Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Bulevar je pre bio lepši aj dobro šarmantniji a danas je mnogo funkcionalniji.

Posted

+1

Pravicemo mi stari bulevar, samo polako...

Posted

... što je na početku topika o Nadutom ludeo kako ovaj ima kapacitet za promene :fantom:

:lolol:

Ja bolji opis našeg premijera nisam još video.

Posted

+1

Pravicemo mi stari bulevar, samo polako...

jebga, kogod mora da se vraca kuci sposla tim istim bulevarom zna kolko je rekonstrukcija bila odlicno odradjena.

Posted

Cenim da ću za 30 godina urlati u holokameru "Ubico drveća" dok gradonačelnik Rasto Pocesta bude sekao platane nanotesterama.

:lolol:

Posted

mrka kapa da će me iko ubediti da je tramvaj po sredini kolovoza funkcionalnije rešenje.

Posted

jebga, kogod mora da se vraca kuci sposla tim istim bulevarom zna kolko je rekonstrukcija bila odlicno odradjena.

Jeste, pa da ga jebes: od saobracajnice koju treba izbegavati, postao je jedna za grad kao sto je Beograd razumno prohodna saobracajnica kojom se prolazi bez suviska nerviranja i razvlacenja.

Dobro je sto je nekim cudom odrzana disciplina nestajanja i neparkiranja u jednoj od 2 trake.

Sve na stranu, Bulevarom se danas vozi bez vecih problema, ni izbliza uporedivim sa nekadasnjim.

Posted

Jeste, pa da ga jebes: od saobracajnice koju treba izbegavati, postao je jedna za grad kao sto je Beograd razumno prohodna saobracajnica kojom se prolazi bez suviska nerviranja i razvlacenja.

Dobro je sto je nekim cudom odrzana disciplina nestajanja i neparkiranja u jednoj od 2 trake.

Sve na stranu, Bulevarom se danas vozi bez vecih problema, ni izbliza uporedivim sa nekadasnjim.

ključno.

ne znam kako je sada u vojvode stepe ali, svakodnevno gledam šta se dešava u sarajevskoj. sigurno je prohodna samo srednja traka.

Posted

mrka kapa da će me iko ubediti da je tramvaj po sredini kolovoza funkcionalnije rešenje.

Izmeštanjem šina u sredinu ulice, brzina tramvaja je utrostručena. Šine su sekle svaku ulicu koja se uliva, sada seku par većih, i ne izleću im svakom malo automobili koji se uparkiravaju/isparkiravaju.

:fantom:

Posted

4imurn.jpg

Posle Studija B, na deponiju preseljen i Dom pionira Voždovac. 

Posted

4imurn.jpg

Posle Studija B, na deponiju preseljen i Dom pionira Voždovac.

A zgrada? Pretvara se u diskoteku? Štalu? Opštinski odbor SNS-a?
Posted

A zgrada? Pretvara se u diskoteku? Štalu? Opštinski odbor SNS-a?

Kladionicu? I to je neki sport.

Pazi koliki idiot treba da budeš da napraviš gubitke na sportskoj dvorani u centru grada. Baloni za fudbal i bilo kakvi poslovi slične namene smatraju se najunosnijim i najsigurnijim poslovima u kojima se teško gube pare, čak i ako si bivši fudbaler i nikad u životu nisi bio zaposlen. 

Posted

Ako ulica  ima širinu za minimum 2+2 vozne trake za vozila i 1+1 posebnu traku za tramvaje onda je sve onako kako je @Tihajeza objasnila. Dodao bih još i jednu tehničku prednost koja se ne tiče korisnika već onih koji održavaju infrastrukturu, a to je da su izbegnuti problemi ukrštanja i preplitanja visećih instalacija napajanja tramvaja sa drugim instalacijma koje moraju da budu u zoni trotoara, tj. izvan ulice.

Ako je ulica "uska", tj. ima samo 1+1 voznu traku i 1+1 posebnu aleju za tramvaje (kao Vojvode Stepe) između trotoara i voznih traka, onda ne valja to remetiti. Tim rešenjem se smanjuje se saobraćajna propusnost ulice za drumska vozila, svako zaustavljanje vozila u špicu da bi (na primer) saputnik izašao/ušao može dovesti do kolapsa saobraćaja kilometar unazad. Kvar vozila da ne spominjem. Neko trivijalno rešenje je da traka za tramvaje i vozna traka budu u nivelacionom kontinuitetu da bi omogućila vozilima da zaobilaze zaustavljeno vozilo ispred sebe, ali to je onda vraćanje na sličan problem koji je bio kad su trake za tramvaje bile između trotoara i ulice.

Nije kod naših stručnjaka niko izmislio "toplu vodu" sa tramvajima po sredini ulice. Svuda u svetu gde ima tramvaja, a ulica dovoljnu širinu je tako. Samo kod nas je neko bio baš bukvalan kad je u pitanju ulica Vojvode Stepe, nije uopšte uzeo u obzir bar tri kritična poprečna preseka ulice gde nema ni za trotoar dovoljno mesta ni u starom rešenju.

Rešenje je bilo: plati vlasnicima pun tržišni iznos i ruši te kuće koje štrče ili odustani od vrlo problematičnog i do kraja "nedorečenog" projekta.

Posted

u tripu sam da ce jednog dana Beogradjanima ovako zatvoriti i hitnu pomoc, a reakcija ce biti ovo isto jalovo i zblanuto mukanje koje detektujem po drustvenim mrezama.