beta Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 (edited) Pa ne ide baš tako. Nema kod nas estetske kontrole. Mogu planom da uslove autorsku arhitekturu i osnovne parametre. osnovne smernice bi trebalo da se daju planovima detaljne regulacije ali se to ovde ne radi. u principu, sam izgled objekta sa detaljima fasada može da se prikaže i prikazuje se u urbanističkom projektu. pa ako prođe prođe. investitorski idimidođimi urbanizam. inače, što se tiče rušenja generalštaba i izgradnje potpuno novih ali drugačijih objekata, priznajem da nisam za to. jeste da su me oduvek te zgradurine nervirale, ali sada sam mišljenja da treba vratiti njihov prvobitan izgled ali da im svakako treba promeniti namenu. Edited February 11, 2016 by beta kentauri
bigvlada Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Ne ulazim u zakonsku priču o statusu spomenika kulture jer o tome ne znam ništa, voleo bih da vidim da se, šta god se radilo, prikupe sve potrebne dozvole i saglasnosti. Ne vidim kojoj svrsi te dve zgrade (zgrade 3 i 4 Generalštaba) ovako služe; ne verujem da vojska ima ikakve ideje ili novca da ih rekonstruiše ako je rekonstrukcija uopšte moguća, ne verujem da vojsci fali kancelarijskog prostora u tom rangu ispaltivosti da bi ih uopšte rekonstruisala, pa rušenje deluje kao jedino smisleno rešenje. Sad. da li će posle toga da tu parkiraju kioske, javnu kuću ili štagod, ne menja mnogo stvar. Muzej NOB-a u jednoj, muzej radnih akcija u drugoj, hvala na pitanju.
Аврам Гојић Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 "Beograd Beograđanima - Gde i kako", 1983.
Tihajeza Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Najvrednije u ovoj knjizi su planovi novobeogradskih blokova sa kućnim brojevima i adresama svih ulaza u zgradi.
kud u maglu Simoviću Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 sjajno ajd okači i te planove nbgd. može i kao link :)
ajgor Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Samo nagađam, ali knjiga mi po obliku fonta i izgledu oglasa neodoljivo liči na specijalno izdanje "Duge".
Аврам Гојић Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 (edited) Nisam ni gledao impresum, ali mislim da "Gde i kako" nema veze sa Dugom. Baciću oko. Kumse, okačiću i planove Novog Beograda, nema linka, ja sam fotkao Edited February 11, 2016 by Аврам Гојић
Đipalo Junuz Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Šta je "trganje starih krpa"? Cepa majstor krpe od neke velike, stare, islužene tkanine?
Đipalo Junuz Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Da pitamo Vasudevu na odgovarajućoj temi?
Recommended Posts