расејан Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 http://www.elektrosr...or/cirilica.htm1500 kwh trofazno dvotarifno (svih 1500 u skupoj), snage do 10 kw sa TV pretplatom od 500RSD = 11798.85 RSDОтприлике исто као што сам плаћао у Вирџинији, и једно трипут мање него што бих плаћао у Калифорнији. Тако да не бих рекао да је јефтино.Иначе, тамо двотарифног бројила нема, иако постоје две тарифе, јер се цена мења марта и октобра. Лети је скупље :). Цена је око 0,08 долара по киловатчасу, плус још неких $30-$50 за свашта & којешта.
renne Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 PA ne verujem da neko troši samo višu tarifu, obično je 1:3 u korist jeftinije pa to izađe mnogo manje
Hella Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Види се да Ћирилову није лако, али је спортски признао пораз. Obećanje mudrom radovanjeJovan Ćirilov | 08. 09. 2010. - 00:02h | Komentara: 1Kod nas su obećanja na tako niskoj ceni da je narod smislio poslovicu „Obećanje ludom radovanje“. Drugim rečima, obećanja postoje samo zato da ne budu ispunjena. Kada neko ispuni obećanje to je iznenađenje i velika radost. Posle toga kod nas opet zakaže pristojnost. Retko ko se smatra obaveznim da se zahvali za ispunjeno obećanje. Pre nekoliko meseci gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je obećao da će Bulevar kralja Aleksandra biti sređen do 1. septembra: postavljena infrastruktura, popločan kolovoz i pločnik, izmeštena tramvajska pruga.Posle nespretnog objašnjenja da se platani seku jer su truli, a ne poglavito zbog toga što bi rekonstrukcija bulevara trajala bar dve godine, mi, glasni zagovornici platana, uključeni smo u igru. Smirili smo svoje pregrejane platanske strasti, rekli sebi šta je bilo bio, sad je važno obezbediti povratak platana na Bulevar. Ostalo nam je da mi sa Bulevara iz dana u dan gledamo požrtvovane radnike kako rade, često po tropskim vrućinama, uz zaglušujuću buku moćne tehnike. Borili smo se sa nesanicom noću, a sa bukom danju, tešeći se da će možda sve to prestati 1. septembra. Prevarili smo se. Bulevar je bio preuređen cakum-pakum već 30. avgusta, znači dva dana pre roka.Nekoliko dana pre toga, kad smo uočili da se krupni poslovi uspešno ocrtavaju, neki su zlurado primećivali da na mnogo mesta na pločniku ima nedovršenih detalja, kako smo već navikli kod nas. Već sam smišljao rubriku u kojoj bih, naravno, čestitao što su veliki radovi obavljeni na vreme i temeljno, ali i konstatovao tragove našeg mentaliteta. Ali vidi čudi čuda! Ta dva poslednja dana avgusta, od kojih je jedan i moj rođendan, svaka najmanja još neuređena površina uredno je pokrivena asfaltom ili ukrasnom pločom.I šta je ostalo jednom ne baš tipičnom Balkancu nego da konstatuje da je ovog puta, mimo naših običaja, sve urađeno kako valja do kraja. I da, sa rukama u džepovima, kada nastupi period vegetacionog mirovanja negde polovinom oktobra, sada već sa poverenjem, čeka preko 400 sadnica „školovanih“ platana i onaj jedan pred mojom zgradom, koji mi je kupio moj Bitef u Akciji platan.
Аврам Гојић Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 (edited) inace meni je sada najzabavnije tvrdo uverenje platanista da ce Bulevar biti pretvoren u ogromno parkiraliste.Bulevarom nije nikada bilo lakse hodati nego sada...jedino nije trebao da posece onaj poslednji platan. Edited September 9, 2010 by vasudeva418
Аврам Гојић Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 (edited) da da, djilas je divan gradonacelnik.e mene si nasao djilas je neizrecivo odvratan lik i gradonacelnik za koga postoje Beogradjani prve, druge i trece klase (sto je za mene neoprostivo), ali je Bulevar (pod uslovom da vrate drvored), po mom misljenju, dobro uradjen. juce sam se temeljno promuvao Bulevarom od Lipovog lada do Vuka - uredne kocke, sirok trotoar. nedostaje ukrasnih detalja (neko osvetljenje tu i tamo umesto kocke, mozda neka klupica, zardinjera, sta ja znam), malo je sterilno ali veoma funkcionalno.inace vise bih voleo da hodam po razrovanom i nikakvom Bulevaru nego da imam gradonacelnika koji se izivljava na sirotinji da bi branio svojinu koju su tajkuni proglasili svojom, ali eto kada je vec posao uradjen, mogu da kazem da je uradjen dobro. platanisti su se preigrali u svojoj histeriji posto su njihovi kljucni argumenti bili "seku drvece da naprave parking", sto je utter bullshit. Edited September 9, 2010 by vasudeva418
yolo Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 dobro, iskupio si se tim poslednjim pasusom. realno mi seva patka za djilasov marketing - a ovakvih ce YES WE CAN akcija tek biti do izbora, tek ce biti bulevara i platana.
halloween Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 (edited) jedino nije trebao da posece onaj poslednji platan.Što, mene je baš nerviralo, šta su hteli da postignu sa tim ( osim da posle da bude atrakcija u bogatoj turističkoj ponudi Beograda)? Ovako će drveće biti iste starosti i visine. Ja sam imala scenario da je akciju pokrenuo neki iz Jagićeve koji se pod tim platanom rastao sa svojom devojkom i posle se više nikad nisu videli.EDIT: Da li je zaista zvaničan naziv ulice pored Đeram pijace PećSka? Edited September 9, 2010 by halloween
Аврам Гојић Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Što, mene je baš nerviralo, šta su hteli da postignu sa tim ( osim da posle da bude atrakcija u bogatoj turističkoj ponudi Beograda)? Ovako će drveće biti iste starosti i visine. Ja sam imala scenario da je akciju pokrenuo neki iz Jagićeve koji se pod tim platanom rastao sa svojom devojkom i posle se više nikad nisu videli.EDIT: Da li je zaista zvaničan naziv ulice pored Đeram pijace PećSka? ma dobro, bila je akcija malo iritantna. ali Djilas je prvo proglasio to drvo za park zonu, i onda ga ipak posekao. pored toga sto je prekrsio akt koji je sam doneo, znas na sta me to podsetilo? na Tajsona koji otima lilihip devojcici, na dobitnika Fildsove medalje koji urla na dete "nemas pojma, jedan i jedan nisu tri". potpuni overkill, bedno ispoljavanje sujete.
slepa živana Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Види се да Ћирилову није лако...govno od čoveka! takvima je uvek lako...
Tihajeza Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Da li je zaista zvaničan naziv ulice pored Đeram pijace PećSka?jeste. samo ne radi se o mestu peć na kosovu, već je počast učinjena peći, furuni.
Anonymous Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Investitor ostavio stanare na kiši Zbog nemarnog odnosa investitora, stanari zgrade u Maljenskoj 1 na Karaburmi prošle noći ostali su bukvalno bez krova nad glavom. Naime, bez dozvole i pripremnih radova, investitor je uklonio krov, a četiri porodice koje žive na poslednjem spratu sad ne znaju kome da se obrate za pomoć. U opštini Palilula kažu da je inspekcija izašla na teren i naložila investitoru da vrati krov u prvobitno stanje. Prokisli plafoni, podignuti parketi, mokar nameštaj - tako ukratko izgledaju domovi ljudi čiji su životi bukvalno ugroženi zbog bahatosti investitora. Voda je doprla i do strujomera, a kišnica curi čak i iz sijaličnih grla.Hoće li se grad konačno raspasti?
gospa buba Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Obrenovac i Surčin.moram da primetim:Programa Vlade Srbije za pomoć građevinskoj industriji :blink:a inache, most, veri najs, to je uvek dobro. a gde vodi onaj ostruznichki most, preko koje reke i gde tachno?
Recommended Posts