Tvrdica Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 (edited) Da, stvarno je nenadoknadiv urbanistički gubitak to što danas ne mogu džipovi i bembare da se parkiraju na obe strane Kneza, po mogućnosti ukoso i sa prednjim delom na trotoaru. У џипове и бембаре се не разумем, а за ово на слици знам да је трола у Кнезу! Edited April 12, 2016 by Tvrdica
Pontijak Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 italijanski trolejbus :) manje - vise poplocavanje ulice, ni prva ni poslednja ulica kojoj je kolovoz i trotoar zamenjen kada su te ulice postale pesacka zona, ne u bg nego u celoj evropi. problem sa knez mihajlovom je sto je ona, da tako kazem, polumrtva ulica samo niz besmislenih radnji sa patikama i ostalim andrmoljama, prazne i zapustene zgrade u kojima su bile nekada miticeve pa robne kuce beograd, malo je zivahnije u delu od vuka karadzica prema kalemegdanu zbog ugostiteljskih lokala, promenila se vremena, ulica vise nije ni korzo, ni ulica za provod, ni za kupovine, nije vise nista, samo jedna od ulica u centru grada kojom eto ljudi po navici prolaze
kud u maglu Simoviću Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 promenila se vremena, ulica vise nije ni korzo, ni ulica za provod, ni za kupovine, nije vise nista, samo jedna od ulica u centru grada kojom eto ljudi po navici prolaze +1000
Tihajeza Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 polumrtva ulica molim? kako polumrtva, stalno puna. tačno da ne radi mitić, ali to uopšte nije do knez mihajlove. ulica vise nije ni korzo, ni ulica za provod, ni za kupovine, nije vise nista, samo jedna od ulica u centru grada kojom eto ljudi po navici prolaze možda pedesetogodišnjaci imaju neku naviku koje se drže, ali ima par desetina generacija koje nikad nisu formirale tu "naviku" pa opet i danas rado idu knezom. ja volim da šetam knezom / blenem u izloge / idem ka kališu, kuda drugde? / uđem u francuski kulturni centar inako ne znam francuski da razgledam časopise / zvirnem na izložbe / jedem sladoled i bazam ...
ljakse Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Šta znači "prolaženje ulicom po navici"? Slično kao "vožnja prevozom/taksijem po navici"?
J-♣ Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 a koji je tachno problem sa poplochavanjem, uopshte ili samo knjaza? poshto ne sagledavam, nije mi bilo u fokusu u to doba... naravno, nostalgija koju pale stare fotografije grada kog se ne secam je jedna sasvim druga dimenzija Prošle godine Vesić & co rešili da saniraju "štetočinske posledice žute vlasti", a kad su završili saniranja oštećenja ispostavilo se da su omašili sa nijansom granitnih ploča. Posle davali neka naivna objašnjenja da su to iste ploče kao pre 28 godina, a stare ploče vremenom dobile tamnu patinu pa za ove nove treba malo vremena da i one potamne pa da se stope sa starom nijansom. Lažu. Da su bar omanuli samo sa nijansom, nego dunđerisali sa kvalitetom radova, nisu pripremili valjano podlogu (noseći sloj peskovito kamene sitneži) na kojoj ploče leže, a i kvalitet i debljina ugrađenih ploča je sada sumnjiv kad su tako brzo pukle. Inače, ove i predhodne ploče su pukle tako što nekontrolisano ulaze u kasnim noćnim i ranim jutarnjim časovima dostavna vozila pitaj-boga-kakve-osovinske-opterećenosti. Ne znam da li ima saobraćajni znak ograničenja za dozvoljeno osovinsko opterećenje, a i da ima ništa ne pomaže kada nema ko da kontroliše, u tim jutarnjim satima saobraćajna murja je fokusirana na alko prekršaje vozača po gradu, baš ih briga za osovinska prekoračenja.
Pontijak Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 (edited) molim? kako polumrtva, stalno puna. tačno da ne radi mitić, ali to uopšte nije do knez mihajlove. možda pedesetogodišnjaci imaju neku naviku koje se drže, ali ima par desetina generacija koje nikad nisu formirale tu "naviku" pa opet i danas rado idu knezom. ja volim da šetam knezom / blenem u izloge / idem ka kališu, kuda drugde? / uđem u francuski kulturni centar inako ne znam francuski da razgledam časopise / zvirnem na izložbe / jedem sladoled i bazam ... pa dobro, to je sve stvar subjektivnog ugodjaja, meni je ta ulica polumrtva uprkos gomilama ljudi koji prolaze njom, nije sve u broju ljudi, po toj logici i gradski bus u spicu je mesto gradskih desavanja :P ne znam kako da objasnim drugacije osim ovako: uporediti taj tip ulica kao sto je knez sa odgovarajucim tipom ulica u recimo pesti, becu i tako dalje i tako dalje ovo drugo, u pravu si, kao 50+ covek secam se knez mihajlove kada ona nije imala neku konkurenciju u gradu pa je bila bas prestonicka ulica, i za kupovinu i za setnju i druzenje, ma za sve, sto bi se reklo nekada, pravi korzo, naravno, dosle su nove generacije i grad ima duplo vise stanovnika nego u doba moje mladosti + sto se grad nekako decentralizovao + promena ekonomskog i politickog poretka i tako dalje pa je knezu sada, sto se tice ulice kao funkcije drustvenog zivota, konkurencija recimo i tc usce i delta siti u kojima se ljudi ponasaju i borave kao nekada u knezu, idu u provod tipa sedenje po kafeima, u kupovinu, setaju tamo onamo, dolaze porodice sa decom, eto i sa psima dolaze od nedavno, kao na nekadasnjim korzoima @ljakse pa po navici u smislu da dodjes do kneza kao glavne ulice, prodjes, smoris se i odes negde dalje gde ti se vise svidjaju kafanske baste, radnje itd :) bilo bi mnogo bolje da su umesto onih besmislenih radnji sa patikama u tim lokalima raznorazni kafei, restorancici, poslasticarnice i slicno ali ok, to je samo moje misljenje Edited April 12, 2016 by Pontijak
Frile Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 .... bilo bi mnogo bolje da su umesto onih besmislenih radnji sa patikama u tim lokalima raznorazni kafei, restorancici, poslasticarnice i slicno ali ok, to je samo moje misljenje verujem da se oko ovoga najviše slažemo. osim poslastičarnica i sličnog nedostaju fontana, komisioni... više živosti ima u savremenoj administraciji, ferumu, dermi... nego u nanizanim fenserajskim prodavnicama obuće i odeće.
Pontijak Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 (edited) verujem da se oko ovoga najviše slažemo. osim poslastičarnica i sličnog nedostaju fontana, komisioni... više živosti ima u savremenoj administraciji, ferumu, dermi... nego u nanizanim fenserajskim prodavnicama obuće i odeće. pa to. beograd je mnogoljudan grad i mislim da bi svi ugostiteljski lokali dobro radili da su u knezu, eto, na na trgu je uvek sve puno a i lokali pri kraju kneza blizu kalisa su uvek poprilicno popunjeni, ulica bi nekako zivnula i bila bi privlacnija i domorodcima i turistima, ovako je nekako apsurdno, ulice koje sece knez mihajlova se sve vise popunjavaju kafeima i restorancicima a knez ostaje, paaaa... meni polumrtav edit: da, ovo fusersko menjanje popucalih ploca je sramotno ali je sasvim u skladu sa svime sto sadasnje stetocine rade po gradu Edited April 12, 2016 by Pontijak
ljakse Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 jebem li ga, nije baš da gradu fale ugostiteljski objekti. osim ako nisi u fazonu da knez bude ispunjen njima.
Tihajeza Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 pa to. beograd je mnogoljudan grad i mislim da bi svi ugostiteljski lokali dobro radili da su u knezu, eto, na na trgu je uvek sve puno a i lokali pri kraju kneza blizu kalisa su uvek poprilicno popunjeni, ulica bi nekako zivnula i bila bi privlacnija i domorodcima i turistima, ovako je nekako apsurdno, ulice koje sece knez mihajlova se sve vise popunjavaju kafeima i restorancicima a knez ostaje, paaaa... meni polumrtav edit: da, ovo fusersko menjanje popucalih ploca je sramotno ali je sasvim u skladu sa svime sto sadasnje stetocine rade po gradu meni to ima smisla, sediš u manje prometnom ambijentu, da ti se horde pešaka ne očešavaju o ramena dok piješ kafu. a i preteruješ sa patikama, ima ih, ali nije dominantno, ima svega.
Pontijak Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 jebem li ga, nije baš da gradu fale ugostiteljski objekti. osim ako nisi u fazonu da knez bude ispunjen njima. ma naravno da ne fale gradu ugostiteljski objekti ali sta cu kada sam u fazonu da bi mi knez bila mnogo lepsa ulica da ih ima vise + da se nadje konacno neka nova namena za miticeve robne kuce meni to ima smisla, sediš u manje prometnom ambijentu, da ti se horde pešaka ne očešavaju o ramena dok piješ kafu. a i preteruješ sa patikama, ima ih, ali nije dominantno, ima svega. pa ok, neko voli da sedi u manje prometnom ambijentu, neko voli da sedi i gleda prolaznike i prolaznice :D mozda preterujem sa patikama ali te radnje mi bas bodu oci ali to sam samo ja :)
vathra Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Da, stvarno je nenadoknadiv urbanistički gubitak to što danas ne mogu džipovi i bembare da se parkiraju na obe strane Kneza, po mogućnosti ukoso i sa prednjim delom na trotoaru. Зато су надокнадили тај губитак паркирањем по Безистану у касним сатима.
pacey defender Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Izbegavam Knez Mihailovu - previše ljudi za moj ukus a ceo koncept je mešavina vašara i ispionice kafa. Idem samo kada mi je krajnje odredište u toj ulici. Put na Kalebrdo me uglavnom vodi preko Kosančića, Pevac kafane, Škole kralj Petar, ili iza Akademije.
pbg12345 Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 (edited) Izbegavam Knez Mihailovu - previše ljudi za moj ukus a ceo koncept je mešavina vašara i ispionice kafa. Idem samo kada mi je krajnje odredište u toj ulici. Put na Kalebrdo me uglavnom vodi preko Kosančića, Pevac kafane, Škole kralj Petar, ili iza Akademije. +1 ja bas zato volim knez mihajlovu, sto se vecina nabije u nju, pa lakse pobegnem od mase Edited April 12, 2016 by pbg12345
Recommended Posts