Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

čemu ovo podmetanje? 

što ti to treba? 

ko kaže da je mali dobar, igde? 

šta, zato što je mali loš, to znači da je đilas bio savršen? 

Posted (edited)

čemu ovo podmetanje? 

što ti to treba? 

ko kaže da je mali dobar, igde? 

šta, zato što je mali loš, to znači da je đilas bio savršen? 

nije podmetanje nego cinizam. toliko se kenjkalo protiv djilasa i eto vam volja odbornickih grupa - dobili smo ovo sto imamo.

u krajnjem slucaju, kada se pogleda sta je uradjeno u BG od recimo 2001. do 2012. za vreme mandata i djilasa, ko tvrdi da je uradjeno vise loseg nego dobrog u ovom gradu onda ok, e sada, uporediti sta je uradjeno za vreme mandata ove vlade i projekcijama sta ce se tek uraditi i podvuce se crta i neka svako misli sta misli.

ma, ustvari, sto se ja uopste smaram a i smaram vas, dovoljan je hella za komentarisanje :P

u odnosu na ovo sadasnje, da, djilas je bio gotovo savrsen :nobles:  mada je meni broj 1 na rang listi gradonacelnika u proteklih cetvrt veka, na zalost pokojni, nenad bogdanovic

Edited by Pontijak
Posted

pa čekaj, zato što je mali loš ne sme se kritikovati đilasa? kakva je to logika?

Posted

Đilas je bio veliko arogantno govedo a Mali je malo.

Posted (edited)

pa čekaj, zato što je mali loš ne sme se kritikovati đilasa? kakva je to logika?

mislim da je apsurdno kritikovati djilasa sada jer je on, kako se kaze, proslost sto se tice gradonacelnikovanja a linija politickih kritika i zvanjkanja beogradskog plebsa i patricijata je imala hepiend u njegovoj smeni na sednici gradske skupstine cime su uslisene zelje da se djitler™ vise ne gleda  i usli smo u sadanjost koja ce nam biti jako dugo buducnost

Đilas je bio veliko arogantno govedo a Mali je malo.

gle ovako, mene uopste ne interesuje taj folklorni aspekt vec me samo interesuje sta, kako i koliko rade gradske uprave, to je sve. ne one bezvezarij sacuvajmo platane, spasimo romvil i ostale zaludnosti nego kompletno funkcionisanje grada kao takvog. ukoliko se smatra da nista dobro nije uradjeno od 2001 do 2012 onda dobro™

Edited by Pontijak
Posted

ima li ikakvog benefita od prebacivanja autobuske stanice na novi bgd?

ozbiljno pitam.

Posted (edited)

ima li ikakvog benefita od prebacivanja autobuske stanice na novi bgd?

ozbiljno pitam.

cekamo hazarda da izlozi svoje misljenje o tome, citam sta pise o problematici gradskog sistema prevoza i bogme vrlo je ubedljiv u svojoj argumentaciji

ja sam subjektivan, mrak mi padne na oci i pena pocne da izlazi na usta kada samo pomislim da ce mi u bliskom komsiluku biti autobuska stanica tako da mi otkaze i ono malo pameti sto imam kada mislim o stanici :lolol:

Edited by Pontijak
Posted

Tramvaji na pruzi od Konaka ka Rakovici su, koliko sam stigao da vidim na drugim specijalizovanim forumima, otpisani modeli raznih tipova, kojima je sledovalo rezanje, to jest kasacija. 

.....

Nisam upućen u misteriju oko nabavke zapadnonemačkih tramvaja sedamdesetih, mislim da su stigli iz Hagena kada je tamo ukidan tramvajski saobraćaj. 

Ma da ne bude zabune, i ja pricam po secanju: cini mi se danas da je ceo taj potez ka Rakovici bio ispunjen tim zuto-crvenim nemackim tramvajima, a u stvari sam poprilicno siguran da je to groblje tramvaja - inace izisitinski tuzna slika - i nastalo sa pominjanim Nemcima, mada - secanje je secanje, ne bih smeo da se kladim :)

Meni je zao onih, cini mi se predratnih (mislim na WW2) tramvaja sa onim zvoncetom na koznoj uzici i onom ruckom za upravljanje, onoj koja se okretala i koju je tramvajdzija skidao i nosio sa sobom, valjda kao simbol zanata. Koliko se secam, najduze su se - do duboko u 70-te - zadrzali na liniji 2.

A pored kesanja, na Bulevaru je bio upraznjavan i 1 drugi tramvajski sport: kako je bila gomila raskrsnica, odnosno poprecnih ulica koje su se ulivale u Bulevar, semafori obaska, tramvaji su cesto morali da zastaju pa se cesto dogadjalo da tramvajdzija, s punim pravom naravno, nece da otvori vrata putniku koji zahteva da ga se pusti van stanice.

Postupak je bio sledeci: putnik prvo moli obicno mahanjem rukama, ponekad ih i sklopi, tramvajdzija odbija, na sta upuceni putnik odlazi pozadi, skida trolu i pored besnog tramvajdzije koji psujuci izlazi da je namesti pobednicki ulazi u tramvaj.

Stvar se odvijala sportski, ne pamte se veci incidenti, dakle u okvirima tramvajdzijinog 'aaa, zajeba me, jebacu ti...' i opsteg smejanja.

I neko je ovde pominjao, da ponovim kad vec nostalgisemotm: риџа, ridza, kontrola, izraz koji je nastao tokom jedne od takozvanih trscanskih kriza kada je americki general imenom i prezimenom Matthew Ridgway izletao sa poprilicno ostrim komentarima glede Jugoslavije koji su naknadno bili podgrevani domacom propagandom koja ga je iznela na glas kao strogog i ostrog coveka...

Posted (edited)

zbog toga se kisele lampe pola februara? jer nam se moze? :unsure:

olosh <_<

Edited by gospa buba
Posted

meni su posebno dragi ukrasi u zemunu, voleo bih da ostanu

Posted (edited)

mislim da je apsurdno kritikovati djilasa sada jer je on, kako se kaze, proslost sto se tice gradonacelnikovanja a linija politickih kritika i zvanjkanja beogradskog plebsa i patricijata je imala hepiend u njegovoj smeni na sednici gradske skupstine cime su uslisene zelje da se djitler™ vise ne gleda  i usli smo u sadanjost koja ce nam biti jako dugo buducnost

Malo smo se šalili, a ovo je već bezobrazluk

Edited by Frile
Posted

stvarno, i s moje strane je bila šala mala to da se podsetimo đilasa. generalno, za njegovog mandata urađeno je dosta. i, najvažnije, zaista urađeno i završeno. mislim na bulevar (i to sa platanima je, na kraju, ispalo OK), najnoviji most i na gazelu. kenjali smo mu jer so perfekcionisti. što se ovih sada tiče, već miriše na muku živu.

Posted

Jebi ga pontijače, po toj logici kandidat za predsednika bi trebalo da bude Bota, a za premijera Mirko Cvetković.