Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

moj bivsi kraj :) smesno, i na dorcolu sam bio blizu toplane i tramvajskog depoa a i sada u nbg sam blizu toplane i tramvajskog depoa

Eee ali ovamo imas vise dimnjaka ;)

Posted

Eee ali ovamo imas vise dimnjaka ;)

dadada :D

Posted

Po koji put pomeraju. Čas u martu, čas u junu, čas u septembru...

Posted

Na kraju ce odluciti da ceo kruzni tok i fontanu presele u Savamalu jer je prioritet BnV, a Slavija ce ostati takva kakva jeste.

Posted

vidim, tender se otvara a šta će da se radi. za tih 155 dana može da se uradi samo šminkeraj u vidu "velelepne fontane sa senzorima i cvećem oko nje". ništa drugo. ozbiljna rekonstrukcija saobraćaja (pešačkog, javnog i privatnog) mora duže da traje. 

Posted

Mora. Ali prvo mora da ima jasan koncept kuda i kako ce saobracaj da ide, i motorni i pesacki i biciklisticki i javni. Sudeci kako su obavili pricu oko Plaza centra u Kneza Milosa bolno je ocito da o saobracaju nemaju apsolutno nikakvog pojma. A da ovi sto nesto i znaju nece ili ne mogu da rade sa Goranom & Sinisom.

Vrte tu pricu oko Slavije, svima su se popeli na onu stvar, samo ispaljujuci sve ludje rendere, Ivica Mladjenovic da im pozavidi na smelosti tih vizija. Ali korak u nekom smislu da naprave - ni za lek. Totalni moroni.

Sad je najnovije lupetanje kako ce da sire Bulevar oslobodjenja ka Fransu od Slavije. Posto su vec onako krasno uredili V.Stepe i Autokomandu pa saobracaj samo klizi. Kao krvotok samoupravljackog direktora iz 1978. u Ljigu sto je dan zapocinjao slaninom a zavrsavao pecenjem uz kilo belog vina, sve na racun preduzeca...

Posted

Imao sam priliku da procitam jedan tender (za srpske zeljeznice), da bi dali nase misljenje. Kada sam ga procitao, sjetio sam se tati e price. Tadasnji Soko Mostar je radio neku rampu za vojsku. Kada je dosli do predaje rampe, nije radila. Ovi iz vojske su se naravno pobunili a dobili su odgovor da rampa odgovara svim spesifikacijama koje je vojska dostavila i da bas zbog toga i ne radi. Vojska u stvari i nije dostavila sta u stvari ta rampa treba da radi, dostavila je samo tehnicke spesifikacije i t azila da se one sve ubace u rampu.

Takav je bio i ovaj tender koji sam imao priliku da procitam (samo maxifoot j domen ali i ostali su imali iste zamjerke). Dusu dalo za akbadno podizanje cijene.

Posted

kakva je ovo gipsana cesma? pa ima da se raspadne cim puste vodu

Posted

Cvetnom trgu "preti" ponovno renoviranje?

Beograd -- Samo nekoliko meseci od otvaranja, na Cvetnom trgu problemi. Podovi mokri, plafon prokišnjava, a stakla su zamagljena.

Tek renovirani Cvetni trg, ili, kako ga sugrađani često zovu "beton trg", nakon nekoliko meseci već pokazuje nedostatke. Betonske ploče, osetljive bele boje već su pune "fleka", a u cvećarama je kao u staklenicima - pretoplo, pišu Večernje novosti.

Iako radnici JKP "Zelenilo" svakodnevno sređuju trg, zbog bele podloge uopšte ne izgleda čisto, pogotovo posle kiše. Nivo kosog trga koji se spaja sa Ulicom kralja Milana veliki je problem za majke sa malom decom, koje ih ovde moraju "držati na oku". 

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, tek useljene cvećare mogle bi ponovo na renoviranje u narednom periodu. Stanje u njima je trenutno više nego zabrinjavajuće, jer radnici rade u teškim uslovima. 

Staklo je konstantno zamagljeno, podovi mokri od slivanja kišnice, plafon vlažan od prokišnjavanja, a raspored nefunkcionalan. Nadležni su uvideli da obično staklo na cvećarama ne može biti trajno rešenje pogotovo ne po kiši i visokim temperaturama, pa bi ono u narednom periodu moglo da bude zamenjeno novim, adekvatnijim panelima. 

Podovi moraju da se podignu iznad nivoa samog trga zbog slivanja kišnice, a unutrašnjost da posluži svojoj nameni - prodaji cveća. 

Međutim, iz "Zelenila" kažu da renoviranje cvećara nije u najskorijem planu ovog preduzeća. A i ako se donese odluka, mora se sačekati na odobrenje i saglasnost autora projekta Ksenije Bulatović. 

"Postoje predlozi i ideje da se unapredi i poboljša prodajni asortiman biljnog materijala i cveća u cvećarama, ali to svakako zahteva prvo ispitivanje tržišta i niz drugih procedura", kažu iz JKP "Zelenilo". 

U njihovim objektima trenutno se prodaje saksijsko cveće, a rezanog na Cvetnom trgu još nema. 

Cveće se na ovom trgu prodaje u samo dva staklena objekta od četiri postavljena. Jedan lokal grad je dodelio Turističkoj organizaciji Beograda, dok je četvrti još prazan i služi samo za lepljenje plakata obližnjeg pozorišt

Posted

Van toga sto je fuseraj od posla, taj 'beton trg' je nevidjeno ruglo, samo ga nadmasuje onaj poplocani raspad kod Vuka. Kakav arhitekta i covek pre svega treba da budes, pa da ponosno stojis iza ovakvih nedela. Uopste, svaki put kad dodjem u Beograd, sve je ruzniji. Tuga jedna.    

Posted

Od svega što je u Beogradu izgrađeno za dobrobit naroda jedino odoleva Gazela i to samo što su Nemci sve radili i valjda poslali ceo tim da proverava kako se pravi mešavina asfalta.

Posted

Ne smem ni da pomislim sta ce tek da naprave jednog dana na Trgu umesto staklenca. Jeste i to rugoba, ali ne ocekujem nista bolje.