Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

turisticka ulica.dobra rano sabajle kad se vrcem iz grada a u susret mi idu debelguze horde masnih prstiju od jebenog zu-zu-a

Posted

Knez Mihajlovoj ulici treba promeniti ime u Glavna Ulica, jer tako inače treba da bude kao u celom svetu (Mejn Strit) a i da se ljudi iz okoline i daljine lakše snađu  :fantom:

Dobra je ideja da se vrati motorni i trolejbuski saobraćaj u nju, ulepšaće život velegrada.  :thumbsup:

Sa ovim ubrzanim privrednim razvojem i reformama vratiće se i korzo u Glavnu ulicu pa će biti bolje.

Pozdravljam naravno popločavanje Glavne u različitim bojama jer je mnogo življe, mogu deca da igraju školice i neće turiste oči da zabole od monolitnosti!

Posted

Ко је мени крив што имам више него 50+ па знам и памтим шта је био некад Кнез.Најмање важан бар за мене је био Митић.Много важнија америчка и британска читаоница, књижаре, посластичарнице, праве кафане, музичка школа, дом пионира на почетку кнеза.. нећу више...ма доста је и ово

Posted

pa dobro, to je sve stvar subjektivnog ugodjaja, meni je ta ulica polumrtva uprkos gomilama ljudi koji prolaze njom, nije sve u broju ljudi, po toj logici i gradski bus u spicu je mesto gradskih desavanja :P  ne znam kako da objasnim drugacije osim ovako: uporediti taj tip ulica kao sto je knez sa odgovarajucim tipom ulica u recimo pesti, becu i tako dalje i tako dalje

ovo drugo, u pravu si, kao 50+ covek secam se knez mihajlove kada ona nije imala neku konkurenciju u gradu pa je bila bas prestonicka ulica, i za kupovinu i za setnju i druzenje, ma za sve, sto bi se reklo nekada, pravi korzo, naravno, dosle su nove generacije i grad ima duplo vise stanovnika nego u doba moje mladosti + sto se grad nekako decentralizovao + promena ekonomskog i politickog poretka i tako dalje pa je knezu sada, sto se tice ulice kao funkcije drustvenog zivota, konkurencija recimo i tc usce i delta siti u kojima se ljudi ponasaju i borave kao nekada u knezu, idu u provod tipa sedenje po kafeima, u kupovinu, setaju tamo onamo, dolaze porodice sa decom, eto i sa psima dolaze od nedavno, kao na nekadasnjim korzoima

@ljakse

pa po navici u smislu da dodjes do kneza kao glavne ulice, prodjes, smoris se i odes negde dalje gde ti se vise svidjaju kafanske baste, radnje itd :)   bilo bi mnogo bolje da su umesto onih besmislenih radnji sa patikama u tim lokalima raznorazni kafei, restorancici, poslasticarnice i slicno ali ok, to je samo moje misljenje

Realno ništa ne fali Knezu nego si ti omatorio pa te drma nostalgija :P

Tako ću i ja jednog dana, pričaću sa setom i polutugom-polugađenjem eh ovaj Knez danas, samo te 3D hologramske radnje gde možeš da uđeš i virtuelno na sebi probaš ceo katalog pre nego što odlučiš šta ćeš kupiti online, nekada se znalo, uđeš lepo Đak patike, Zara, Springfild, ako ne nađeš u jednom lokalu šta ti se sviđa, ideš dalje, bila je to avantura, lov, iznenađenje, pomalo frustracije a ne ovi klinci danas, klik klik, tap tap, zum zum, probaj hologram, oću neću, klik pa dostava na kućnu adresu, gde je tu duh kupovine u varoši? eh....

:D

Posted

u malo daljoj buducnosti nece biti ljudi.

Posted

vojvođani došli da traže svoje novce :fantom:

Posted

Izbegavam Knez Mihailovu - previše ljudi za moj ukus a ceo koncept je mešavina vašara i ispionice kafa. Idem samo kada mi je krajnje odredište u toj ulici.

Put na Kalebrdo me uglavnom vodi preko Kosančića, Pevac kafane, Škole kralj Petar, ili iza Akademije. 

posle rekonstrukcije pevac trga promenićeš trasu

Posted

Prvi put ove godine da se malo ozbiljnije bave cukarickim rukavcem. Jos nisam prosao da ne radi bager :)

Na Adi je izuzetno nizak vodostaj a tamo ostrvca ni u najavi. Bas me zanima sta ce biti kad udare vrucine.

Posted (edited)

Realno ništa ne fali Knezu nego si ti omatorio pa te drma nostalgija :P

pa jeste, ne krijem to, eh kako je lepo bilo biti mlad :lolol:

Ко је мени крив што имам више него 50+ па знам и памтим шта је био некад Кнез.Најмање важан бар за мене је био Митић.Много важнија америчка и британска читаоница, књижаре, посластичарнице, праве кафане, музичка школа, дом пионира на почетку кнеза.. нећу више...ма доста је и ово

eh da, americka citaonica i njihove ploce, pa stari kolarac i grcka kraljica, da ne kazem plavi jadran, bilo pa proslo

Edited by Pontijak
Posted

Knez je i danju i nocu pun ljudi. Ne znam kako se to ide u paru sa "polumrtva ulica".

Leti uvece korzo radi samo tako. Letos su non stop svirali neki super klinci klasiku, malo pre njih su bili brejk denseri.

Meni bilo savrseno da setam dete uvece dok se vracamo sa Kalisa.

A normalno je i da se dosta sadrzaja pomerilo iz Kneza. Idiotski bi bilo da grad od skoro 2 miliona ljudi ima samo jednu ulicu u kojoj se sve desava. Veci je problem sto NBG, Zvezdara, Borca i Miljakovac... nemaju neki pandan Knezu.

Samo Banovo Brdo ima Pozesku koja delimicno podseca na Knez, ali bi i tamo bilo lepse da ima neka pesacka zona

Posted

Knez je i danju i nocu pun ljudi. Ne znam kako se to ide u paru sa "polumrtva ulica".

Leti uvece korzo radi samo tako. Letos su non stop svirali neki super klinci klasiku, malo pre njih su bili brejk denseri.

Meni bilo savrseno da setam dete uvece dok se vracamo sa Kalisa.

A normalno je i da se dosta sadrzaja pomerilo iz Kneza. Idiotski bi bilo da grad od skoro 2 miliona ljudi ima samo jednu ulicu u kojoj se sve desava. Veci je problem sto NBG, Zvezdara, Borca i Miljakovac... nemaju neki pandan Knezu.

Samo Banovo Brdo ima Pozesku koja delimicno podseca na Knez, ali bi i tamo bilo lepse da ima neka pesacka zona

Plato ispred doma kulture "Vuk" i opštine Zvezdara je pun ljudi uveče, jurcaju deca, ima klupica, mini sajmova, ima i kafić. Da sam neka vlast, onaj izgoreli depo preko puta bih rašćistila i napravila park / plato / trgić.

Posted

Prvi put ove godine da se malo ozbiljnije bave cukarickim rukavcem. Jos nisam prosao da ne radi bager :)

Na Adi je izuzetno nizak vodostaj a tamo ostrvca ni u najavi. Bas me zanima sta ce biti kad udare vrucine.

Sada nije toliko nizak, kada je baš nizak vidi se dno pored staze na prevlaci, a tada naveliko izviri i kamenje nasuto oko znaka koji je pre koju godinu postavljen u Savu nizvodno od samog špica Ade. Sasvim si u pravu, ja decenijama nisam video nikakve radove u rukavcu, čak ni u vreme dok je još Jugopetrol samohotkama dovlačio benzin u svoje skladište, a ponton za pretakanje je bio malo uzvodno od ušća Topčiderke. Ostaje da se vidi koliko je urađeno baš na mestu gde Topčiderka ulazi u rukavac, kao i da se eventualno poradi na čišćenju njenog toka. 

Posted

Veci je problem sto NBG, Zvezdara, Borca i Miljakovac... nemaju neki pandan Knezu.

Da se slusao Cika Jovin davno, Bul. Zorana Djindjica bi danas bio pesacka zona :fantom:

Posted

Plato ispred doma kulture "Vuk" i opštine Zvezdara je pun ljudi uveče, jurcaju deca, ima klupica, mini sajmova, ima i kafić. Da sam neka vlast, onaj izgoreli depo preko puta bih rašćistila i napravila park / plato / trgić.

Da, taj trgic je lepo uredjen, ali premali.

I potvrdjuje moju tezu da ostali delovi grada vape za lokalnim jezgrom