Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Prpustih li ivenat™ ili gamad nisu svečano otvarala asfaltiranu Cvetkovu pijacu?

Posted

hehe kako ce ruzno biti pokarani, u mom komsiluku na vracaru nema ko nece da izadje da glasa protiv njih

mislim da će se ti što izlaze da glasaju gorko pokajati kad vide otvaranje novog "urbanog odmorišta" na raskrsnici Topolske i Novopazarske...

Posted (edited)

Iza studentskog grada, mislim da je Z.Đinđića 167 broj

ne verujem. koliko na istoj lokaciji tj. kod solitera "tri pendreka" već 7-8 godina ima ovakvo super igralište, sa zamkom i gumiranim podlogama ispod ljuljaski i kalckalica i sada prave sirotinjsko igralište kakvo nisu još od 1970 ih.

223500161341ce2cb6a93600e83acd9fa1e93c29

Edited by Arkadija
Posted

Pa da, ovo tvoje je preko puta interexa, a ovo je iza studenjaka, kod službenog ulaza, blizu Aroma marketa i onog reda prodavnica i teretane. Prežin i moj komšiluk

Posted

Pa da, ovo tvoje je preko puta interexa, a ovo je iza studenjaka, kod službenog ulaza, blizu Aroma marketa i onog reda prodavnica i teretane. Prežin i moj komšiluk

Ne stanujem ja tu, nego je tu bila moja pokojna tetka, pa smo nasledili stan. To je inače divno igralište, ograđeno je i deca, ona manja, ne mogu da odlutaju. Ima puno klupa, i sećam se da je tetka volela da siđe i sedi dole u hladovini.

Tako bi trebalo, po meni da izgledaju sva nova igrališta.

Kod moje sestre u blokovima na NBG, ima takvih nekoliko i naravno ima ostataka starih igrališta koja su tu još od kako su se zgrade sazidale. Ne zmam koliko košta tako nešto, a videla sam da su se takva dva , malo manja, napravila na 25.Maju.

Ovo kod Studenjaka što su svečano otvorili mogu da nabiju u svoje guzice.

Posted

Performans ovog otvaranja sam pratio kroz prozor. Bio Sinisa Mali i sendvic brigada sa balonima. Ljudi u bloku su prilicno ispizdeli zbog ovog i to vise zbog samog pravljenja cirkusa sa otvaranjem nego zbog pravljenj stvari desetog prioriteta. To parce travnjaka treba urediti i to ne ovako parcijalno, nego celu parcelu, ali to parce nikome nije neki problem. U nastavku ovoga je parking na povrsini koja prilikom izgradnje nije predvidjena za saobracaj vozila, pa su sve ploce ispucale. Tu smo imali problem i kad je jednom izbio pozar, pa vatrogasci nisu mogli da pridju od parkiranih vozila. Sreca da je bilo u prizemlju, pa su uspeli da pridju sa crevima. Sa druge strane zgrade, prema Risticu, ima jedna parcela koju niko ne odrzava i koja je zarasla u korov. To cak nisu uvrstili u plan kosenja gradskog zelenila, a mesto je idealno da se napravi park i sportsko igraliste. Oso sranje su napravili zato sto ne kosta nista i moze se uraditi za dva dana.

Posted (edited)

E, to.

Kao sto lepo primecuje koleginica Beta K. degradacija Senjaka se nastavlja...

Zaman Beta, pa da li mislis stvarno da je degradacija Senjaka nesto sto se sada desava ili nesto sto je konacno zaustavljeno odlaskom SPO sa lokalne scene i promenom u strukturi DS na lokalu...?

Novi Majdan, nova Kuca Kralja Petra, nekoliko novih ulica, staze, parkovi, osujecena deponija, zatrpan Koletov divlji parking u sumi, itd...

Da ne ispadne da se samohvalim ali mnostvo stvari na tom Senjaku je pomereno sa mrtve tacke u proteklih par godina. Sad se sprema i konacna obnova starog bioskopa gde ce biti centar za avangardni teatar, gde nista nije pipnuto 30 godina.

A kulovi prave ljuljaske bez ljuljaski i pijacu sa fontanom kao za pranje dupeta u orijentalnom svetu i sad ce oni da spasu Senjak...

plasim se da pitam, kako izgledaju Novi Majdan i nova Kuca Kralja Petra?

video sad :isuse: kafancina. gde ce im dusa?

Edited by Majo
Posted

Kad smo kod parkova:

11.04.2016 - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas obnovljeni skver na opštini Stari grad, na kojem je napravljeno novo igralište za decu novim rekvizitima, fontanom i česmom.

To je parkić koji je cele jeseni i zime stajao raskopan, pa su nastavili da ga rade polovinom marta.

Da budme pošten generalno mi se sviđa kako su ga uradili. S tim da se odvod za česme zapušio posle pet dana korišćenja. A od vode je nastala ogromna bara jer ni nivelaciju nisu uradili kako treba.

Posted

Topola, isla sam peske danas od Zeleznicke kroz Gavrila Principa i videla sam jednu auto-mehanicarsku radnju kao da je u jednom tunelu. Je l to to?

Posted

Jeste. To je jedan od tri. Tu pored je jos jedan, odmah do tog koji si videla. Treci je malo dalje.

Posted

Imam još jedno pitanje. Je l dobra knjiga Beograd ispod Beograda? Jedan od autora vodi i turu kroz podzemlje, pa se razmišljam da idem u četvrtak popodne. Prvo, dolazi mi drugarica iz Sarajeva, pa bih da je povedem na nešto tako kul, a drugo je to što mene samu mnogo zanima.

Posted (edited)

Imam još jedno pitanje. Je l dobra knjiga Beograd ispod Beograda? Jedan od autora vodi i turu kroz podzemlje, pa se razmišljam da idem u četvrtak popodne. Prvo, dolazi mi drugarica iz Sarajeva, pa bih da je povedem na nešto tako kul, a drugo je to što mene samu mnogo zanima.

mene isto interesuje, hajde mi zapamti sve. i dali bi bilo kul za strance. Edited by gospa buba