da se neke od pomenutih stvari moraju uzeti sa zrnom soli. To nista ne smeta knjizi da bude veoma interesantna za citanje.
MayDay Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Sad se baš radujem. Mislim da će i njoj biti kul jer je inženjer građevine i bavi se kroćenjem reka. :D
akibono Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Sad se baš radujem. Mislim da će i njoj biti kul jer je inženjer građevine i bavi se kroćenjem reka. :D Odlična je knjiga od istog autora 'Tajne Novog Beograda', o razvoju istog pre 2. sv. rata - nisam nikakav ljubitelj tzv. NBg. ali knjigu svima preporučujem da je bar prelistaju (super priča i super fotke). Ima puno o danskom pravljenju savske obale, istoj ovoj koju i danas koristimo... dok je ovi sad ne preoru :(
hazard Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Super je knjiga Beograd ispod Beograda, preporuka.
gospa buba Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 (edited) Odlična je knjiga od istog autora 'Tajne Novog Beograda', o razvoju istog pre 2. sv. rata - nisam nikakav ljubitelj tzv. NBg. ali knjigu svima preporučujem da je bar prelistaju (super priča i super fotke). Ima puno o danskom pravljenju savske obale, istoj ovoj koju i danas koristimo... dok je ovi sad ne preoru :(junior ima i obozava, nekoliko knjiga Edited April 19, 2016 by gospa buba
kud u maglu Simoviću Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Odlična je knjiga od istog autora 'Tajne Novog Beograda', o razvoju istog pre 2. sv. rata - nisam nikakav ljubitelj tzv. NBg. ali knjigu svima preporučujem da je bar prelistaju (super priča i super fotke). Ima puno o danskom pravljenju savske obale, istoj ovoj koju i danas koristimo... dok je ovi sad ne preoru :( +1
MayDay Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Odlična je knjiga od istog autora 'Tajne Novog Beograda', o razvoju istog pre 2. sv. rata - nisam nikakav ljubitelj tzv. NBg. ali knjigu svima preporučujem da je bar prelistaju (super priča i super fotke). Ima puno o danskom pravljenju savske obale, istoj ovoj koju i danas koristimo... dok je ovi sad ne preoru :( Sad ću da istražim! :)
Frank Pembleton Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Odlična je knjiga od istog autora 'Tajne Novog Beograda', o razvoju istog pre 2. sv. rata - nisam nikakav ljubitelj tzv. NBg. ali knjigu svima preporučujem da je bar prelistaju (super priča i super fotke). Ima puno o danskom pravljenju savske obale, istoj ovoj koju i danas koristimo... dok je ovi sad ne preoru :( Jel to ima u knjizarama da se kupi?Ja se secam maglovito neke knjige o NBG ali bila su valjda dva autora...
kud u maglu Simoviću Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 tako je. autori su z. nikolić i mirko radonjić. sad ima i drugo izdanje ima na sajtu delfi knjižare
hazard Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Jel to ima u knjizarama da se kupi?Ja se secam maglovito neke knjige o NBG ali bila su valjda dva autora... Ja mislim da obe knjige ima u bilo kom Vulkanu da se kupe...bar je bilo svaki put kada sam ja tamo ulazio (nisam usao od oktobra meseca, ali kapiram da se nije nesto mnogo bitno promenilo). Kakva mu je ova treca knjiga, o masonskim simbolima po beogradskim fasadama, je li citao to neko? Je li zalazi previse u konspirologiju ili se samo drzi cinjenica? To da su mnogi vidjeniji beogradjani pre drugog svetskog rata bili masoni nije nikakva tajna...
Frank Pembleton Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 tako je. autori su z. nikolić i mirko radonjić. sad ima i drugo izdanje ima na sajtu delfi knjižare Znaci to je nastavak?Vidim da je Sl. Glasnik izdavac...
Recommended Posts