Jump to content

Beograd

Featured Replies

Naravno da je jeftinije na struju kad vas drzava subvencionise kroz cenu struje. Plus ovi sto nece da placaju, nas koji redovno izmirujemo obaveze ko jebe.Banana drzava.Edit:Posledica cene struje bice naravno nedostatak iste kroz par godina, onda cemo naravno ponovo mi da placamo kredite za podizanje novih proizvodnih objekata.

Edited by djeneralche

kako tri meseca? Grejanje počinje oktobra a završava se negde aprila
Racunam kada meni treba grejenja a to je kada je napolju konstantno ispod nule. Ja nisam zimogrozljiv po danu, imam drugi problem - skroz se ohladim nocu i tada mi treba tona cebadi a i cesto ukljucujem klimu da dogreva. Tako da zimi preko dana dok greje CG setam se u majici i trenerci (i bez carapa) a nocu se smrzavam jer mi iskljucuju grejanje :frust:
Kod mene su u grupama po 3 ispred svakog ulaza. Dakle jedna grupa tacno ispred mog ulaza, druga 10 metara dalje.
Racunam kada meni treba grejenja a to je kada je napolju konstantno ispod nule. Ja nisam zimogrozljiv po danu, imam drugi problem - skroz se ohladim nocu i tada mi treba tona cebadi a i cesto ukljucujem klimu da dogreva. Tako da zimi preko dana dok greje CG setam se u majici i trenerci (i bez carapa) a nocu se smrzavam jer mi iskljucuju grejanje :frust:
Ja isto tako imam kontejnere odmah tu ispred, pa zimi kad je jako hladno noću doguram komad-dva do dnevne sobe, plane brzo i stabilno greje. Ujutro vratim, da ne bi video neko da sam palio kontejnere, pa me telefonom odrukao šefu saveta stanara (koji je na selu 90% vremena otkad mu je 'mrela žena, a deca se odselila). Pošto vidim da i ti imaš kontejnere pred ulazom, preporučujem ti to kao test-rešenje, osim ako i dalje imaš problema sa kućnim savetom, onda bolje batali, ne treba ti još i ovo za vratom.
zasto?zdravlje?
U mom slučaju, cena utrošene struje u zimskim mesecima je otprilike 60% sume koju bih na godišnjem nivou morao izdvojiti za plaćanje centralnog grejanja. 1m2 grejanja preko toplane košta 60+ dinara. Moj stan ima 30m2, što bi značilo da bih svakog meseca morao da izdvajam oko 1800-1900 dinara na centralno grejanje, to jest oko 22 hiljade na godišnjem nivou. Kao što rekoh, poprilično sam siguran da u zimskoj sezoni ne potrošim više od 13 hiljada na grejanje. A grejem se na TA peć koju strogo koristim od 0000 do 0800. Čak povremeno koristim i panel grejalicu, ali to samo kada je napolju baš baš hladno, ili na neposrednom početku hladnog perioda kada nema potrebe da uključujem TA peć. Naravno, cg je ipak nešto komotniji način grejanja stana. Ali ja za tu jednu brigu manje ipak nisam spreman da izdvojim toliko veću sumu novca na godišnjem nivou. Naročito što ne smatram neophodnim da u januaru, kada je napolju -5, u stanu boravim u majici sa kratkim rukavima ili šorcu. Što je sve bio slučaj do pre godinu dana kada sam živeo u stanu sa cg.eh, da. kada sam napisao "besplatno podare", mislio sam da ne platim ni dinar na uvođenje cg. ne da će samo grejanje biti besplatno. kapiram da je tu nesporazum nastao, izvinjavam se na nepreciznoj formulaciji. kao što vidiš, razlozi su isključivo finansijske prirode.

Edited by pacey defender

kaljeve peci su i dalje najbolje grejanje u beogradu kada se sve uzme u obzir.

kaljeve peci su i dalje najbolje grejanje u beogradu kada se sve uzme u obzir.
ti se sprdaj, al ja uveo jednu lane, i valjano se ogrejo.

zar kaljeve peći ne jedu struju?!smederevac rules!

moja jede drvad

ti se sprdaj, al ja uveo jednu lane, i valjano se ogrejo.
ja se ne sprdam. ja se grejem na drva. posle 40 godina centralnog grejanja konacno disem i zivim na optimalnoj temeperaturi, ni pretoplo ni prehladno.

a, sori, ok :)e, bas da te pitam, jel se i tebi cini da mnogo manje susi vazduh od radijatora?mogucno da sam istripovo...

ja se ne sprdam. ja se grejem na drva. posle 40 godina centralnog grejanja konacno disem i zivim na optimalnoj temeperaturi, ni pretoplo ni prehladno.
centralno ne može da bude pretoplo. samo zavrneš ventile. a hladnije može da bude ponekad, ali ne bih se zezala sa nabavkom uglja, drva, te njihovim ubacivanjem svakodnevno (koliko puta?) zbog toga. (kad kažem hladnije- to znači ne možeš da se šetkaš po stanu u letnjoj garderobi)
Posledica cene struje bice naravno nedostatak iste takve kroz par godina, onda cemo naravno ponovo mi da placamo kredite za podizanje novih proizvodnih objekata.
Из које је ово године? 1966? 1978? 1987? 1995?То са ценом струје је толико офуцана прича, да се већ провиди текст са полеђине.Ајде, колики је месечни цех ако се потроши око 1500 киловат часова?
U mom slučaju, cena utrošene struje u zimskim mesecima je otprilike 60% sume koju bih na godišnjem nivou morao izdvojiti za plaćanje centralnog grejanja. 1m2 grejanja preko toplane košta 60+ dinara. Moj stan ima 30m2, što bi značilo da bih svakog meseca morao da izdvajam oko 1800-1900 dinara na centralno grejanje, to jest oko 22 hiljade na godišnjem nivou. Kao što rekoh, poprilično sam siguran da u zimskoj sezoni ne potrošim više od 13 hiljada na grejanje. A grejem se na TA peć koju strogo koristim od 0000 do 0800. Čak povremeno koristim i panel grejalicu, ali to samo kada je napolju baš baš hladno, ili na neposrednom početku hladnog perioda kada nema potrebe da uključujem TA peć. Naravno, cg je ipak nešto komotniji način grejanja stana. Ali ja za tu jednu brigu manje ipak nisam spreman da izdvojim toliko veću sumu novca na godišnjem nivou. Naročito što ne smatram neophodnim da u januaru, kada je napolju -5, u stanu boravim u majici sa kratkim rukavima ili šorcu. Što je sve bio slučaj do pre godinu dana kada sam živeo u stanu sa cg.eh, da. kada sam napisao "besplatno podare", mislio sam da ne platim ni dinar na uvođenje cg. ne da će samo grejanje biti besplatno. kapiram da je tu nesporazum nastao, izvinjavam se na nepreciznoj formulaciji. kao što vidiš, razlozi su isključivo finansijske prirode.
To mozda kod malih stanova. Veci stanovi su uzas za grejanje na struju. Prosle zime januar me je izasao oko 30 lanaca livade, o nejednakoj toploti u raznim delovima stana da i ne govorim.
centralno ne može da bude pretoplo. samo zavrneš ventile. a hladnije može da bude ponekad, ali ne bih se zezala sa nabavkom uglja, drva, te njihovim ubacivanjem svakodnevno (koliko puta?) zbog toga. (kad kažem hladnije- to znači ne možeš da se šetkaš po stanu u letnjoj garderobi)
kako ne, ventili su potpuno zavrnljivi na starim tucanim radijatorima

Ventil, sta je to? Ja to cak i nemam :lol: Ne stvarno ljudi, koja je procedura za ukidanje CG? :unsure: