Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ne vidim zasto je glupost. Korupcija jeste sveprisutna i sveobuhvatna, ako si otvoreni gej ili trandza racunaj da ces posle nedelju dana imati makar jednu fizicku povredu ako ne i nesto gore, strane tablice garantuju ti VIP tretman kod saobracajaca. Ne sastoji se licna bezbednost samo od toga sto mozes da prodjes gradom usred noci (pod uslovom da izgledas heteroseksualno).

Posted

2. Belgrade, Serbia — Violent crimes are low in the city but Belgrade sinks to 131 in the index for its widescale corruption and bribery issues as well as from theft and vandalism.

ovo je preslab argument za tako "visoku" poziciju.

Posted

obara ga tako "visoko" širokorasprostranjena korupcija i podmićivanje? niska stopa nasilnog krimainala je manje bitna za bezbednost od krađe i vandalizma? u vreme kada gledamo šta se dešava u parizu i istanbulu i kakve su bezbednosne procene u briselu, londonu ........... ? anti migrantski protesti u nemačkoj i kod "višegrađana"?

tvrdim da beograd spada u bezbednije metropole. naročito za strance kojima je i namenjen ovaj izveštaj.

Posted

A ja tebi tvrdim da se bezbednije osecam u Dablinu, sa srpskim salom oko vrata, pred utakmicu Irska-Srbija, nego na Adi-Ciganliji u letnjim mesecima oko 22.h...

Posted

u pariskom, istambulskom, moskovskom ...........kafiću, metrou................?

živiš u beogradu?

Posted

A ja tebi tvrdim da se bezbednije osecam u Dablinu, sa srpskim salom oko vrata, pred utakmicu Irska-Srbija, nego na Adi-Ciganliji u letnjim mesecima oko 22.h...

I ja isto. Pošto bih bila jedini gledalac na stadionu.
Posted

Ne zivim u Beogradu...Rodjen sam u njemu I ziveo 30 godina...

Ljudi u BGD-u su neuroticni, a to moze da se vidi tek kada covek provede nekoliko godina negde drugde. Ako na semaforu ne krenem na zeleno onog trenutka kada se ono upalilo, u retrovizoru vidim nabrekle vratne zile vozaca ize mene koji mi psuje sve zivo. Sta bi on? Da me preskoci, da me pogura od pozadi, da me dezintegrise I da me nema na njegovom putu? Da, sve to...

Pa onda,umisljeni I potpuno nesvesni samih sebe, nabildovani tinejdzeri, hodaju ljuti na svet oko sebe, moleci boga da ih neko popreko pogleda, ne bi li mu polomili neki deo tela, I tako bar delimicno naplatili nekakvu kosmicku nepravdu koju osecaju u sebi...

Da ne idemo dalje...

Ljudi u Srbiji mi kazu da sam previse kritican, kao da ne volim Beograd I Srbiju...A ja njima kazem da sam toliko kritican upravo zbog toga sto ih mnogo volim, pa mi tesko pada sve sto vidim. Kazem sebi da postoje razlozi zasto je sve tako kako je, ali ne mogu da ubedim sebe da su svi ti razlozi negde izvan nas samih.... Zato sto nisu, vecina ih je u nama samima.

Prosetam tim Dablinom na dan parade ponosa, iako ne ucestvujem u njoj, pa vidim kako ucesnici posle parade odlaze u pab I sede I piju sa svima ostalima, jos uvek nasminkani, u svojim suknjicama I kostimima...Slikaju se zajedno, smeju se...A policija ne nosi oruzje...

Ovo je, nazalost, oho-ho daleko od Beograda, ne u geografskom smislu...

Posted (edited)

Ti si, u stvari, živeo u Zemunu.

Edited by Bujodrag
Posted

A ja tebi tvrdim da se bezbednije osecam u Dablinu, sa srpskim salom oko vrata, pred utakmicu Irska-Srbija, nego na Adi-Ciganliji u letnjim mesecima oko 22.h...

A da probas neku drugu kombinaciju salova oko vrata i pripadajucih utakmica pa da onda pravis bezbednosna[tm] poredjenja?

Ili se ipak i uprkos svemu svi vole, grle i ljube?

I niko nije neurotican, nervozan, a?

Posted

Ili se ipak i uprkos svemu svi vole, grle i ljube?

yes.gif

Posted

Jutros oko pola osam šampioni iz Gradske čistoće šmrkovima peru u Dimitrija Tucovića, malo ispred podvožnjaka, izgleda da im ova kiša cmizdrulja napolju nije dovoljna.